Şimdi Ara

Eski Xbox yöneticisi: 'PS5 fiyatının 499 dolardan fazla olması imkansız'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen büyük tanıtımda, PS5'in yeni nesil oyunlarını ve konsol tasarımını ilk kez görme fırsatı yakalamıştık. Şimdiyse artık oyuncular konsolun fiyatını merak etmeye başladı.



    Xbox, Electronic Arts ve SEGA gibi şirketlerde yöneticilik yapan ve şu anda da Amazon'da çalışan Albert Penello, PlayStation 5'in 499 doların üzerinde bir fiyatla çıkış yapmasının mümkün olmadığını söyledi. 





    Geçtiğimiz hafta Amazon listelemesinde ortaya çıkan '600 dolar' söylentisiyle ilgili konuşan Penello,"'Asla asla deme' sözüne inanıyorum, ancak yine de şimdi asla demem gerekiyor. Bu konsolun 499 dolardan fazla olması imkansız." sözlerini kullandı. 



    Penello ayrıca,"Bu nesilde konsolun fiyatı, kimin başarıya ulaşacağını gösteren en büyük etken olabilir. Fiyat konusu hatta özel (exclusive) oyunlardan bile daha önemli olabilir." dedi.





    Sony'nin önceki konsollarında fiyat ve satış başarısı arasında önemli bir korelasyon dikkat çekiyor. Örneğin PlayStation 3, 599 dolarlık bir fiyatla satışa sunulmuştu ve en azından ilk süreçte satışlarda beklenen verememişti. PlayStation 4 ise 399 dolarlık fiyatla piyasaya sürüldü ve müthiş bir başarı elde etti.



    Albert Penello'nun da belirttiği PlayStation 5'in 500 doların üzerinde bir fiyatla satılması pek mümkün değil gibi. Diskli versiyon 449-499 dolar, dijital versiyon ise 399-449 dolar arasında bir fiyata sahip olabilir gibi. 



    PlayStation 5'in fiyatının önümüzdeki Ağustos ayında açıklanması bekleniyor. Sony, Ağustos ayında ikinci bir büyük etkinlik düzenlemeyi planlıyor.




    Kaynak:https://bgr.com/2020/06/15/ps5-price-announce-no-way-over-499/







  • 449 dolar olabilir

  • Eski Xbox yöneticisi: 'PS5 fiyatının 499 dolardan fazla olması imkansız'

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dijital versiyonun 449 dolardan fazla olma ihtimali cok az, 399-429 dolar bekliyorum, blurayli versiyonun 499 olmasi garanti gibi bana kalirsa.

  • Konsol markalarını bu fiyat çıkmazı zora sokuyor adamlar fiyatı aşağıya çekmek için nerden kıssak diye kırk takla atıyorlar şöyle güçlü bir konsol çıksa fiyatıda 600$ aşağıda olmasa oyun severler daha mutlu olur

  • 1500 dolara telefon satıyorlar pahalı olmuyor konsol 500 dolar pahalı oluyor keşke daha iyi bir konsol olsada 1000 dolar olsa gerçek 4k 60 fps deneyimi o zaman olur.

  • Bence bu kasa çok ısınacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim için kaç dolar olduğu önemli değil. Vergi gibi bir engelimiz var..

  • Eski Xbox yöneticisi: 'PS5 fiyatının 499 dolardan fazla olması imkansız'
  • tekin-71 kullanıcısına yanıt
    Onu aşmışlardir çok ısınacagini sanmıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olm kaç para dese millet ekmek peynir gibi alacak pfff geçin bunları geçin

  • 399 bile olsa bize yine çok lüks ...

  • Bence bu konuşma Sony i baskı altına alıp sattığı her ürün başı zarar ettirme çalışmasından başka birşey değil. Dijital versiyonu 499$ , blueray versiyonu 599$ dan aşağıya olması mümkün değil. Aynı cep telefonları gibi donanımlar geliştikçe fiyatlar yukarı çıkmak zorunda. Bu özelliklerde pc toplasanız 800-1000$ dan aşağı değil ki burada özel üretim bir cihazdan bahsediyoruz. Boşuna hayal kurmayın, tr fiyatıda dijital olan 6000tl diğeri de 7500tl aşağıya mümkün değil bu vergilerle olamaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökay16

    Bence bu konuşma Sony i baskı altına alıp sattığı her ürün başı zarar ettirme çalışmasından başka birşey değil. Dijital versiyonu 499$ , blueray versiyonu 599$ dan aşağıya olması mümkün değil. Aynı cep telefonları gibi donanımlar geliştikçe fiyatlar yukarı çıkmak zorunda. Bu özelliklerde pc toplasanız 800-1000$ dan aşağı değil ki burada özel üretim bir cihazdan bahsediyoruz. Boşuna hayal kurmayın, tr fiyatıda dijital olan 6000tl diğeri de 7500tl aşağıya mümkün değil bu vergilerle olamaz.
    Sony yi baskı altına almaz bu konuşmalar. Zararına satış ta yapmaz. Tam tersi herkesin bütçesini ölçmesi için çok iyi oluyor. Kimse konsolun 299 dolar gibi bir fiyat olmasını istemiyor ama gidipte 699 dolar da istemiyor. Dijital sürümü 399 dolar, hatta 1 ay önceden ön siparişe açılsa ve 369 Dolar gibi bir fiyatı olsa, Xbox a da güzel bir çalım atmış olur.

    Telefon kıyasına gelirsek, biraz yanlış olmuş. iPhone X, iPhone XS, iPhone 11 Pro. 2017, 2018, 2019 yıllarında çıktı. Hepsinin fiyatı da 999 Dolardı. iPhone X ile 11 Pro arasındaki donanım ve yazılım farkı çok çok fazla olmasına rağmen fiyat farkı yoktu.

    Artık konsol ile PC kıyasını da yapmayalım bence. Sene 2020. Hala LC ile konsolu kıyaslıyoruz. Kulvarlar farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaş edebiyle reklam koysanıza şu sayfaya, kocaman doritos reklamı, kapatamıyorsun da, sayfayı yenile diyorum yine çıkıyor. illa adblock mu açalım.

  • Yurtdışında 500 dolar olsa bile; Türkiye'de niye 1000 dolara satılacak peki? Hadi buna da cevap ver, Xbox of the Old Boss!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 16 Haziran 2020; 10:48:37 >
  • Bence konsollarda da sınırlı oranda seçenek şansı olmalı. Ucuz 1080p veya 2K oynatan modeli 300-400 dolar olur atıyorum, bir de "bende para çok kardeşim basarım parasını alırım, illa 4K 8K çok daha iyi grafiklerle oynayacağım" diyen de pahalı versiyonu alır. Donanım da ona göre olur mesela. Atıyorum RTX3080 en kötü 2080 ayarında bir kartla çıkar, 800 dolar 1000 dolar veya daha fazla olur, her neyse. Bence insanlar ona göre alır fiyatı önemsemez çoğu insan böyle olunca.
  • Digital versiyon 399$, blu-ray’li versiyon 499$ olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox bukadar konuşulmadı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.