Şimdi Ara

Venüs'te yaşam izi bulundu! Tarihi keşif ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Uluslararası astronomlardan oluşan bir grup bilim insanı, bugün tarihi bir açıklama yaparak Venüs'ün atmosferinde önemli yaşam izleri keşfedildiğini duyurdu. Konuyla ilgili bir toplantı düzenleyen Kraliyet Astronomi Topluluğu, Venüs'te bulunan yoğun miktardaki fosfinin biyolojik bir mekanizmaya işaret ettiğini belirtti.



    Ne anlama geliyor?



    Fosfin bileşeni astronomi dünyasında uzun yıllardır önemli bir biyo-işaret, yani bir yaşam izi olarak kabul ediliyor. Fosfin Dünya'da, yalnızca organik yaşam formlarının bozulmasıyla çok küçük miktarlarda ortaya çıkıyor. En azından Dünya'da tamamıyla doğal yaşamla ilişkili bir bileşen. Ancak fosfinin abiyotik mekanizmalar sonucu oluşması da elbette imkansız değil. Örneğin Jüpiter gibi yaşam beklenmeyen yerlerde de daha önce fosfin keşfi yapılmıştı. Ancak bugünkü haberimizde çok daha farklı bir durum var; bilim insanları Venüs'te çok yoğun miktarlarda fosfin bulunduğunu ve abiyotik bir mekanizmanın bu seviyede fosfin üretmesinin şu anda pek mümkün görülmediğini söyledi.



    Venüs boyutları ve kütlesi itibarıyla aslında Güneş Sistemi'nde Dünya'ya en çok benzeyen gezegen olarak biliniyor. Ancak inanılmaz yoğun atmosferi (Dünya'nın 100 katı) ve ekstrem yüzey sıcaklıkları (ortalama 450 santigrat derece) nedeniyle Venüs yaşam arayışlarında Mars kadar ilgi odağı olamadı. Yine de Venüs'ün yoğun bulutlarında sıcaklıkların ve atmosfer basıncının çok uygun aralıklarda olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yaklaşık 50 km yükseklikte Venüs bulutlarında bir şehir inşa etme fikri hala bilim dünyasında popülerliğini koruyor.



    Bugün duyurulan keşif bu yüzden oldukça heyecan verici. Keşfedilen fosfinin yüzeyden 50-60 kilometrelik yüksekliklerde yer aldığı belirtildi. Dünya'da bazı anaerobik mikrobik yaşam formlarının fosfinin üretiminde önemli rol oynadığını biliyoruz. Bilim insanları benzer organizmaların Venüs'te de olabileceğini düşünüyor.



    "Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıtlar gerektirir"



    Tabi fosfinin keşfedilmesi kesin olarak yaşamın varlığını kanıtlayan bir şey değil. Bilim insanları, Venüs hakkında bilmediğimiz hala çok fazla şeyin olduğunu söylüyor. Şu anda açıklayamadığımız bambaşka bir mekanizma Venüs'teki fosfin varlığının açıklaması olabilir. Araştırmacılar şu ana kadar şimşek çakmaları ve meteor bombardımanı gibi bazı olasıkları modellediklerini ancak bu hesaplamaların, bulunan bu yoğun fosfini açıklamada yetersiz kaldığını söyledi.



    Bilim insanları şimdi bu fosfinin tam olarak ne anlama geldiğini anlamak için yoğun araştırmalara başlayacak. Bugünkü keşif elbette önemli ancak sadece bir başlangıç. Konuyla ilgili konuşan Londra Üniversitesi araştırmacıları,"Olağanüstü iddialar olağanüstü kanıtlarla desteklenmeli. Şu anda iyi bir kanıtımız var, ancak olağanüstü değil." ifadelerini kullandı.



    Venüs'teki fosfin keşfi Şili'de yer alan Atacama Büyük Milimetre/milimetre-altı Dizgesi (ALMA) ve Hawaii'deki James Clerk Maxwell teleskobu kullanılarak yapılmış. Araştırmayı gerçekleştiren ekipte Manchester ÜniversitesiMassachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Cardiff Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacılar var. Ünlü bazı bilim insanlarını da içeren araştırmanın tam makalesi bugün Nature Astronomy'de yayınlandı.



    MIT'nin yayınladığı video:






    Kaynak:
    https://www.space.com/venus-clouds-solar-system-possible-biognatures-mars-enceladus.html
    Kaynak:https://www.theverge.com/21428796/venus-gas-life-sign-discovery-phosphine-biosignature







  • Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz.


    14 asır önce söylüyordu bunu kur'an. Evren'in genişlemesi bilimsel olarak kesinleşeli 1 asır olmadı daha. Senin o bilimsel çelişki var dediğin şeyler ateist uydurmaları şeyler hep. Hiç boşa ayet cımbızlayıp çarpıtarak gelme, biliyorum ne kadar klasik bayat ateist vecibeleri ile geleceğinizi.


    Evrim var diyorsunuz, kur'an'da ise insanı Allah yarattı diyor. Bu size çelişki oluyor mesela. Sanki insanın evrildiğini görmüş gibi taparcasına inanmışsınız bilim adamlarına. Kainatın her bir köşesine gidip varolan her yaşam formunun evrildiğini bi kanıtla da ondan sonra evrim kanıtlandı de. Daha kendi dünyamızdaki canlı türlerinin bile tamamını keşfedememişken evrildiğimize tapmışsınız.  


    Yeterli zaman olursa tesadüf olur diyorsunuz. Zaman henüz varolmamışken tesadüfler nasıl yaşandı o zaman? Daha zaman yok ortada, komple hiçlik.


