Şimdi Ara

Plaka ölçüsünde SSD sürücüler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Genelde yonga sektöründe yonga plakasından çıkarılan parçalar sonradan birleştirilerek işlemci, SSD veya RAM gibi bileşenler için hazır hale getiriliyor. Geçen yıldan bu yana ise plakayı olduğu gibi kullanabilme çalışmaları yapılıyor.



    Plaka ölçüsünde SSD sürücüsü



    Geçen yıl Cerebras firması yapay zeka işlemcilerini plakaları parçalamadan tasarlamaya başladıklarını dile getirmiş ve sektörde dikkat çekmişti. Bu hafta ise Kioxia ortaklığı SSD sektöründe benzer bir çalışma içerisine girdiğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.MSI oyuncu ürünlerinde 300$’a kadar Steam kuponu hediyesi başladı



    NAND plakalarının parçalanarak tekil bellek yongaları haline getirilmesi ve sonrasında SSD sürücülerin bunlar üzerine inşa edilmesi geleneksel kabul ediliyor. Tüm üretim aşamaları da buna göre optimize ediliyor.



    Plaka ölçüsünde SSD konseptinde ise plakayı parçalamaya gerek yok ve maliyet tarafında önemli bir tasarruf söz konusu. Ayrıca plaka istifleme yöntemi ile çok yüksek SSD kapasitelerine ve milyonlarca IOPS değerine ulaşabilmek de mümkün. Böylece özellikle kurumsal tarafta plaka SSD modelleri kendisine önemli bir avantaj sağlayabilir.



    Bununla birlikte Kioxia henüz araştırma aşamasında ve plaka ölçeğinde SSD ürünlerinin ne zaman piyasaya çıkacağına dair net bir tarih veremiyor. Eğer avantajları tam olarak anlaşılabilirse Samsung veya SK Hynix gibi pek çok oyuncu bu yönteme yoğunlaşabilir.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/269324/kioxia-plans-for-wafer-level-ssd







  • O iş yeni bulunan pil teknolojileri gibi fos iş. 50 yıl bu böyle sürer.

  • Koca plakayı nasıl kullanacaklar acaba?

  • Daha önce Cerebras'ın yaptığı plaka işlemcinin boyutu 46,255 millimetre kare idi. 1.2 trilyon transistör vardı plakada. Eğer bu boyutta olacak ise 1 petabyte gibi bir alan en az olabilir.

  • uretim maliyetini dusurur, plaka uzerindeki butun transistorler birbirlerinin esi oldugu icin daha uyumlu calisabilir, eksisi daire seklinde koca plakayi nereye koyacan, laptopda olmayacak muhtemelen, baska bir noktada plaka uzerinde hasarli nokta oldugunda ne olacak, butun plakami pelte cikacak. parcalanip klasik sekilde satilir herhalde.

  • Niye öyle uğraşıyorlarki, fırından pide alır gibi wafer ı komple alalım. Böler böler kullanırız .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.