Şimdi Ara

Kamu bankaları, 6 otomobil markasının kredi paketinden çıkarıldığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
10.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kamu bankaları, 6 otomobil markasının kredi paketinden çıkarıldığını duyurdu



    Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamada Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota’nın “yerli üretime özel taşıt kredisi” kampanyasından çıkarıldığı duyuruldu.



    Kamu bankaları, atılan bu adımın sebebini söz konusu markaların daha önce yapılan uyarılara rağmen araçlarında fiyat artışına gitmesi olarak açıkladı. Açıklamada, söz konusu fiyat artışlarının yerli üretimi teşvik amacı taşıyan kredi kampanyasını etkisiz kıldığı belirtildi. İşte kamu bankaları tarafından yapılan açıklamanın tamamı:



    “Anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 - yüzde 0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulmuştur. Yapılan iş birlikleri ile hem taşıt sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullar ile finansman sağlanmış hem de otomotiv sektörüne önemli bir hareketlilik getirilmiştir. Sağlanan finansman imkanı otomotiv sektöründen de büyük övgüler almıştır.



    Ayrıca Bkz.Jaguar Land Rover, yapay zekadan güç alan “temassız dokunmatik ekran” teknolojisini duyurdu



    Diğer taraftan, kredi kampanyalarının firmalar tarafından fiyat artışı için bir fırsata dönüştürülmemesi ve olası fiyat artışları ile vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için; açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacağı, sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmaların kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağı 02.06.2020 tarihli basın açıklamamızla kamuoyuna duyurulmuştu.



    Bugün gelinen noktada, Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının belirtilen açıklamalara rağmen fiyat artışları yaptıkları görülmüştür. Yerli üretimi teşvik amacı taşımasına ek olarak bireysel ve kurumsal müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır.”








  • Ben yıllardır forumdayım...


    Forumun çoğunluğuna göre 20 senedir ne ev satılıyor - alınıyor ne araba satılıyor - alınıyor. Yok dolar şu kadar oldu bilgisayar alınmaz yok şu bu kadar oldu şu alınmaz.


    Ya arkadaş her gün servise bindiğim yerde yeni bina dikildi mühitte baya pahalı bir yer. Sürekli alışveriş yaptığım esnafla sohbet ederken konusu açıldı satabilirler mi sence abi dedim herif yüzüme bakıp güldü hepsini satmışlar dedi.


    Ben bunu bir türlü anlamıyorum ya burası yalancı bir forum yada ben gerçek hayatta rüyada yaşıyorum yada ben yalancıyım (kendimden şüphelenmeye başladım)


    Ya işyerindeki arkadaşlta i20 var adam ilana bile koymadı arabayı sattı ya. İşyerin de başka birine satmış abi birilerinde para var anasını satıyım... ve alıyorlar her türlü alıyorlar....


    Biz de züğürtler ancak bu forumda kimse alamaz falan diye atıp tuyuoruz kusura bakma. Bana kalsa da kimse alamaz çünkü ben almak için hayal bile kuramıyoırum

  • Düşük faizli ev kredisi çıkınca ev fiyatlarını iki katına çıkaran firmalara da yaptırım yapsalar da millet rahat etse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 25 Temmuz 2020; 20:4:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marka kalmamış zaten. Hepsine çizgiyi çekmişler neredeyse. Her zaman söylüyorum; Siz aldıkça o fiyat artar. Almayıııııın!

  • Bu karar nasıl bir etki yapacak şimdi ? Merak ettim, tahmini olan var mı? Kamu bankaları, 6 otomobil markasının kredi paketinden çıkarıldığını duyurdu 


    edit: Daha sıcak bir ikinci el cehennemi haricinde neler olur anlamında sordum.Kamu bankaları, 6 otomobil markasının kredi paketinden çıkarıldığını duyurdu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 25 Temmuz 2020; 20:57:6 >
  • İmam şey edince cemaat işte o hesap


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kampanya kapsamında binek araç kalmadı o zaman

  • Zaten o oranlardan kredi veren duymadım ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araç satışında ciddi artış oldu. Üretimdeki sorunlardan da araç temin edilmekte zorluk çekildi. Zaten araç yok ellerinde doğru düzgün çoğu firmada. Devlet de demiş demek ki boş yere niye kredi kampanyası yapayım.Zaten elde olan araçlar satılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım demet akalın oldu olay şimdi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka ne kaldı zaten milletin tercih ettiği markalar çıkmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Buyuk santiyelerde ozellikle emlak konut projelerinde mart fiyatlarinin aynisini veriyorlar. Yukseltirlerse kredi yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Renault zaten katılmamıştı ki. 30.000 sıfır faizli kampanyası bankaların kredisinden çok dah iyiydi ve birkaç gün öncesine kadar da zam yapmadılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalan araçlar peugeot , citroen , ısuzu ve mercedes.. bunlarında zaten yerli olarak ticari araçları mevcut ..



    Kısa şase otomobil ruhsatlı sprinter var mı acaba :)

  • Eskiden otomobil showrom larına gittiğimiz zaman iktam hizmet alaka o biçim şimdi gidiuorsun yüzüne bile bakmıyorlar alırsan al almazsan alma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alsatcilar yüzünden, darisi konut kredilerine. Komple kaldirsalar su kredi olayini da parasi olan, gerçek değerinde alip satsa. Çivisi cikti artik bu işlerin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi olmuş. Almayın abi. İdarelik ucuz bir araba alın çok ihtiyacınız varsa. Fiyatlar düşmez başka türlü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen firmalara zam yapma diyeceğine önce arabanın değerinden çok uyguladığın ÖTV’yi kaldır, olmadı düşür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konut kredileri düştü fakat konut fiyatları da zamlandı. Neden birsürü mütaahiti kredi paketinden çıkarmıyorsunda bunu sadece otomobilde uyguluyorsun? Çok merak ediyorum deli gibi konut kredisi alanlar bunu acaba dikkate aldılar mı? Yani konut kredisi düşerken konut fiyatlarının uçmasını. Bu nasıl düşük konut kredisi oluyor? Bilen varsa bilim adına matematik adına insanlara hizmet için bi zahmet açıklasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Neverdies -- 25 Temmuz 2020; 21:9:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomobiller euro ile satılıyor.

    Kamu bankaları euro kuruna baktı mı hiç 8 TL.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enflasyon %50. firmalar napsin?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.