Şimdi Ara

Ford Fiesta, hafif hibrit desteği ve yeni teknolojilere kavuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Otomotiv sektöründeki hafif hibrit rüzgarına Ford Fiesta’da katıldı. Markanın crossover modeli Ford Puma’da da kullanılan 48V hafif hibrit sistemin Ford Fiesta’nın yakıt tüketimini yüzde 5 oranında aşağı çektiği söyleniyor.



    Fiesta EcoBoost Hybrid olarak adlandırılan versiyonda 1.0 litre üç silindirli turbo benzinli ünite, küçük bir lityum iyon batarya ve kayış tahrikli entegre marş motoru bulunuyor. Start-stop ve silindir kapatma teknolojisiyle donatılan bu sistem, Fiesta’ya fazladan 20 Nm tork desteği sağlarken turbo gecikmesini de belli bir oranda azaltıyor. Araçtaki batarya, frenleme esnasında geri kazanılan enerjiyle şarj ediliyor.



    Ford Fiesta’nın hafif hibrit versiyonunda iki farklı güç çıkışı bulunuyor. Söz konusu sistem tıpkı Puma’daki gibi giriş seviyesinde 125 beygir ve 210 Nm tork üretirken, daha fazla güç isteyenler içinse 155 beygir ve 240 Nm tork sunuyor. Her iki versiyon da standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabiliyor. 125 beygirlik versiyonun yakıt tüketimi WLTP döngüsüne göre 5.0 l/100 km olarak açıklandı.





    Ford Fiesta, hafif hibrit sistemin yanı sıra Stop & Go ve hız limiti algılama özelliğine sahip adaptif hız kontrol sistemiyle (ACC) de donatıldı. Söz konusu sistem, aracın hızını o anki limite göre otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ayrıca Fiesta’daki arka çapraz trafik uyarısı da sürücünün tepki vermemesi durumunda otomatik frenleme yapabilen aktif fren desteğine kavuştu.



    Ayrıca Bkz.Makyajlı Seat Ateca'dan ilk teaser geldi: Tanıtım 15 Haziran'da



    7 ileri çift kavramalı şanzımanla donatılan modellerde kullanılan Stop & Go özelliği de durk-kalk trafikte Fiesta’nın gaz ve fren fonksiyonlarını kontrol edebiliyor. 3 saniyeye kadar olan duraklamalarda araç kendiliğinden hareket ederken, 3 saniye ve üzeri duraklamalarda sürücünün direksiyon üzerindeki düğme veya gaz pedalına hafifçe müdahale etmesi gerekiyor.



    Tüm bunların yanında Ford Fiesta’nın kabin teknolojileri de güncellendi. Araçtaki SYNC 3 bilgi-eğlence sisteminin arayüzü elden geçirildi ve butonlar büyütüldü. Kablosuz akıllı telefon şarj ünitesine de kavuşan Fiesta’da opsiyonel olan Bang & Olufsen ses sistemi kapsamındaki subwoofer’ın yeri değiştirilerek bagaj kapasitesinin maksimuma çıkarılması sağlandı. Ayrıca Fiesta Active versiyonuna iki yeni sürüş modu eklendi.








  • Motorsiklet motorlu otomobil geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber avrupa için herhalde bizde fiestayı alan yok
  • Bu sefer tasarımı güzel olmuş

  • tasarım güzel de. bizde fiesta alan var mı
  • Fiesta 7 ve 7.5 da kaldı tıkandı focus da he keza öyle maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel mi kaldi bu devirde...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ford, fiesta da çuvalladı resmen.. bir zamanların f/p arabasıydı o klostofobik iç tasarımiyla bile ama şimdi fiyatı rakiplerine kiyasla çok yüksek üstelik titanyumunda bile hız sabitleme yok. Daha yeni koymuşlar.. dar düdük kasaya simdi birde elektirik motoru ve batarya da koymuşlar ki iç hacmini artık düşünemiyorum :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 9 Haziran 2020; 0:45:15 >
  • 7 ileri cift kavrama sanziman hakkinda bilgisi olan var mi?
    focus 8 ileri tam otomatik, focus st 7 ileri tam otomatik diye biliyorum. cift kavrama kime ait?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    Motorsiklet motorlu otomobil geldi
    Bi bitmediniz arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 fiesta dizel full paket sahibiyim. Butun rakiplerine tas cikartir. Bizim halkimiz arabadan anlamiyor. Titanium x in donanimlari sinifinda hangi aracta var ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makyajlı kasanın arka far bölümüne ısınamadım be.

