Şimdi Ara

***500 GB Packard Bell Harici Hardisk $149 + KDV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün tesadüfen gördüm, Bimeks kampanya yapmış. $1000 + KDV değerinde ürün alanlar üç üründen birine oldukça uygun fiyatla sahip olabiliyor:

http://static1.bimeks.com.tr/promotions/pdf/promotion_633.pdf

Packard Bell Save&Store 3500---> 500 GB'lık harici hardiskin normal fiyatı $199 + KDV olarak görünüyor. Aradım Bimeks'i, yetkili biriyle görüştüm; bu ürünün ayrıca indirimde olduğunu, peşin veya tek slip alımda $149+KDV (230 YTL), 12 taksit seçeneğinde ise $159+KDV olduğunu söyledi...

Bilgisayarımda 60 GB PATA bir disk var ve ben buna ek olarak dahili 320 GB civarı bir disk daha almayı düşünüyordum....Bu ilanı görünce fikrim değişti ( ileride laptopa ek bellek olarak kullanılması açısından da güzel)...

Burada da ürün hakkında detaylı bilgi var:
    http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=11721&promotionId=633&ref=007.1

Merak ettiklerim:
    -Sizce fiyat nasıl?
    -Sabit diskle aynı performansı alabilir miyim?
    -Sürekli takılı kalabilir mi?
    -Sorun çıkarır mı?
    -Bu ürünün ismi içinde Save&store geçiyor; birde save&play olanlar var...yani bu ürün sadece depolamak için mi, içindeki herhangi bir şeyi, sabit harddiske aktarmaksızın oynamıyor muyuz?
    -Packard Bell, harici hardisk konusunda nasıl (ürünleri kaliteli mi) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 3 Haziran 2007; 14:11:37 >

• ARkadaşlar, cevabınızı bekliyorum...duruma göre hemen gidip alacağım
  • Bu fiyata kaçmaz. Fiyatı oldukça iyi.

Sabit diskle aynı performansı alırsın.

Sürekli takılı kalabilir,sorun çıkmaz ama tavsiye etmem...

Sorun çıkarır mı? Sorun çıkarmayan alet var mı çıkarır...

Hem depolama hem de üzerinden oyun ya da sistem çalıştırabilirsiniz. Ancak çalıştıracağınız programın veya oyunun buna destek vermesi lazım. O işlere hiç girmedim, tam ayrıntısını bilmiyorum.

Packard Bell, hiç kullanmadım ama bir sürü bilgisayar ürünü var,gayet iyi. Bir de bu fiyata 500gb lik bir hdd alıyorsun, denemeye değer.
  • Teşekkürler @dejaay
    Yorumunu dikkate aldım ve vakit kaybetmeden ürünü satın aldım.
    Aynen söylediğim gibi, internette ve gazete ilanlarında $199+KDV olarak görünüyor fakat, katalogda ayrıca bir kampanya fiyatı mevcut ve barkot okutulduğunda $149 (peşin) - 159 (taksit) olarak görünüyor.....

246 YTL'yi ($159 +KDV) 12 taksite böldürdüm ve ürünü aldım...

Ürün fazla büyük değil ve oldukça şık (alüminyum kasa)...USB 1.1 'den bağladım ve memory stick gibi hemen gördü... Kutu içeriğinde elektrik ve USB kablosu var. Ayrıca, istediğiniz aralıklarla harddiske yeni eklenenlerin yedeğini otomatik olarak almasını sağlayan bir yazılım CD'si de mevcut..
    Şu an 465 GB FAT2 olarak görüyor...

NTFS'ye dönüştürmeyi düşünüyorum...Sanırım böylesi daha iyi olur değil mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 3 Haziran 2007; 18:13:10 >

• Hayırlı ve uğurlu olsun, güle güle kullan.

..evet NTFS daha hızlı ve sorunsuz olur.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşım

Son birkaç soru:
    -Herhangi bir yazılım desteği olmaksızın 3-4 parta ayırmamın yolu nedir?
    -Bilgisayarım > Yönet > Disk yönetimi > Biçimlendir'de farklı ayırma birimi boyutları var....Hangisini yaparsam daha iyi olur. Mantıken ne kadar küçük olursa o kadar iyi (disk alanının daha iyi kullanılması açısından) ama 512 KB'ın altında dosya ve klasör sıkıştırma işlemi devre dışı kalıyor. Bu 512'nin altında bir değerin tercih edilmemesi gerektiği anlamına mı geliyor?

• Herhangi bir yazılım desteği olmaksızın 3-4 parta ayırmamın yolu nedir?
    Bunun bir programı var: Partion magic di galiba o bu işi yapabiliyor. Program kullanmaksız galiba dos ortamında yapılıyor ama ayrıntılarını bilmiyorum.

Bir de bu dosya dönüştürme işini aşağıdaki programla yapsanız daha sağlıklı olur. Ben ayırba birimi boyutunu herzaman varsayılanı kullanılırım. Diğer ayarları hiç denemedim.

USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA (FAT,FAT32,NTFS)
    Hp_USB_Boot_Utility
    Güncel link :http://www.pctipp.ch/downloads/dl/32594.asp ya da buradan
    http://rapid-share.com/files/26133710/HP_USB_Boot_Utility__fORMAY_ATMAA_FAT32.FAT_NTFS_.exe.html (rapid ile share arasındaki çizgiyi kaldırınız)

Bu programı kullnırken hızlı biçimlendir kutusunu işaretlemeyi unutmayınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçen hafta vatan bilgisayardan bakmıştım. 250 gb olan 106 usd+ kdv fiyatlıydı.
    bence uygun fiyata almışsın, hayırlısı olsun
  • bende aldım bugün 230ytl (son 1 tane kalmıştı kutusu açılmıştı ama müşteriye göstermek için açtık dediler kabloları falan açılmamıştı)
    windows direkt tanıdı fat32 windowstan ntfs format attım şimdi 32 gb lık bi klasörü atıyorum içine bakalım kaç dakka sürecek.
    Kasa güzel gözükmüyor wd lar gibi gri siah renk ayaklığı plastik 1 ışığı var usb kablosu çok kısa açılırken norml hd ler gibi ses yapıyor şu an kopyalamada cız cız ses az biraz var yaklaşınca .backup YAzılımı vista desteklemiyor! ama normal kullanımda tanımamazlık yapacağını sanmıyorum. Kasanın kapakları aluminyun üst şeritleri plastik.
    500 gb dahili fiyatına bence güzel.

17 dakika da attı 32 gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 3 Haziran 2007; 21:49:35 >
  • @.TaneR., teşekkür ederim

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Herhangi bir yazılım desteği olmaksızın 3-4 parta ayırmamın yolu nedir?
    Bunun bir programı var: Partion magic di galiba o bu işi yapabiliyor. Program kullanmaksız galiba dos ortamında yapılıyor ama ayrıntılarını bilmiyorum.

Bir de bu dosya dönüştürme işini aşağıdaki programla yapsanız daha sağlıklı olur. Ben ayırba birimi boyutunu herzaman varsayılanı kullanılırım. Diğer ayarları hiç denemedim.

USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA (FAT,FAT32,NTFS)
    Hp_USB_Boot_Utility
    Güncel link :http://www.pctipp.ch/downloads/dl/32594.asp ya da buradan
    http://rapid-share.com/files/26133710/HP_USB_Boot_Utility__fORMAY_ATMAA_FAT32.FAT_NTFS_.exe.html (rapid ile share arasındaki çizgiyi kaldırınız)

Bu programı kullnırken hızlı biçimlendir kutusunu işaretlemeyi unutmayınız.

@dejaay, teşekkür ederim.... PartitationMagic 8 ile hallettim

• "iorfa","boldshark" belleğinizi aşağıdaki programla test ederseniz ve sonuçlarını paylaşırsanız, ürünü alacak arkadaşlar için yol gösterici olur. Ayrıntılar aşağıdaki link de

http://forum.donanimhaber.com/m_13019429/tm.htm
    Adı geçen program da bu. Bu programla okuma hızını test edebilirsiniz

HD tach
    http://www.softpedia.com/progDownload/HD-Tach-Download-7002.html

• 32mb lık mı 8 mb lık testimi yapalım?

neyse ben bütün hd leri yaptım 8 mb la

250 gb seagate sata 16mb cache
    burst speed: 129
    avarage read: 69

120gb samsung 8mb ide
    burst speed: 105
    avarage read: 47

500gb packard bell 8 mb cache
    burst speed: 207 :) (sadece 30 gb dolu ondan olabilir)
    avarage read : 36.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 3 Haziran 2007; 22:54:24 >
  • 500gb packard bell 8 mb cache
    burst speed: 207 :) (sadece 30 gb dolu ondan olabilir)
    avarage read : 36.7

Bu verilerin ekran görüntüsünü,http://forum.donanimhaber.com/m_13019429/tm.htm buraya gönderir misin?

Verilerin bu şekilde ise sıralama da 1.liğe yükselirsin. Gerçekten performansı iyiymiş. Hem 32 lik hem de 8mb lık testi yapıp gönder
  • Malesef USB 2.0 olmadığı ve bağlantıyı USB 1.1 ile sağladığım için sonuçlar oldukça kötü

rastgele erişim süresi 17 ms
    CPU kullanımı %2
    ortalama okuma 1 MB/s

Aynı testi pisayada oldukça hızlı olarak bilinen Bigboy 4 GB'lık flah bellek ile yaptığımda aldığım sonuçlar:
    rastgele erişim süresim 10,4 ms
    CPU kullanımı %2
    ortalama okuma 0,9 MB/s

USB 2.0 ile ortalama hızı herhalde 40 katına falan çıkar (bigboyu ile USB 2.0'lı laptoplara bağlandığımda, benim bilgisayardakinden kat kat daha hızlı aktarım yapıyor)
  • arkadaşlar az önce bu üründen aldım,diskte bölme falan yapmayacağım sadece fat32 den ntfs ye çevireceğim
    program kullanarak mı daha iyi olur yada sağ tık biçimlendir yapsamda olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: adriano123

arkadaşlar az önce bu üründen aldım,diskte bölme falan yapmayacağım sadece fat32 den ntfs ye çevireceğim
    program kullanarak mı daha iyi olur yada sağ tık biçimlendir yapsamda olur mu?

sag tık biçimlendirden yapabilirsin hızlı biçimlendirmeyi işaretlemeden yaparsan daha iyi olur...
  • 1 hafta kadar önce peşin 200 TL'ye Packard Bell Sprint 500 gb hdd aldım. 4.7 GB veriyi bilgisayardan hdd ye 3 dakikada attım. Şuanda 1 saattir aralıksız veri atıyorum ve fazla bir sıcaklığı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.