Şimdi Ara

Grafik teknolojileri pazarında Nvidia tek hakim, AMD toparlamaya çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Grafik teknolojileri pazarında Nvidia tek hakim, AMD toparlamaya çalışıyor



    Özellikle pandemi dönemiyle belirli ürünlere olan talebin patlama yapması haliyle bileşen ve teknoloji geliştiren üreticileri uçurdu. Bilgisayar segmenti bunlardan birisi ve bileşen üreticileri de paralel olarak atağa kalmış durumda.



    Nvidia büyük paya sahip



    AMD’nin son dönemde yaptığı önemli hamlelere rağmen halen grafik teknolojileri pazarında Nvidia hakimiyetini kırabilmiş değil. Analizlere göre yılın üçüncü çeyreğinde Nvidia’nın pazar payı yüzde 7 civarında ve sadece 1 puan geriledi. AMD ise yüzde 23 ve sadece 1 puan yükseldi.



    Ayrıca Bkz.Conor McGregor sizi stratejik savaşlara götürüyor



    Aslında geçen yılın sonlarından itibaren özellikle RX 5000 serisi ekran kartları ve Ryzen 4000 serisi APU satışları AMD’nin payını yüzde 31 seviyesine kadar çıkarmıştı. Bununla birlikte Bahar aylarından itibaren önemli bir gerileme yaşandı. Nvidia da haliyle bu boşluğu kaçırmadı.



    Dahili ve entegre tüm grafik birimleri ele alındığı zama haliyle Intel pazarın hakimi oluyor. Yüzde 62 pazar payı bir miktar gerilemiş. AMD ve Nvidia ise bu dönemde yüzde 19 pazar payına sahip. Yılın dördüncü çeyreğinden itibaren Intel’in de artık harici grafik birimi tablolarında yer alacağını belirtelim.



    Grafik teknolojileri pazarında Nvidia tek hakim, AMD toparlamaya çalışıyor



    Pazar ile ilgili bazı dikkat çekici bilgilere geçecek olursak üçüncü çeyrekte AIB dediğimiz harici ekran kartları sınıfında 4.2 milyar dolarlık sevkiyat gerçekleştirildi. 2019 yılı genelinde bu rakam 14.8 milyar dolar oldu.



    PC pazarının yüzde 10 civarında yükseldiği bu çeyrekte masa üstü AIB sınıfı ise yüzde 13.44 büyüdü. AMD toplam satışlarını yüzde 18.7, Intel yüzde 7.8 ve Nvidia da yüzde 10.8 oranında arttırdı.



    Yılın dördüncü çeyreğinde rakamların Intel lehine bir miktar oynaması ön görülüyor zira firma yeni harici kartlarını bu dönemde sevk etmeye başladı. AMD’nin RX 6000 serisi yanında Nvidia’nın da RTX 3000 serisi yine aynı dönemde piyasaya çıktı.  



     




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-radeon-rx-nvidia-geforce-rtx-gpu-market-share-q3-2020/







  • Thunderbolt 4.0 belirleyici oldu ;)

  • AMD'nin kartlar piyasada yok nasıl kıracak ki?

    Doğrusu sektör de nasıl bir kıtlık var anlamış değilim, fiyatları yükselsin diye bilerek mi yapılıyor, talep patlaması mı var anlayamadım.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    kesin oyle olmustur

  • nvidia keriz silkelemeye devam koçum az bile yapıyosun aslında bunlara Grafik teknolojileri pazarında Nvidia tek hakim, AMD toparlamaya çalışıyor 

  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Inanma yalandir Grafik teknolojileri pazarında Nvidia tek hakim, AMD toparlamaya çalışıyor 

  • amdnin mobil gpu çıkarması şart.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Corona'dan dolayı evde daha fazla vakit geçiren insanlar sistem topluyor. Yeni çıkan oyunların hype'ları + mining'in tekrardan canlanması üst üste gelince talep patlaması oldu.

  • RX 580 kullanıyorum ve gayet memnunum. Nvidia güzel ekran kartları üretiyor o tartışmasız ama pazarda alternatif bir marka varken ve bu marka Nvidia'ya göre daha uygun fiyata ürün satıyoesa Nvidia'ı tercih etmem. Türkiye'de özellikle dövizin bu denli yüksek olduğu bir dönemde Nvidia'yı hiç tercih etmem. Tabi bu tamamen kişisel tercihtir. Nvidia'yı tercih edenlere saygı duyuyorum.

  • bi videoya transcode yapayım dedim oda ne ffmpeg amf decode desteklemiyor ancak nvidia cuvid decode encode ne ararsan var cuda bir çok platformda destekli nvidia opencl dahi kullanılabiliyor özel tasarlanan tensor çekirdekleri hesaplamalarda veya yapay zekada kullanılabiliyor kısaca çok avantajlı kartlar malesef :/

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Younes Belhanda

    nvidia keriz silkelemeye devam koçum az bile yapıyosun aslında bunlara  

    AMD önce driver yapmayı öğrensin şans veririz belki.

  • Nvidia nerede hakim? Satılan gpu sayısında 3.sırada. Elinde tek pc gpu pazarı vardı orada da amd denk hatta daha iyi performans ile geldi. Bu saatten sonra nvidia'nın tek gelir kapısına da ortak çıktı. Bir daha bu günleri göremez.

  • amd stok sorunu yaşamasa piyasanın altını üstüne getirirdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.