Şimdi Ara

Nvidia ve AMD’den sürpriz iş birliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bugüne kadar grafik pazarında dişli iki rakip olan Nvidia ve AMD sürpriz bir iş birliği yapıyor. Nvidia’nın Ampere mimarisini temel alan kurumsal sistemlerde AMD işlemcilerine yer verdiği ortaya çıktı.



    DGX A100 özellikleri ve fiyatı



    Nvidia’nın Ampere grafik mimarisinde ilk olarak GA100 grafik çekirdeğini gördük. 6912 CUDA çekirdeği ile rekor kıran mimari 54 milyar transistör sayısı ile de önceki nesilleri ikiye katlıyor. Zar alanının 826 milimetre kare ile en büyüğü olduğunu da belirtelim ancak önceki nesillere göre çok az bir fazlalık var. Bu da üretim sürecinin etkisini gösteriyor. Çekirdekler 1.41GHz saat frekansına sahip.



    Ayrıca Bkz.Apple uyumlu SteelSeries Nimbus+ kontrolcüsü tanıtıldı



    GA100 grafik çekirdeği kurumsal sistemlerde yerini alacak Tesla A100 hızlandırıcısında yerini almış durumda. Ayrıca yapay zeka temelli sistemlere hayat verecek olan DGX A100 yapısı da yine GA100 üzerinde yükseliyor.



    DGX A100 yapısında 8 adet GA100 grafik çekirdeği kullanılıyor. 5 PETAFLOPS ile rekor yapay zeka performansı sunan sistemde 320GB toplam video belleği yer alıyor. Nvidia NLINK iç bağlantı teknolojisi çift yönlü 4.8TB/s bant genişliği oluştururken 6 adet Mellanox ConnectX-6 ağ ara yüzü de 3.6Tb/s bant genişliği elde ediyor. 15 TB U.2 NVMe SSD, 2 adet 1.92TB Gen 4 NVMe SSD yanında 1TB 16 kanal DDR4 bellek sunulmuş.





    Sistemde ilginç olan ise Nvidia’nın AMD işlemciler kullanması. Tek bir DGX A100 yapısında iki adet 64 çekirdekli AMD EPYC 7742 işlemcisi yer alıyor. İşlemciler PCIe 4.0 ve Mellanox ara yüzü ile grafik birimlerine ulaşıyor. DGX A100 sistemi 200000$ fiyat etiketine sahip.



    Son dönemde özellikle Zen mimarisi ile işlemci pazarında yeniden çıkışa geçen AMD’nin rakibinin dikkatini çekmesi gözlerden kaçmıyor. Böylece DGX sistemlerini Intel’in elinden kapmış oldu. Nvidia’nın ABD ordusu olmak üzere pek çok kurumdan siparişleri var ve AMD de dolaylı olarak bu siparişlerden faydalanmış olacak. Ayrıca kendi müşteri ekosisteminden çok daha büyüğüne de erişmiş olacak.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/267109/nvidia-dgx-a100-systems-feature-amd-epyc-rome-processors







  • Eskiden iş ortağıydı bunlar, Amd'ye chipset ürettikleri dönemdem bahsediyorum. Hatta şirketler birleşme seviyesine gelmişti bir ara, ama nvidia ceo'su ben başa geçersem olur gibi çıkışlar yapmıştı, sonra olmadı o iş. Amd daha sonra gitti ATI'yi satın aldı, o olayla beraber zaten nvidia ile iyice kanlı bıçaklı oldular, ama iş dünyası bu her şey beklenir, para konuşuluyorsa duygusallığa yer yok.
  • Eskiden iş ortağıydı bunlar, Amd'ye chipset ürettikleri dönemdem bahsediyorum. Hatta şirketler birleşme seviyesine gelmişti bir ara, ama nvidia ceo'su ben başa geçersem olur gibi çıkışlar yapmıştı, sonra olmadı o iş. Amd daha sonra gitti ATI'yi satın aldı, o olayla beraber zaten nvidia ile iyice kanlı bıçaklı oldular, ama iş dünyası bu her şey beklenir, para konuşuluyorsa duygusallığa yer yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 15 Mayıs 2020; 19:1:58 >
  • Son ürün satışında, reklam ve pazarlamada rekabet ayrı iş, üretim çok başka. Rakip pek çok firma birbirinden alışveriş yapıyor bu çok doğal. Bir firma her şeyi kendi üretemez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • döneminin en iyisi NFORCE anakartları hatırlayanlar için şaşırtıcı değil.

  • Intel taksaydı 300.000 olurdu fiyat. :D

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Bu sistemde kullanılacak Intel işlemci henüz üretilmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    iki yerine 4 tane takardı.:) o yüzden 300.000 olurdu dedim zaten.
  • 200000 dolarcık mı? işte Crysis remastered çalıştıracak bilgisayar!
  • Lisa su hanımın kuzenimi neymiş zaten Jensen reis.

    Zuhaha




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Mayıs 2020; 22:50:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazan - Kazan ticarette olan birşey zaten nesi süpriz ?

  • nvidia kurucusu eski AMD çalışanıdır. Forumdaki bebelerin bilgisine.

  • Şeytanın Kırbacı kullanıcısına yanıt
    Eski sistemimde ryzen 5 1600 nitro rx 480 8gb kullanıyordum gayet iyiydi fan ayarlarını 100 e çekince biraz ses oluyordu ama sıcaklık 55 dereceyi geçmiyordu psu konusun da haklısın güçlü psu olması gerek psu sistem hesaplamasın da 750 w diyordu ben 1000 aldım eski sistemim ucuz psu yüzün den yandı gerçi benim hatamdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeytanın Kırbacı kullanıcısına yanıt
    yıl 2020 kardeş 7nm ye geçtik bu arda senden önce biridaha uyku kapsulüne girmişti seni çok erken cıkarmışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş birliği dediğin böyle mi olur? Açıklama nerede? Kaynak???
    $200k içinde 2 tane epyc işlemci kaç para ediyor??? $15K AMD'nin buradan çok bir kazancı yok. Sadece çekirdek sayısı ve PCI 4.0 için tercih edilmiş hepsi bu... Asus da laptoplarda AMD kullanıyor, bu iş birliği yaptıklarını mı gösterir???
    Keşke böyle saçma haberler yerine şu cihazların ne halta yaradığını falan anlatsanız biraz bilgilensek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 18 Mayıs 2020; 1:15:52 >
  • İşin içinde hatta en önemli noktasında yine İsrail (Mellanox) var, Ya bu adamlardan daha zeki yada üretken bir ülke çıkmayacak mı , Herşeyin içindeler, Networking alanında lider dediğimiz cisco bile 100gbps modulleri mellanox kullanır olmuş, Quantum adını verdikleri taşıyıcı işlemciler tek switch de 600gbps e kadar omurga sağlıyor . Pes bu adamlar pes...

  • İntelden ketıl yapardık bundan neolur bilmiyorum saniyorsam itfaiye evin onunde beklicek ?? bide Tedaş i aramak lazım

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.