Şimdi Ara

Netflix'in yeni dizisi The Queen's Gambit'in ardından satranç satışları yüzde 1048 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz ay yayınlanan yeni Netflix dizisi The Queen's Gambit, izlenme ve popülerlik açısından gayet güzel bir başarıya imza atmıştı ancak bu başarısı diğer sektörlere de yansımış durumda.



    Ayrıca Bkz.Beklenmedik şekilde Fantastic Beats'ten ayrılan Johnny Depp'in yerine Mads Mikkelsen seçildi



    Geçtiğimiz hafta The Queen's Gambit dizisinin 62 milyon hane tarafından izlenerek Netflix'in en çok izlenen mini dizisi olduğu açıklanmıştı. Bunun haricinde ise Google aramalarında "satranç nasıl oynanır?" aramasının son 9 yılın en yüksek seviyesinde olduğu söylenmişti. Hatta dizinin yayınlanmasının ardından, dizinin uyarlandığı roman tam 37 yıl sonra The New York Times'ın en çok satanlar listesine girmişti. Şimdi ise bambaşka bir rekor açıklandı.



    Satranç satışları yüzde 1048 arttı



    Dünyanın neredeyse her yerinde satış yapan Hollanda merkezli Goliath Games'in satranç tahtası satışları ekim ayında bir önceki yıla göre yüzde 178 arttığı ve hatta kasım ayı verileri de eklendiğinde yüzde 1048 oranında bir artış olduğu açıklandı.



    Artış sadece Goliath Games'te değil elbette, satranç satışlarının eBay'de de yüzde 215 arttığı açıklandı. Bir başka oyuncak şirketi Spin Master ise satışların 3 katına çıktığını belirtti. Hatta oyun pazarı analisti Juli Lennett, önümüzdeki birkaç haftada satranç stoklarının tükenebileceğini ve sektörün böyle bir şeye hazırlıklı olmadığını belirtti. 



    Sadece normal satranç setleri de değil, fiyatı 1000 dolar üzerinde olan koleksiyoncular için çıkartılan satranç setlerinin satışlarının da ilginç bir yükselişte olduğu açıklandı.



    Normal bir zamanda internet üzerinde satranç oynayanların sayısı 11 - 12 milyon arasındayken bu sayının pandemi sırasında 16 milyonlara geldiği, şu anda ise yüzde 40 daha büyüdüğü açıklandı. Aynı zamanda Twitch'te canlı olarak yayınlanan satranç maçlarının izlenme oranında da net bir yükseliş var. 



    Kaynak:https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-55082554







  • gerçek hayatta hamlemi yaptım !
    hamle sırası sende diye bir şey yok !
    bir anda gelir ; 10 yerden aynı anda tersoları yaşarsın !
    yani santranç sizi daha akıllı yapmaz
    santranç sadece stantranç oyununda olası hamleleri öğrenip
    kendinizi ileride yaşayacağınız zorluklar karşısında sizi daha akıllı yapmaz.
    sadece salakları daha akıllı olduğuna inandırır.

  • Enteresan. Faydalı bir dizi olmuş o zaman 😁
  • Satranç akıllı yapmaz, ama en akıllılar satranç şampiyonu olup malı götürür, yani gerçek hayatın parçasıdır. Bilim insanlığı da buna benzer, en akıllıların kazanmasına açıktır.

  • Satranç sizi zeki yapmaz ancak sizi sonraki hamleleri düşünmeye zorlar bu da sizi daha pratik hale getirir(Özgüven verir).(Leb demeden leblebi yaparsınız) Ayrıca bu öyle bir kaç oyun ile elde edilebilecek bir şey değildir; bir çoğumuz için birkaç hamledir, kardeşim 2 hamle fazlasını öngörebiliyor diye kendini dahi sanıyor mesela ben tamamen odaklandığımda dahi 7 hamle ilerisinden öteye geçemedim ama bazı dahiler var ki onlarca hamleyi hesap ediyorlar!

    Buna benzer örnek vermek gerekirse kitap okudukça edinilen kelime haznesine ve hazırcevaplığa; bulmaca çözdükçe artan kelime haznesi ve pratikliğe , test çözdükçe hızlanan hazırlık öğrencilerine falan benziyor. Bunların hepsini yıllarca bir düzende yaparsanız , emin olun her konuda farkı hissedersiniz!

