Şimdi Ara

İstanbul Bilişim'in iflasına karar verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • İstanbul Bilişim'den teknoloji ürünü satın alan yüzlerce tüketici ürünlerinin kendilerine gönderilmediği ve para iadesi alamadıklarıyla ilgili şikayette bulunmuştu. Yaşanan gelişmeler üzerine şirket, temmuz ayında konkordato başvurusu yapmıştı.



    Konuyla ilgili davanın görüldüğü İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Bilişim'in konkordato talebini reddederek şirketin iflasına karar verdi. İstanbul Bilişim'in açtığı konkordato davasına 1100'e yakın tüketicinin müdahil olduğu, bu rakamın konkordato davalarındaki en yüksek müdahil sayısı olarak kayde geçtiği ifade edildi.



    Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan Tüketici Hakları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Türkiye tüketici hukuku için çok önemli karar verildi. İstanbul Bilişim firması on binlerce kişinin parasını alıp internetten satacağını vadettiği ürünleri göndermediği için bununla ilgili gelen çok sayıda şikayetten ötürü konkordato davasına tüketici örgütü olarak müdahillik talebinde bulunduk.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 serisindeki RAM miktarları belli oldu



    Gerek geçen celse gerek bu celse şirketin avukatı kimseye itiraz etmedi. Ancak bizim başvurumuzu reddetmek istemişti. Fakat mahkeme doğrudan yana karar verdi ve konkordato isteğini kabul etmeyerek iflasına karar verdi. Bu süreçten sonra avukatlarımız gerek üyelerimize gerek üye olmayan mağdurlara her türlü hukuki desteği verecek, yol gösterici olacaklardır. Hak aramaya gelen bu tüketicileri de gönülden kutluyorum" diye konuştu.



    Mağdur olan müşterilerin alacaklarını tahsil etmeleri için iflas masasına kayıt olmasını gerektiğini belirten avukat Aybars Karakırık da "İflasla beraber şirketin haczi mümkündür. Şirketin mal ve varlıkları iflas masası adı altında bir araya toplanacaktır. Bundan sonra şirketten alacakları olanlar icra takibi yapmalılar. Bunun yanı sıra iflas masasına kayıt olmalılar. İflas sürecinde alacaklarını almaya gayret göstermeliler" ifadelerini kullandı.



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/istanbul-bilisim-sirketinin-iflasina-karar-verildi/2007509







  • .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hahahaha.
    darısı malum kişilere

  • Çok can yaktı ve tarihe karışıyor.

  • Serefsizler reklam vermeye devam ediyordu ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 15 Ekim 2020; 21:13:5 >
  • Evil.Morty kullanıcısına yanıt
    ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an biz de bir evcil hayvan ürünleri mağazasından alamadığımız ürünlerden mağduruz. Mağazaya ulaşım mümkün değil, şikayet siteleri mağdurlarla dolu ve mağaza hala alış veriş yapıyor parayı alıyor ama ortada iletişim ve ürün yok. Sanıyorum İstanbul Bilişim gibi o da battı ama söylemeyip piyasadan sipariş ve para topluyor. Lütfen N11, Amazon veya Gittigidiyor gibi aracı firmalardan alış veriş yapın paranız garantide kalsın. Bize de Tüketici Mahkemesi yolu gözüktü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 15 Ekim 2020; 16:40:21 >
  • Bunca alıcaklının icrası nasıl sağlanacak? Yıllarca icralarda koştururlar.

  • Işık hızında müdahale edilmiş  

  • Bir kayıp değil nihayetin bir teknoleji mağzasıydı biri açılır biri kapanır.

  • Pcdepo gold bimeks istanbul bilişim

  • Gratis de aynı pislik, 1 aya yakındır ürünü göndermediler, telefonu açmıyorlar, maille bakmıyorlar.. olmayan ürünü satıyorlar, para iadesi de yapmıyorlar

  • Yazık. Şubat marttan iyi, Nisan marttan iyi, Mayıs nisandan iyi diye diye firmalar kalmadı. 2009 da LG tv yi çok iyi fiyattan almıştım İstanbul bilişimden ve bir kere sorun yaşamıştım ve sorunumu çözmüşlerdi. Erp yazdığım kaç donanım firması battı 2014 den sonra. Donanım firmaları bu kur olayından çok etkileniyorlar. 2015 de dolar 10 sa 10 olsun ama 2 yıl değişmesin ve ona göre plan yapalım iş yapalım diye sohbette söylüyorlardı. Yazık yüzlerce insan işsiz kalıyor ve kaç firma da alacaklarını alamıyor. Sadece gold’un piyasaya 1 milyar borcu var diyorlardı. Çok üzücü ??????

  • Giden gidene hey gidi hey. Yukko falanda geldi aklıma şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketin malı da yoktur şimdi haczedecek.. Bir sürpriz de buradan gelir..

  • iPhone 12 de yeni çıkmıştı, şimdi iyi satış yaparlardı.. 🙊

  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt
    Halen kullandığım PS4'ü buradan almıştım. Piyasadan %15 gibi ucuza. Gerek internet gerek mağazalarından bir hayli ürün almışlığım da oldu. Ne olursa olsun paralel ithalatı "adam gibi" bu firma başlatmıştı. Teknik servisleri vs. resmi distrübitörden aşağı kalmıyordu. Ancak şirket geçen sene Kasım'da el değiştirmiş. Zaten batık olduğu için mi el değiştirdi yoksa alan mı kötü niyetli idi bilemeyeceğim. Ancak ne olduysa Kasım'dan sonra oldu zaten:https://www.haberturk.com/sikayet-rekorlari-kiran-istanbul-bilisim-de-neler-oluyor-haberler-2567776-teknoloji





  •  

  • Zamanında buradan ucuz diye TV alacaktım. Kart bulamadım diye alamadım. İyi ki de almamisim yorumları bı okudum ki aman Allahımmm. Ucuz atlattık şükür

  • kaç kişiyi vurdular yazık, zaten yıllardır çok sıkıntılı bir firmaydı batması iyi oldu ama alacağı kalanlar için üzücü gerçekten.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.