Şimdi Ara

Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı



    Medium, e-kitap platformu Glose'u bünyelerine kattıklarını duyurdu. 2014 yılında kurulan Glose'un, 200 ülkede bir milyondan fazla okuyucusu bulunuyor. Glose'un tek dokunuşla vurgulama ve yorumlama özellikleri, benzer özellikleri barındıran Medium'u anımsatıyor.



    Medium'un artık makale ve blogların ötesine geçme planları Glose'u satın almasıyla birlikte daha da netlik kazandı. Glose platformu henüz kapatılmadı ancak Medium, e-kitapları ve sesli kitapları hizmetine entegre etmeyi planlıyor.



    Ayrıca Bkz.Balıklardan ilham alınarak geliştirilen robotlar, deniz araştırmaları için önemli görevler üstlenecekler



    Medium için önemli satın alım



    Medium, Glose'u satın almasıyla beraber 1,5 milyondan fazla kitaba sahip olacak. Kitaplar, aylık veya yıllık üyelik sisteminin dışında tutulacak ve büyük çoğunluğu belirli ücretler karşılığında sunulacak.



    Medium CEO'su Ev Williams: "Yalnızca Glose'un okuma ürünleri ve teknolojisinden değil, aynı zamanda kitap yazarları ve yayıncılarla ortaklık deneyimlerinden de etkilendik. Kitaplar, bir fikri keşfetmenin, daha derine inmenin bir yoludur. Dünyadaki fikirlerin büyük çoğunluğu kitaplarda ve dergilerde saklansa da, neredeyse hiç aranamaz ve paylaşılamaz. Glose ile, Medium'un geniş etkileşimli okuyucu ve yazar ağında bu deneyimi iyileştirmek istiyoruz. Yazarların daha fazla okuyucuya ulaşmasına yardımcı olmak için yayıncılarla ortaklık kurmak için Glose ekibiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.



    Glose'un kurucusu ve CEO'su Nicolas Princen de Medium'a katılmalarının, teknolojilerinin dünya çapında daha fazla sayıda okuyucuya ulaştırılması için harika bir fırsat olarak değerlendirdi.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/1/15/22233983/medium-acquires-ebook-company-glose







  • görende mark sanki telegram ı satın aldı.Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı 

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Senin için önemsiz, kitap okuyanlar için önemli bir adım. Tabi daha iyi bir kitap sağlayıcısını satın alsa, hatta belli kitapları yıllık üyeliğe dahil etse güzel olurdu. Bazı kitaplar yıllık üyeliğe eklenseydi hiç düşünmeden yıllık üyelik başlatırdım.

  • raxetul kullanıcısına yanıt

    Yani benim hiç kitap okumadığım sonucunu çıkardınız. Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı Vay be...


    Haber benim için pek önem niteliği taşımadı doğru ben yazılım da , veri biliminde ki yabancı kitaplarıyla(Apress,springer,q"reilly,manning publishing,crc press...) ilgilendiğimi belirtmek isterim. Ahlaken doğru olmadığını bilmem gibi kaçak indiriyorum ve ilgili kitapları satın aldığımda mevcut. Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı 


    E kitap olarak Amazon Kindle var, Rakutten var, Kobo var.(hatırladığım) Var oğlu var.

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    Aslında haklısın, okmuyor olduğun manası çıkarmamalıydım, dediğin gibi bir hatam var, ancak bazı imla hataları biraz aklımı çeldi.

    Bir de Wiley'in kitapları var, belli başlı yayıncılardan, yani sitede biraz gezinip bakındıktan sonra mesaj yazmamak da senin hatan olsun.


    Saydıklarını alamamasının sebebi muhtemelen bütçe/maliyet kaynaklı. Haberin asıl değeri Medium'un bir kitap dağıtıcısını alması ve bunu platformuna entegre edecek olması. Umarım zamanla daha fazla yayın evini bünyesine katar ve kitapları yıllık üyelerine açar.


    Ben artık satın almadığımı okumuyorum, Google Books diğerlerine göre daha iyi fiyat sunuyor ancak bazı kitaplar epub/mobi olarak indirilemiyor. En kaliteli kitabı kaçak okumaktansa ucuza daha az kalitedeki muadili okumak daha iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 18 Ocak 2021; 14:55:0 >
  • raxetul kullanıcısına yanıt

    Olsun canın sağ olsun Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı . Bende biraz Türkçe sıkıntı. Düzgün kullanmaya çalışan bir bireyim. Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı 


    Wiley daha tuzlu oluyor. Daha akademik bir kitap Springer da öyle. Q"reilly daha yazılım dünyasına yönelik ve daha uygun fiyatta satılıyor. Genellikle q"reilly tercih ediyorum çünkü fiyatları daha uygun oluyor. Almanca başta olmak üzere diğer dillerdeki kitaplar daha uygun fiyatta satışa sunuyor.


    Bende o kadar kaçak kitap meraklısı değilim ve korsan basım ı destekleyen bir insan da değilim. Etik de bulmuyorum.


    Evet bütçe kaynaklı bir problem. Kendi anadilimizdeki kitapları kesinlikle kaçak kullanmıyorum mesela. Bütçe problemi çözdüğüm vakit bu kaçak işleri bırakacağımı umuyorum.


    Google Books dan başka platform kullanacağımı da düşünmüyorum. Bir de yanında google translate çeviri ile muhteşem oluyor Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı: Platformda kitaplara erişim imkanı 





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.