    Ortaokul dönemimden kendime ait mütevazi bir örnek ile bitirmek istiyorum: Ortaokul birincisi sınıf 6 zayıf/ortaokul 2.sınıf zayıfısz/ortaokul 3.sınıf ilk dönem ,çok az farkla takdir alamamıştım(Teşekkür almıştım)/ikinci dönem Takdir almıştım(Sınıfıma giren herhangi bir öğretmene ''Sizce en iyi öğrenciniz hangisidir?'' diye sorarsanız parmakla beni gösterirdi)[Ana okuluna ya da hiçbir zaman dershaneye de gitmedim ama hocalar şimdi şu soruya geçelim kelimesiyle parmağımı kaldırırdım/ne sorduğunun önemi yoktu bana öğrettiyse çözerdim!]

    Sadece ortaokul dönemimde düzenli satranç oynama/düzenli çengel/kare ve sudoku bulmacaları çözme/ Maceranı Kendin Seç Kitap serisi en sevdiğimdi tekrar tekrar okunabilirliği sağ olsun(bütün sonları test ederdim)

    Bu arada hiçbir sınava çalışmazdım diye belirteyim ; tek yaptığım şey eve gelince dersteki her şeyi tekrar etmek idi. Bunlar dışında bütün vaktimi ise her türden bilgisayar oyunları oynayarak ve ve geceleri korku filmleri izleyerek geçirirdim. Lakabım ''Zeki ama çalışmıyor'' denilen kişidir!

    Ha bu arada sonucu merak edenler vardır: ODTÜ Elektronik mezunu/Eski sabıkalı/işsiz hayatta seçebileceğiniz çok sayıda yolu görsenizde...(Yanlış zamanda yanlış yerde terimi her şeyin önüne geçebilir, şekil A'da görüldüğü üzere(Ben)! )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Kasım 2020; 20:43:55 >




  • Satranç sudoku Go bridge bunlar sizi daha zekanızı arttırır bol bol oynayın eğer vaktiniz varsa hepsini oynayın ama eğer vaktiniz yoksa sudoku oynayın satranç oynayın ama 10-15 dakikalık öyle 1-2 dakika bullet partylere girmeyin.

    Bu oyunlar sizin kavrama ve analitik düşünme gücünüzü artırır. Bununla alakalı bilimsel çalışmalarda var işin tuhafı sadece sayısal yeteneği değil sözel mantık muhakeme yeteneğini geliştiriyor. Tamam özünde hesap işi oturup hesap makinesi gibi hesap yapıyorsunuz acayip bişey yok. Ama şöyle düşünün her seferinde farklı bir hesap ve çözüm arıyorsunuz beyninizi zorluyorsunuz zaten zorlamıyorsanız giderek aptallaşırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 27 Kasım 2020; 21:59:49 >
  • En azından iyi bir şeye yaramış.
  • Türkiye'de satranç maalesef 0 seviyesine yakın. Umarım az da olsa ülkemizde de biraz artışa vesile olur.

    Duygusal değil de bilimsel araştırma sonuçlarına göre konuşursak, GSTF Journal of Psychology dergisinde yayınlanan, Dr. Veena Easvaradoss önderliğinde yapılan araştırma sonuçlarına göre Satranç;

    1- IQ'nuzu artırır (bunun dışında bir müzik aleti çalabilmek, yabancı dil öğrenmekte)

    Tek tek isim vermeden diğer bilimsel araştırma sonuçlarına göre;

    2- Alzaymır'ı önlemeye yardımcı olur

    3- Beynin her iki lobunu da çalıştırır.

    4- Yaratıcılığınızı artırır.

    5- Hafızanızı kuvvetlendirir.

    6- Problem çözme yeteneğinizi geliştirir.

    7- Okuma yeteneğinizi geliştirir.

    8- Konsantrasyonu artırır.

    9- Dendritlerinizi geliştirir.

    10- Planlama ve ön görme becerilerinizi geliştirir.

    Oldukça da zevkli hemen hemen herkese hitap edebilen bir oyundur. İster çok yavaş, ister çok hızlı versiyonlarında oynayabilirsiniz. Her rating seviyesinden insanlarla ya da bilgisayarlar ile oynayabilirsiniz.

