Şimdi Ara

Volkswagen CEO'su: Sonumuzun Nokia gibi olmasını istemiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Volkswagen'in patronu bugün piyasada başarılı olabilmek için sadece iyi otomobil üretmenin yeterli olmadığını aynı zamanda bu araçları dijital ekosisteme entegre etmenin gerekli olduğunu söyledi.



    Ayrıca Bkz.BMW yeni elektrikli SUV modelini 11 Kasım'da tanıtacak



    Volkswagen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, Bloomberg ile yaptığı röportajda "bugün araba yapmak herhangi bir marka için işin sadece küçük bir parçası" ifadelerini kullandı.





    İnsan taşımak işlevselliğin sadece bir parçası olacak



    Deneyimli yöneticiye göre pazarda başarılı olmak için, tüm yeni modellerin dijital ekosisteme etkin bir şekilde entegre edilmesi ve akıllı telefonlar gibi sürekli internete bağlı olması gerekiyor.



    Diess, insan ve eşya taşımanın yakında otomobillerin sunduğu işlevselliğinin yalnızca bir parçası haline geleceğini söylüyor, tıpkı telefon görüşmelerinin artık akıllı telefonların ana işlevi olmaması gibi.





    Nokia'nın çöküşünü örnek gösterdi



    Volkswagen, yeni dijital çağa uyum sağlayamayan Nokia ile aynı kaderi paylaşmak istemiyor. 62 yaşındaki Diess, Finli şirketi buna örnek olarak göstererek "yeterince hızlı değilseniz, hayatta kalamazsınız, bunu çalışanlarımıza hep söylüyorum" dedi.



    Volkswagen, Nokia'nın yaşadıklarını yaşamamak için otomobilleri için kendi işletim sistemini geliştirmeyi düşünüyor. Şirket bunu sadece kendi içinde kullanmakla kalmayıp aynı zamanda rakiplerine de satmayı planlıyor.



    Diess'e göre tüm bunlar -Avrupa'nın elektrikli araç sayısında lider olacağı da göz önüne alındığında-, Volkswagen'in dijital çağa en hazırlıklı şirketlerden biri olmasını sağlayacak.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-06/vw-s-boss-warns-the-troops-we-don-t-want-to-end-up-like-nokia







  • Bizim ülke de paramız değersiz diyen merkez bankası başkanı görevden alınıyor, bu adam da yani bu CEO da bu lafı ederek resmen görevden beni alsınlar diye vag grubuna kafa tutuyor. CEO gibi bir adamın böyle bir itiraf yapması bir şeylerin itirafı gibi olmuş.

  • teslanin yatirimlarindan, kurdugu devasa batarya fabrikalarina ragmen mevcut araba piyasasinda bir damla su kadar uretim yapabildiginden yola cikarsak, elektrikli arac icin gereken devasa yatirimin ve altyapi degisiminin boyutunu anlamak mumkun. simdiden bunu gorup buna gore yatirimini yapmayan, fabrikalarini kurmayan otomotiv devleri nokia gibi buyuk hizla batip gideceklerdir. vw bunun farkinda simdiden hazirliklarini yapiyor. diger otomotiv devleri ne durumdadir bilmiyorum ama aralarindan batanin cok ocagini gormek zor degil.

  • "Volkswagen, Nokia'nın yaşadıklarını yaşamamak için otomobilleri için kendi işletim sistemini geliştirmeyi düşünüyor."

    Telefon ürettiğini iddia edenler bile kendi işletim sistemini geliştiremiyorken Volkswagen'in kendi işletim sistemini kullanması takdire şayan, tek kelime ile helal olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Bizim ülke de paramız değersiz diyen merkez bankası başkanı görevden alınıyor, bu adam da yani bu CEO da bu lafı ederek resmen görevden beni alsınlar diye vag grubuna kafa tutuyor. CEO gibi bir adamın böyle bir itiraf yapması bir şeylerin itirafı gibi olmuş.
    Umarım bu düşüncen ironidir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam da hala şöyle haberlerde bu marka yani Nokia bazı bilgisiz kesimlerce battı gitti diye biliniyor hala günümüzde, böyle bir şey yok. Bağımsız Nokia şirketi hala yoluna devam ediyor ağ ekipmanları vb.. üreticisi olarak ve patentleri ile beraber hala normal bir şekilde hayatına ve kazancına devam ediyor. Sadece cep telefonu bölümü satıldı şöyle oldu böyle oldu ama hmd global adı atlında oda yoluna devam ediyor belki güncel markalar gibi satmasa da satışları normal gidiyor.

    Volkswagen e gelince şirket dizel skandalından gayet sağlam çıktı . Özellikle dijital ortam da klavye delikanlılarınca batacak ,edecek , bilmem ne gibi söylemlerle batacak hali yoktu .

    Bugatti veya başka bir markasını da satmayacak . Sağda solda böyle haberler çıkmıştı bunun için söyledim. Elektrikli araçlar konusunda daha yeni yeni yatırımlar ve ataklar yapmaya başladı . Tesla ne kadar öncü olsa da Alman markaları kadar güçlü değil. Mesala fabrika, hacim , sermaye vb konularda .Elbette Tesla öncülüğü baya bir süre götüreceği benziyor. Ama alman markaların özellikle sermaya gücü ve Ar ge anlamında daha fazla yatırım yaparsalar ki yaparlar yapacak güçleri var işte o zaman dengeler değişir. VAG çok büyük bir şirket bu elektrikli otomobiller konusunda gelecekte veya bugün den yatırımlara geliştirmelere devam edecektir ve en iyiler arasında olacaktır . Grubunu gerçekten iyi yönetiyor ve markaların hepsi gayet güzel satış rakamlarına sahip. Ne kadar kötülense de rakiplerinden sıyrılmayı başarıyorlar .





