Şimdi Ara

Cyberpunk 2077'nin oyuncu sayıları eriyor: %80 düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cyberpunk 2077'nin oyuncu sayıları eriyor: %80 düştü



    Cyberpunk 2077'nin Steam'deki eş zamanlı oyuncu rakamları üç haftada büyük bir şekilde geriledi. İlk günlerinde 1 milyon eş zamanlı oyunu sayısını aşarak rekorlar kıran Cyberpunk 2077 şu anda 200 bine ulaşmakta zorlanıyor. Cyberpunk 2077'nin, CDPR'ın bir önceki oyunu Witcher 3'e göre çok daha hızlı bir şekilde oyuncu kaybettiği açıklandı.



    Cyberpunk 2077 ilk üç haftasında yaklaşık %80'lik bir oyuncu kaybı yaşadı. The Witcher 3'te ise aynı %80'lik kayıp üç aylık uzun bir dönemde gerçekleşmişti. Cyberpunk 2077 Witcher 3'e göre çok daha büyük bir beklentiyle çıkış yaptığı için aradaki fark bir nebze anlaşılabilir. Ancak yine de oyuncu rakamlarının tahminlerden daha hızlı bir şekilde gerilediği de net bir şekilde görülebiliyor.



    Cyberpunk 2077'nin oyuncu sayıları eriyor: %80 düştü



    CD Project, çıkış gününden 12 gün sonra yapılan bir açıklamada Cyberpunk 2077'nin toplam 13 milyon sattığını duyurmuştu. Oyunun güncel satış rakamları şu anda hangi seviyede bilinmiyor. Analistler çıkıştan önce yapılan tahminlerde Cyberpunk 2077'nin ilk yılında 20 milyondan fazla satabileceğini belirtiyordu. Ancak elbette oyunun çalkantılı çıkış dönemini onlar da tahmin edememişti.



    CD Project'in önünde şu anda çözülmesi gereken epey bir problem yer alıyor. Şirket bir yandan oyundaki hataları düzeltip oyunu tekrar PS Store'a getirebilmek için uğraşırken diğer bir taraftan da yatırım firmaları tarafından kendilerine açılan davalarla savaşmak zorunda. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan CDPR, davalara karşı güçlü ve etkili adımlar atıp kendilerini savunacaklarını söyledi.



    Geride bıraktığımız süreçte birden fazla yatırımcı şirketi, Cyberpunk 2077'nin durumu hakkında aldatıcı sözler kullanıldığını savunarak CD Project RED'e dava açmıştı. 









  • Oyunda fizik yok. İnsanlar görevleri sıkıla sıkıla hızlı hızlı bitirdi bıraktı bu kadar basit. Fallout gibi oldu bu oyunda neden bu kadar hype oluyor anlamıyorum bazı oyunlar. Örneğin fortnite. Adamlar öyle viral reklam yapıyorlar ki amerika da en popüler oyun hala fortnite. Türkiye de kimse bilmez. Berbat fizikli oyunlar bazen çok tutuyor.

  • oyunu bitirmek nasip olmadı daha :) birşey diyemiceğim :)
  • Hype is over.

  • Çöp
  • oyunun potansiyeli çok yüksek fakat bazı para sevici patronlar yüzünden ilk tanıtılan oyun ile alakası olmayan bir oyun olmuş.oyunun yarısındayım,oyundan zevk alıyorum fakat bize tanıtılan oyun bu değil.
  • balon olduğunu neden kimse göremedi merak ediyorum

  • Çok üzerine gittiniz be şu oyunun.
  • Cdpred hatalarından dersini çıkaracaktır ben inanıyorum. Bu darbe onların sağlığı için çok iyi oldu.
  • Witcher 3'ün yarısı kadar sürdüğü için olabilir belki.

  • Oyunda fizik yok. İnsanlar görevleri sıkıla sıkıla hızlı hızlı bitirdi bıraktı bu kadar basit. Fallout gibi oldu bu oyunda neden bu kadar hype oluyor anlamıyorum bazı oyunlar. Örneğin fortnite. Adamlar öyle viral reklam yapıyorlar ki amerika da en popüler oyun hala fortnite. Türkiye de kimse bilmez. Berbat fizikli oyunlar bazen çok tutuyor.

  • oyunu oynadım bitirdim yan görevlere cok abanmadım ancak hakikatten ana senaryo bayağı kısa tutulmus yeni güncellemeler geldikten sonra sıfırdan tekrardan başlayıp tüm yan görev ek iş ne varsa kademeli bir şekilde sindire sindire oynayıp bitirecegim hak ediyor cünkü ben verdigim paranın bana göre kurusu kusurusa kadar ettigi kanaatimdeyim pc için söylüyorum konsol durumu berbat mıs eski nesil yeni nesil ne durumda bilemiyorum ancak pc için bana göre parasının oyunu neden buna bu parayı verdim demedim yakında dlc vs de gelir yine oynarız ön yargılı olmayın pc sahipleri...

  • Çünki oyunu bitirdiler.Yeniden başlamak için yeni güncellemeyi bekliyorlar

    Bu gruba ben de dahilim

  • bu reklamların vergisini ödüyor musunuz acaba? sürekli teknoloji sitelerinde sözleşmişçesine cyberpunk 2077nin haberleri yapılıyor ve bunu sorgulamadan edemiyorum.
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    7 yıl bekleyiş, hikayenin ilgi çekiciliği, ara ara küççük dozda verilen içeriklerin yarattığı etkiler, Witcher ile kendini kanıtlamış bir yapımcıdan geliyor olması, haliyle yatırımcıdan güzel de para çekip reklama abanması falan olabilir mi? Yani şu oyun hype olmasında ne olsun? Fifa21 mi? Ha; hatalı mı evet, saçmaladılar mı; evet, hatta pislik yaptılar mı yalan söyleyerek; evet ama oyun yine de bu yıl en çok beklenen oyundu. Hype olmayacaktı da ne olacaktı? Fornite ile kıyas etmiş olman ise takdire şayan bir davranış, bravo!

  • renega kullanıcısına yanıt
    Eee çıkmadı, nasıl görelim çıkmadan abicim?

    Gameplay ile play the game aynı şey değil maalesef...

  • Witcher 3 gibi , 2 sene sonra GOTY versiyonu çıkar, steam awards'ı kazanır.

    Optimizasyon, buglar, yapay zeka, hikayenin tekdüzeliği, RPG'nin yok gibi birşey olması vs hepsi düzeltilir ama zaman lazım.

  • 40 saatte biten oyunu hala 200 bin kişi oynuyor. Yapacağınız haberin..
  • Sadece 2 tane ending konusunda achievement, 1 tane almam gereken araç bir de bir dalı 20 seviye yapmam gerekiyor (hızlı hack 19,5 idi en son)
    100 saat civarında bunu elde ettim ve şimdi Valhalla oynuyorum. Belki haftasonu o 2 bitişi de değerlendirebilirim. Bunların hiçbiri için de oyuna tekrar başlamam gerekmiyor zaten. Eh normal bence de.

    Bu arada yan hikayelerin de bazıları gayet güzeldi ve Johnny de gayet güzel katkı sağlıyordu. Nette rastladığım 1 tane gizli yan görev var. Ona da bakacağım (7 yıl önceki trailerda bulunan güzide ablamız görev alıyor hatta)

  • Oyuncu sayısı kaybediyor demiş bu nasıl reklam olabilir sence? Firma oyunu kötülemek için mi reklam veriyor biraz mantık

  • renega kullanıcısına yanıt

    Ben gördüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.