    Şayet belli açılışlar üzerinde çalışıp uzmanlaşmış kişilere karşı teorik bilgileri yüzünden yenilmek istemiyorsanız 960 versiyonunu oynayabilirsiniz.

    Daha farklı mantıksal yaklaşımlarda satranç dünyanıza eğlence katmak isterseniz three check versiyonunu oynayabilirsiniz. Bunlar dışında çok daha farklı versiyonları da bulunmaktadır.

    Satranç dünyasına giriş yapacağınız en güzel web sitelerinden bir tanesi Lichess.org dur. Sitenin geliştiricileri gerçekten kodlama hususunda aşmış insanlar. Adamlar, çoğunluğun bildiği chess.com daki özellikleri ve çok daha fazlasını tamamen ücretsiz bir şekilde sunuyorlar. Yani premium üyelere farklı ayrıcalıklar, özellikle yok. Herkese tüm özellikler, turnuvalar, motorlar, taktikler açık. Hatta chess.com üye kaybettikçe, lichess in özelliklerini eklemeye çalışıyor kendi sitesine. Carlsen dahil bir çok büyük usta da aynı şekilde bu sitede yoğun bir şekilde takılıyorlar.





  • Biz bunun aynısını ibnelik için de yapıyorlar deyince kızıyorlar :D

  • Diziyle satranç satışları ne alaka

  • Diziyi araştır bakalım? Konusu neymiş falan.

  • requizm kullanıcısına yanıt
    Haberi yapan arkadaşın bir cümleylede olsa bundan bahsetmesi lazım o zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Queen's Gambit zaten bir satranç terimidir dizinin ismi yetiyor

    https://en.wikipedia.org/wiki/Queen%27s_Gambit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 30 Kasım 2020; 18:2:30 >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt

    Dizi ile satranç satışının artması arasında bir alaka yok haberi yapanın önermesi ben sıçtım izmir depremi oldu demek ki benim sıçmam depreme neden oldu demekle aynıdır


    Bu tür şeylerinin satışının artmasının sebebi pandemi örnek Araştırmaya göre, salgın döneminde online satışlarda en büyük talep patlaması yüzde bin 438’lik artış ile yapbozda (puzzle) oldu

    Kaynak:https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/salgin-doneminde-yapboz-oyuncu-koltugu-ve-agda-satisinda-patlama-oldu-6196627


    Netflix ne dizi çekti de yapbozunki 1438 arttı click-bait haber işte


    Bu arada 2 gey kişiyi gördüğünde gey oluyorsan sende bir sıkıntı vardır kusura bakma





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Dizi ile satranç satışının artması arasında bir alaka yok haberi yapanın önermesi ben sıçtım izmir depremi oldu demek ki benim sıçmam depreme neden oldu demekle aynıdır


    Bu tür şeylerinin satışının artmasının sebebi pandemi örnek Araştırmaya göre, salgın döneminde online satışlarda en büyük talep patlaması yüzde bin 438’lik artış ile yapbozda (puzzle) oldu

    Kaynak:https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/salgin-doneminde-yapboz-oyuncu-koltugu-ve-agda-satisinda-patlama-oldu-6196627


    Netflix ne dizi çekti de yapbozunki 1438 arttı click-bait haber işte


    Bu arada 2 gey kişiyi gördüğünde gey oluyorsan sende bir sıkıntı vardır kusura bakma

    iki giy girdiğindi giy ılıyırsın sindi sıkıntı vır.


    ılık ılık konuşmayın lan. dizi mizi milletin gözünde bunları normalleştiriyor işte. biz bunların normalleşmesini istiyoruz deyin geçin delikanlı gibi, ne bok atıyon karşındakine geri adım atsın diye. saçma sapan istatistik detayı da paylaşmış. çok net işte ya ne anlatıyorsun. özendirdiği için millet satranç'a merak salmış, pandemi örneğinle de en ufak benzerliği yok a. biri zorunluluk biri bildiğin özenme, merak duyma.


    Sizin gibiler zaten yönlendirmeye açık tipler.





  • Netflix de yayınlanan en iyi dizilerden , diğer rezil dizilerin yanında altın gibi parlıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.