  • CEO yanlış tespitte bulunmuş. Sonları Nokia gibi olsun istemiyorlarsa başlarına Elop gibi bir CEO getirmesinler yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    Umarım bu düşüncen ironidir...

    Alıntıları Göster

    Neden nesi ironi olsun, adam açıklamasında firmasını övüyor başarıyı anlatıyor ama örnek verirken böyle mi örnek verilir. Bir şeyi bir şeyle karşılaştırarak mı zaten vag in bu konuda elektrikli teknolojisine geçişinde geç kaldığı medyada boy boy haberler yapılıyor ki bunu yaptıklarını da emisyon olayında kendilerini ne kadar erteledikeri ortaya çıktı ABD bunun farkına vardı da belini o biçim kırdı adaletsizce emisyon skandalına imza attılar yetmedi ceza yediler yetmedi ABD tesla ile nerelere geldi japonya Toyota ile elektrikli teknolojisinde sorunlar yaşıyor son zamanlarda haber bile çıkmıyor Almanya da yetişemedi gizli kaçak emisyon olayına gitti ve görünen tablo ortada bu elektrikli teknolojisinde ABD yi kolay kolay kimse yakalayamaz bu yüzden bu adam CEO lari itiraf ediyor alttan alttan o yüzden başına iş alır. İd4 ne oldu id5 haberleri geziniyor gündemde testleri yapılıyor. Arabaya bakıyorum test olarak sokaklarda gezen bildiğin benzinli tipte bir araç bir Tesla gibi diğerlerinden bir farkım var diye görünen bir ne tasarım var ne de başka bir şey Çinliler bile Volvo ile ortak ürettikleri polestar ile daha iddialı görünüyorlar. O yüzden Almanya başına gelecekleri şimdiden görmüş ve itirafı erken yapıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Anlatamadım sanırım, Türk kafasiyla düşünme dürüst ve gerçel bir itirafta bulunmuş adam, ona orda böyle düşündüğü ve vizyonerligi icin ödül verirler, görevinden almazlar.. demek istediğim bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    Anlatamadım sanırım, Türk kafasiyla düşünme dürüst ve gerçel bir itirafta bulunmuş adam, ona orda böyle düşündüğü ve vizyonerligi icin ödül verirler, görevinden almazlar.. demek istediğim bu

    Bunun öyle olacağını bende biliyorum bende o yüzden o anlamda dedim yani bir nevi ironi diyebiliriz. Ama bunu söylemesi hiç hoş değil kendi firmasını başka bir firma ile eşitlemeye çalışmak garip olmuş o yüzden zaten bu haberde gündem olmuş gibime geliyor. Normal şeyler söylese idi bu foruma kadar haber olacak niteliğe sahip olmazdı herhalde.


    Bunu niye diyorum bu adam bunu diyor tamam sende vizyoner diyorsun ama olaki senaryo kötü olursa bu adamın itirafı gerçek olmuş olmayacak mı yani vag in batışı gerçekleşmiş olmayacak mı? O yüzden her kim olursa olsun batacagini bile görse çıkıp böyle demez çünkü borsa gibi şeyler ufacık şeylerden o biçim etkileniyor.


    Apple nin bir günde 150 milyar dolar borsa da erimesi başta yöneten ya da CEO su gibi adamların bazen saçma demeçleri çok etkili olabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 8 Kasım 2020; 20:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnşAllah tüm alman hatta avrupalı üreticilerin sonu nokia gibi olur

  • naymann kullanıcısına yanıt

    Neden?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • naymann kullanıcısına yanıt
    İlime bilime yatırım yapmayanları savunanlar, ilime ve bilime yatırım yapan firmaların batmasını istiyor. Şunu seri bloklayın.

  • VW küçük sınıf iD3 580.000 tl. %15 ötv sadece. samsung note20 ye 1000 dolar üstü ister, vw de ilk çıkardığı küçük elektrikliye 50,000 yuro isterse sonları nokia gibi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 18 Kasım 2020; 22:2:42 >
  • Sattığınız araçların en dolusu bile bomboş. Günümüze böyle mi ayak uyduruyorsunuz? Birde bizimkiler dolu araç aldığını sanıp full+full yazmaz mı işte burası daha komik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mokinto kullanıcısına yanıt
    Kiskandigi icin olabilir... bakmayin almanya bizi kisqaniyiii dediklerine. asil kendileri Bati nin zenginligini kiskandiklari icin devamli batiyi 200 yil önce yaptiklari seyden sucluyorlar... Türkiyede ve Türk halkinda basarililari cekememek gibi bir hastalik var. Türk Halki dünyanin en Kiskanc ve Kindar Halklarindan birisi. bana göre Number 1 !

  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Telefon kısmından bahsediliyor zaten battı derken. Mühendislerin bir kısmı Huawei'ye, bir kısmı Apple'a vs. gitti. Light, Leica ve Google'a gidenler de var bildiğim kadarıyla. Bunlardan bazıları toplanıp HMD Global'ı kurdular ancak Nokia'yı Nokia yapanlar artık başka yerlerdeler. 66xx serisini, N ailesini ve daha birçok seriyi çıkaran Nokia ortalıkta olmadıktan sonra pek bir anlam ifade etmiyor.

  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir itiraf yapmış?

  • O zaman Microsoft'dan CEO almayın.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.