Şimdi Ara

PKB 5000 klavye sektörde devrim yapma iddiasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugüne kadar bilgisayarın ayrılmaz parçası olan klavyeler önemli değişimler geçirdi. Sessiz veya sesli tuş takımları, veriyi anında iletebilen düşük mesafe tuş takımları, RGB aydınlatmalar bunlar arasında. Artık dijital tuşlu klavyelerin dönemi başladı.



    PKB 5000 neler sunuyor?



    PKT Technologies Pty Ltd tarafından geliştirilen ve sektörde önemli bir devrim olarak gösterilen PKB 5000 klavye modelinin tüm tuşları dijital ve mini ekranlarında kullanıcının davranışına göre değişebilen dijital tuş kaplamaları yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Asus ROG Strix XG17AHP taşınabilir oyuncu monitöründe tripod stand var



    Aslında Elgato Stream Desk benzer bir konsepti temel alıyor ancak tuşları kullanıcının kendisi özelleştiriyor. Yine uzun zaman önce oyuna odaklı olarak tuşları değişebilen bir klavye gündeme gelmişti ancak rafa kalkması uzun sürmedi.



    PKB 5000 klavye modeli 110 tuşa sahip ve her tuş programlanabiliyor. Aslında programlanabilen ekran sadece bir tane ve klavye plakasının üzerine yerleştirilmiş. Fiber optik görüntü aktarım teknolojisi BOFOIC ile görüntüler tuşlardaki kaplamaya aktarılıyor.





    Klavyede kullanılan teknoloji iş yükünün gidişatına göre değişebiliyor. Belirli bir düzende başlayan tuş görselleri sonrasında sürece göre ortadan kayboluyor ve yenileri geliyor. Bu teknoloji firma tarafından patentlenmiş.



    Hemen her alanda özelleştirilebilir klavye tuşları oldukça büyük potansiyele sahip. Yani artık klavye klavye olmaktan çıkıyor diyebiliriz. Diğer taraftan klavyelerde sürekli tartışma konusu olan dil desteği de tarih olabilir zira Çince bile olsa tuş ekranlarında ilgili alfabe harflerini görmek mümkün olacak. PKB 5000 ticari hayata geçmek için yatırım desteği arıyor. Diğer taraftan ilk piyasaya çıktığında oldukça pahalı olacağını tahmin etmek zor olmayacaktır.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/268346/pkt-technologies-unveils-ground-breaking-programmable-qwerty-keyboard







  • değişik gözüküyor

  • çok iyiymiş be

  • Yıllar önce Rus Art Lebedev firması Optimus Maximus klavyesiyle bunu yapmıştı lakin yüksek fiyatıyla çok az kişiye hitap edebilmişti.

  • 5000 Liraya satarlar artık.

  • Renkli e-ink lisi yillar once cikmasi gerekirdi ... Kimseler akil edemedi de ...

  • Güzel fikir. Astronomik rakam olmazsa satar. İnsanlar her fiyattaki ürüne para verebilir. Ancak “Gerek var mı?” Sorusu ve getirdiği çözümler, alternatiflerinin fiyatları satış miktarını belirler. Ben olsam alırım ama bir f/p klavyesinin max %50 %75 fazlasına.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel ama bizim gibi 3. Dünya veya 3. Sınıf ülkelerde çok pahalıdan satılacaktır.

  • Geri bildiirm nasıl olacak. Bakmadan yazmakda zor olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    Yıllar önce Rus Art Lebedev firması Optimus Maximus klavyesiyle bunu yapmıştı lakin yüksek fiyatıyla çok az kişiye hitap edebilmişti.
    haberi bile var
    https://www.donanimhaber.com/1564dolarlik-klavye-optimus-maximus-icin-yeni-bir-erteleme--6830
  • Deathstalker Ultimate bunu 8 yıl önce yaptı. Touchpad de dokunmatikti ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı şeyleri zorlamamak lazım. Klavye işte basıyorsun tuşlarına yazıyorsun. ilginç ürün yapacağız diye sadece 10 kişinin alacağı ürün yapma peşinde koşmayı anlamıyorum.

  • Ne alâkası var gayet de inovatif bir fikir. Zorlamayanların hâlini de görüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.