    Mümkün değil trilyon yılda geçse çözülemeyecek bir şey bu. Ne bulursan bul, bulduğun şeyin nasıl oluştuğunu soracaksın. Sürekli sıfır noktasını arayacaksın, ama adı üstünde sıfır noktası, dipsiz kuyu. Yaradılışı kabullenmekten başka çaren yok.


    Yok kabul etmiyorum ben diyorsan da kuantum muantum zırvalarsın. Kendi biliminizle çürüyorsunuz zaten habire, hem diyor ki kuantum bilmemnesi var ben yaradılışı kabul etmiyorum, hem de diyor ki evet kuantum varoluşu kanıtlayamıyor.   Tıpış tıpış yaradanınıza döneceksiniz, 3-5 günlük hayatındaki 3-5 kuruşluk teorilerle yaradanına dil uzatma. Gittiğin zaman daha dönüşün yok.

  • Mükemmel keşif

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 yılında konuşmamız gereken asıl konular bunlar.

    Ama sadece tek yorum var 👍👍👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülke batmış misali ,herkes geçim derdinde çok meraklı olduğum konular bile ,hayat düşünmeye müsade etmiyor resmen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Venüs'te yaşam izi bulundu! Tarihi keşif ne anlama geliyor?
  • Cem300 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın en büyük bilimsel keşiflerinden biri. İnsanların uzayı algılamasını sonsuza kadar değiştirecek bir haber.

  • Yaratılışçı arkadaşlardan izah bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rusya tekrar kolları sıvayacaktır, bu güne kadarki venüs hakkındaki bilgilerin büyük çoğunluğu vanera projeleri kapsamında Eski Sovyetlere aittir, tarım toplumundan uzaya çıkmak dünyada bir kere sovyetlere nasip olmuştur dahada kimseye olmaz, vanera projesi kapsamında venüse o çok yüksek sıcaklıklara bir tek sovyet yapımı araçlar inmiş ve araç yüksek sıcaklıktan bozulmadan ve akabinde erimeye geçmeden resim çekip atmosferdeki sondaya ve oradanda dünyaya iletebilmiştir.
    Venüsün keşfedilebilmiş bir çok büyük sırrı aslında Rusyadadır lakin bu güne kadar saklıyorlar mıydı yoksa çözemediler mi onu ilerleyen günlerde Rusyadan dinleyeceğiz, hüsranda çıkabilir, biz biliyorduk da çıkabilir, gerçi Rusya az ciddi biliyorduk demeside muhtemel bir ülke, basın açıklaması bekliyoruz Aslan Kaplan Eski Ajan Putin Reis.

  • Şu günden sonrada Venüs projeleri start almaya başlar, Elon Musk, Jeff Bezos, Nasa, Jaxa, Çin Uzay Ajansı, ESA, muhtemelen önümüzdeki bi kaç 10 yılın planlarını organize etmekle meşgül olacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TokerCraft -- 14 Eylül 2020; 19:4:44 >
  • Bulutlarda bir şehir inşaa etmek vov

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redar kullanıcısına yanıt
    zaten açıklamışlar konu da , venüste uzun yıllar önce okyanus ve akarsular olduğu zaten biliniyordu ama güneşe yakınlığı yüzünden sera gazı etkisi kontrolden çıktı ve tüm su buharlaştı. O yüzden atmosferinde yaşam izi kalıntılarının bulunması çokta şaşırtıcı değil.Su hayat demektir sonuçta. Venüs'ün geçmiş yıllar da Dünya'ya çok benzer bir iklimi olduğu bile düşünülüyor.

  • okayynn kullanıcısına yanıt

    hocam nasıl yapıyorsunuz? ayrılmaması gereken da'ları ayırıp ayrılması gereken tek da'yı da bitişik yazmışsınız. de'lerde sıkıntı yok.

  • Venüs ün sera gazı etkisiyle şuanki durumuna geldiği biliniyor. İnsanlar yaşamın kaynağını ararken, akla gelen bir soruda : Acaba Venüs de Akıllı canlılar vardı ve Doğal felaketin geleceğini görüp, Venüsten yaşamı bir yolunu bulup Dünyaya gönderdiler mi?



    Belkide bundan 1 milyar yıl önce Venüs gezenindeki Canlılar Dünyaya gidebilecek roket yaptılar ama sadece belirli bakteri ve tek hücreleri gönderebildiler.



    Fena bilim kurgu filmi çıkar bundan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 14 Eylül 2020; 22:28:55 >
  • TheStarBox kullanıcısına yanıt

    Bir şeyin kendi kendine olacağına inanmak ileri seviyenin de ötesinde kendini ikna etmeyi gerektirmiyor mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 14 Eylül 2020; 23:4:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okayynn kullanıcısına yanıt
    Benim sorduğum soruya cevap değil dediğiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaklaşık 50 km yükseklikte Venüs bulutlarında bir şehir inşa etme fikri

    Bak 💩💩💩

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    Bir ateist neden Allah ile uğraşır?, sonuçta ölüp gidecek.
    dünyayı değiştirmeye mi çalışıyorlar?, dünya evrende değeri olmayan küçük bir nokta olduğuna göre buda anlamsız.
    Ateiste göre öldüğünde, ölmüş bir böcek ile arasında bir fark olmasa gerek. gerçi ölüm ile yaşam arasında da bir fark olmasa gerek. yani canlıyken bile bu evrendeki yeri böcekten farksız olsa gerek.

  • Her bilimsel konu bir şekilde dini çatışmaya dönüşüyor bu forumda.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.