Şimdi Ara

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB'in 'siber saldırı' açıklamasını yalanladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, MEB’in 23 Eylül 2020’deki siber saldırı açıklamasını yalanladı.



    22 Eylül 2020’de EBA platformuna erişim problemi yaşanmış ve 23 Eylül 2020’de MEB’in web sitesinden bir duyuru yayımlanmıştı. Duyuruda EBA platformunun kapasitesinin dolduğu, ayrıca DDoS saldırısı gerçekleştiği ve bu nedenle 22 Eylül 2020 saat 08.30 ile 12.00 arasında EBA'ya erişim sağlanamadığı açıklanmıştı.



    Ayrıca Bkz.TCL 10 SE ülkemizde satışa çıkıyor



    Bakan Selçuk ise 22 Eylül'de herhangi bir siber saldırı gerçekleşmediğini açıkladı. Bakan Selçuk, “Siber saldırı zannettik, meğer bizim öğrencilermiş.” dedi. Bu itiraf, olayın gerçekleşmesinden yaklaşık 2 hafta sonra geldi.



    Bakan Ziya Selçuk özetle şunları söyledi:



    “Dört saatliğine ‘login’ süresi iki saniyeden 30 saniyeye çıktı. Dört saat bu sürdü ve buna ‘Çöktü’ denildi. Bu dört saat içerisinde neden çöktüğüyle ilgili ki -tırnak içinde- neden yavaşladığıyla ilgili yaptığımız çalışmalar şunu gösteriyor: İki tane uluslararası siber saldırı var, bunu dışında bütün öğrencilerin hemen dönemin başında aniden sisteme girmesi ‘Bir siber saldırı var’ düşüncesi oluşturmuş ve bizim Telekom hizmetleriyle ilgili bir sınırlama getirilmiş yani ‘Bir saldırı var.’ Hâlbuki bizim çocuklar bunlar yani saldırı falan yok, onlar derse girmeye çalışıyorlar. Sonra bu anlaşıldığında derhâl açıldı ilgili ‘server’ ve altyapılar normale döndü.



    Twitter gibi, WhatsApp gibi birçok uygulama zaman zaman birkaç saat yavaşlıyor ya da kapanıyor biliyorsunuz. Yani okullar açıldığından beri bir kere olan bir şey ve dört saatliğine olan bir husus bu. Bundan sonra da olabilir mi? Belki de olabilir ama şu andaki veriler olmayacağını gösteriyor. Çünkü kapasitemizi çok geliştirdiğimizi düşünüyorum. Aktif kullanımına baktığımızda öğretmenler ve öğrenciler tarafından yüzde 79.4 olarak geçiyor. Yani öğrencilerin ve öğretmenlerin ne kadarı kullanmış? 16 milyon 299 bin 942 öğrenciden yaklaşık 13 milyon civarında öğrenci EBA’yı aktif olarak kullanmış.”




    Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/egitim/eba-coktu-aciklamasi-siber-saldiri-zannettik-meger-bizim-ogrencilermis-41654491
    Kaynak:http://www.meb.gov.tr/basin-aciklamasi/haber/21695/tr







  • öğrenciler saldırmış :)

  • Şaka gibi bir açıklama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın devlerini delik deşik ediyorlar bakın Ziya bey cesur olun olduysa oldu deyin kimse yadırgamaz korkmayın.

  • Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB'in 'siber saldırı' açıklamasını yalanladı
  • bakanlar niye bu kadar sorumsuz ve işini bilmiyen kişiler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dij gujler dese inanani daha cok olurdu

  • Örnek verdiği hizmetler eğer önceden planlanmış bir trafik bekliyorsa hazırlığını yapar öyle çökme yavaşlama falan yaşamaz.
    Sisteme kaç kişi gireceği belli. Saatler belli. Bir de saldırı zannettik diyor. Şunu söyleme en azından ya.

  • kadronun her yerinden başarısızlık akıyor ama hepsi hala görevinde.

    Ne garip düzen değil mi ?

  • Sistem gercekten buyuk bir sistem. Bu tarz buyuk sistemlerda calisan kisiler bunun zorlugunu tahmin edebilirler. Elbette ki giriste yavaslama yasanmasini kimse istemez ama "beceremediler" veya "istifa etmeliler" demek biraz eski tarzda bir yaklasim. Sonucta 150 milyar dolarlik bir sirket haline gelen Zoom da Amerika'da okullar acildiginda ayni sorunla karsilasmisti. Turkiye'deki burokratik engeller ve butce farki goz onunde bulunduruldugunda bir sefer gerceklesen ve login isleminin 30 sn'ye uzamasindan ibaret olan bir eksiklik cok goze batmamali.

    Bana kalirsa bu tarz online egitim isi cok onceden baslayip altyapi guclendirilmeliydi ama yapiladi. Bir anda lazim olunca da hatasiz olmuyor elbette ki.

  • suslu76 S kullanıcısına yanıt

    okullar çok önceden kapatılmıştı..eylül ayına kadar onca zaman vardı... hazırlıksız yakalandı diye bir şey yok...

  • Öğrenciler FETÖ'cü müymüş?

  • 3-5 veled

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB'in 'siber saldırı' açıklamasını yalanladı
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    KQODOEODWOOFOEOFWPPCEOF

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3-5 öfkeli veled Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB'in 'siber saldırı' açıklamasını yalanladı 

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB'in 'siber saldırı' açıklamasını yalanladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 5 Kasım 2020; 20:56:16 >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    sesli güldümMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB'in 'siber saldırı' açıklamasını yalanladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB'in 'siber saldırı' açıklamasını yalanladı 

  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Siyasilerin sorumsuzluğu çıktıkları toplumla ilişkili bir durumdur nihayetinde bu sorumsuz siyasiler yumurtadan çıkmıyor sorumsuz olan toplumundan çıkıyorlar

  • joven kullanıcısına yanıt
    bu kadar lişiden işini iyi yapan birilerini bulamıyorlarmı yada işini yapamafıklatını gördüklerinde neden başkasını getirmiyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt

    Dürüst ve erdemli değiller liyakat zaten hak getire size şöyle bir örnek vereyim bu işin okullardaki eğitimlede pek ilgisi yok bakın bu ülkeye zarar verenler içerisinde okumuş çok eğitimli bir kesimde vardır burada önemli olan insani eğitimdir bu eğitiminin alt yapısını Aile oluşturur yani anne babalar onlar iyi birer evlat yetiştirseler zaten şu mevzular ağızlarımızda sakız olmaktan çıkar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    okullar çok önceden kapatılmıştı..eylül ayına kadar onca zaman vardı... hazırlıksız yakalandı diye bir şey yok...

    Zamanin yetip yetmeyecegi projenin buyuklugu ve istenilen kararlilik seviyesine gore olculur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.