Şimdi Ara

NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
5
Favori
16.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz'



    Bildiğiniz gibi özellikle kuraklık ülkemizde çok ciddi bir sorun olma yönünde hızla ilerliyor. Özellikle 2020 yılının son aylarındaki yağış oranı ortalamanın fazlasıyla altındaydı ve bu da bir panik ortamı yarattı. Panik ortamı devam ederken NASA'dan da durum ile ilgili kötü bir açıklama geldi.



    Ayrıca Bkz.Ormanlar, 2050 yılına kadar oksijen kaynağı yerine karbondioksit kaynağına dönüşebilir



    Her ne kadar son günlerde ülke çapındaki yağışlar içimizi az da olsa rahatlatsa da NASA, kuraklığın Türkiye için ciddi bir sorun olduğunu düşünüyor. Yukarıda görebileceğiniz haritada GRACE-FO uyduları tarafından 11 Ocak 2021 edinilen yeraltı suyu depolamasını görebilirsiniz. Sizin de fark edebileceğiniz Türkiye'nin her bölgesi kritik durumda. 



    2019 da aynı 2020 gibi Türkiye için fazlasıyla kurak geçmişti. Özellikle 2019'da yaz ve sonbahar mevsimlerinin kurak geçmesi sebebiyle rezervuarlardaki su seviyeleri azalmıştı. 2020 yılı itibarıyla da durumun kritik seviyeye ulaştığını görebiliyoruz. 2020 yılının ikinci yarısı son 5 yılın en kurak dönemiydi. Ekim'den Aralık'a kadar ülke genelindeki yağış oranı, 1981-2010 ortalamasından yüzde 48 daha düşüktü.



    NASA, Türkiye'yi uyardı: 'Kuraklık yüzünden mahsul üretemeyebilirsiniz'



    Tarımsal Üretim Aksayabilir



    Yine 11 Ocak 2021 tarihinde GRACE-FO uydusundan alınan üstteki harita ise toprağın kök seviyesindeki nem miktarını gösteriyor. Nem miktarının bu kısımdaki önemi ise tarımı etkiliyor olması. Yani kısaca tarım yapabilmek için toprakta bulunan nemin seviyesini gösteriyor ki bu harita da korkutan cinsten.



    Yetkililer, yağmur eksikliği ve su talebi nedeniyle, mevcut koşulların da devam etmesi ile birlikte özellikle İstanbul'da aylar içerisinde suyun bitebileceğini ve mahsul konusunda ülke genelinde bir sorun yaşanabileceğini düşünüyor. 13 Ocak 2021 itibarıyla İstanbul civarındaki en az yedi rezervuarın depolama oranları yüzde 25'in biraz altında ölçüldü.



    Ocak ayının ikinci döneminde daha fazla kar ve yağmur bekleniyor ancak yetkililer bunun etkili olabilmesi için yağışların uzun ve kalıcı olması gerektiğini vurguladı. Aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yağış eksikliğinin yazın büyük bir soruna dönüşebileceğini vurgulamıştı.




    Kaynak:https://earthobservatory.nasa.gov/images/147811/turkey-experiences-intense-drought







  • Sürekli bir korkutma. Yaşı belki küçük olanlar vardır. 2000 yılına daha yeni girmişiz. Bilinen iki belgesel kanalında sürekli gelecek ile ilgili belgeseller yapılıyor. Bilin bakalım içerik ne? Su ve kuraklık. Hatta 2015 civarı büyük bir savaş olacaktı orta doğuda yıl 2021 hala susuz değiliz ve öngörülen savaşta yok. Bir milleti ve topluluğu en güzel korkutarak istediğini yaptırırsın. Dünyanın hala 4 de 3 ü su. Bu unutturulmak isteniyor ısrar ile. Hatta dünya haritası alın ve aslında dünya neredeyse karadan oluştuğunu ve aralarda suların oluşturduğu gibi gözüküyor. Bunların hiç biri tesadüf değil. Önce gözün alışmalı sonra onu görürken kulağına fısıldanan şeyler gerçek gibi olmaya başlar.



    Bazı kendini çok zeki zanneden ama sadece dini değerleri küçümsemekten başka bir bildiği ve başarısı olmayanlar ise... Onlara lafım yok. Dini bir düstur vardır. "Zarara rızası ile girene acınmazmış" onlar varsın boğulsun cehaletlerinde.
  • Üretmeyi bıraktık zaten sıkıntı yok.
  • İstanbulluların endişelenmesine gerek yok. Reis İstanbul'un su sorununu 2040 yılına kadar çözdüklerini açıklamıştı.

  • her tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yol yapmak yerine su hatları , köprü yapmak yerine deniz suyundan arıtma tesisleri yapılırsa susuz kalmayız. Bu durumun suyun fiyatını arttıracaktır fakat iklim değişikliği bizi buna mecbur bırakabilir. Eski bolluk kalmadı

  • Turkiye afrikada bir turkiye buyuklugundeki araziyi 100 seneligine kiraladi. Vizyon sahibi olmak boyle bir sey, hukumetimizi kutluyorum
  • tarım mı kaldı? lol

  • Çoğu ürünü zaten ithal degilmi
  • WB kullanıcısına yanıt
    Bu kiralama ile ilgili bir belge, döküman paylaşabilir misiniz ? Bilginin kaynağı nedir ?

  • bence bu rotshild ailesinin bir oyunu olabilir

  • Tarım memleketinden kurak verimsiz bir memlekete doğru gidiyoruz. Neyse saraylarımız var 4 bir yanda orada reis ejder meyvesi yetiştirir kalkındırır bizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • üretim varmıydı ki baba ?

  • Arkadaşlar kuraklık ciddi bir iddia. Bereket ve yağmur duasını eksik etmeyiniz.

  • İlkokul'da Lise'de boşuna kastık Coğrafya sınavlarına şu an hiçbiri doğru değil zaten. Bu bölgede ne üretilir sorusu keşke şimdi sorulsaydı hepsini boş bırakır ve 100 alırdık.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.