  • Ben daha çok 1 L getirmiyor olmalarına üzülüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Ford, fiesta da çuvalladı resmen.. bir zamanların f/p arabasıydı o klostofobik iç tasarımiyla bile ama şimdi fiyatı rakiplerine kiyasla çok yüksek üstelik titanyumunda bile hız sabitleme yok. Daha yeni koymuşlar.. dar düdük kasaya simdi birde elektirik motoru ve batarya da koymuşlar ki iç hacmini artık düşünemiyorum :/
    Bayide oturup ayaküstü kullanan birisinin yorumu kaale alınmaz. İlk sahibi olup 50 bin km kullandığım arabayı da bu şekilde yorumlayan birini görünce bir gülme tuttu beni. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Nedir o donanımlar ?

    Aracı aldığınız fiyat nedir bir de ? Muhtemelen o fiyatta alacağınız bütün b segment araçlar fiestadan daha doludur.

    Bir de aracınız 2 hava yastıklı mi yoksa son gelen 6 hava yastıklı modellerden mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Haziran 2020; 0:48:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Anahtarsiz giris anahtarsiz calisma otomatik isitmali katlanir aynalar sesli komut ford sync 3 hic bi rakibinde olmadigi kadar buyuk gunduz ledleri 360 sensor paralel yatay park pilotu paralel dikey park cikis yardimi dijital klima 9+1 ses sistemi ambiyans led isiklandirma 4.2 renkli surucu ekrani geri gorus kamerasi acil durum fren destek sistemi kablosuz şarj sistemi 3 usb girisi . Bunlarin disinda otomatik farlar silecekler dikiz aynasi iviri ziviri saymiyorum bile. Siz simdi gercekten arabadan anliyorsunuz ha ? Benim aracim hem dizel hem cam tavanina kadar dolu olan model. Cokta memnunum. Bu kadar donanim golflerde passatlarda yok. Bu donanimi istersende tomarla para odemek zorunda kaliyorsun. Siz kotu arabalara binmeye devan edin. Biz yeni fiesta sahipleri hepimiz gayet mutluyuz. Alip 1 tane pisman olan gordunuz mu ? Gormediniz. Ha ben objektif biriyim. Bu arabadan sadece yeni 208 iyi gerisi faso fiso.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Valla memnun olsan bi kere yazar geçersin, içini soğutur gibi defalarca ben memnunum yazmazsın

    O donanımlar da o paralara çıktıktan sonra her yeni nesil rakibinde var, artı olarak led far ve aktif güvenlik sistemleri de dahil. Otomatik fren, şerit takip, levha okuma vs vs

    Çok tribe girme yani o donanım kimde var diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Haziran 2020; 0:53:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Anahtari vereyimde bi tur at gel 😂 bana laf ediyorsun ama Sen ulaşamadığin ciğere mundar diyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Mavi ekran verdin hemen

    Sen bin arabana dolaş, bilmedigin konularda atıp tutma yeter, hadi selametle, fordun 3.sınıf insan muamelesi yapıp sattığı 2 hava yastıklı hindistan paket fiestanla mutluluklar

    Ha belki şanslısındır 6 hava yastıklı model gelmiştir, ne tutturursa ford.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Haziran 2020; 1:6:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Zaten konuya hakim olsan bu durumun ford un degil koç grubunun yapmis oldugu hain bi durum oldugunu bilirsin. Bu ulkeye yillarca bos arabalari fahis paralara kakalayan vw varken kimse gelip ford a laf etmesin abi. Biraz durust ve gercekci olun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.