Şimdi Ara

Netflix, RTÜK isteğinin ardından 'Designated Survivor' dizisinin bir bölümünü kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Netflix dizilerinden Designated Survivor'a bugün ilginç bir 'RTÜK darbesi' geldi. Dizinin Türkiye'yle ilgili sahneler içeren 2. sezon 7. bölümü, RTÜK isteğiyle Netflix'ten kaldırıldı. Diğer tüm bölümler normal bir şekilde izlenebilirken 2. sezon 7. bölüme tıkladığınızda "bu içerik bulunduğunuz bölgede mevcut değildir" ifadesiyle karşılaşılıyor.



    Variety'ye konuşan Netflix sözcüsü,"Türk yetkililerin isteğinin ardından, Designated Survivor'ın bir bölümünü yerel kanunlara uymak amacıyla kaldırdık. Karar sadece Türkiye'de geçerli ve söz konusu bölüm dünyanın diğer taraflarında izlenebilecek." ifadelerini kullandı.



    Designated Survivor, ABD'li bir politik gerilim dizisi. Dizide, şans eseri Amerikan başkanlığına yükselen Tom Kirkman isimli bir karakterin hikayesini izliyoruz. Haberimize konu olan 2. sezon 7. bölümünde ise Türkiye'yle ilgili epey bir sahne yer alıyor. 



    Family Ties (Aile Bağları) isimli bölümde,  Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan "zorba" ve "diktatör olarak bahsediliyor. Dizide cumhurbaşkanı olarak Fatih Turan isimli kurgu bir karakter yaratılmış. Türk-Amerikan oyuncu Troy Çaylak tarafından canlandırılan Fatih Turan'ın 20 milyon dolarlık bir sarayı olduğunun sözü geçiyor. 



    Dizinin yine söz konusu bölümünde ayrıca 'Nuri Şahin' isimli; Türkiye'de darbe yaptığı söylenen ve Amerika'da çalışan bir profesör karakter de var. Cumhurbaşkanı Fatih Turan, Nuri Şahin'in ülkeye geri iadesini isterken, dizide Nuri Şahin için "demokratik ve seküler Türkiye için son umut" sözleriyle bahsediliyor.



    Variety'de yer alan bilgilere göre, Netflix dünyada daha önce dokuz kez buna benzer sansürler uygulamış. Suudi Arabistan'da, "Hasan Minhaj: Vatanseverliğe Giriş" isimli diziden bir bölüm kaldırılmış. Ayrıca Vietnam'da da Stanley Kubrick'in ünlü filmi Full Metal Jacket'ın servisten kaldırıldığı belirtiliyor.



    Designated Survivor'ın ilk iki sezonu ABD'li kanal ABC'de yayınlanmıştı. Dizi daha sonra üçüncü sezonuyla Netflix'e geçiş yaptı.




    Kaynak:https://variety.com/2020/digital/global/netflix-yanks-politically-sensitive-designated-survivor-episode-in-turkey-bowing-to-regulator-1234594092/
    Kaynak:http://www.ranini.tv/haber/40492/1/netflix-resmi-istek-uzerine-designated-survivorin-turkiye-bolumunu-s







  • İyice merak ettirdiler şimdi haberleri yok
    İnsanlar sırf bunu içn üye bile olurlar ki üye olduktan sonra diğer dizilere bakarlar ..Diğer dizilere gelince ise zaren onlar malum izleyince sapık oluyoruz, yani daha çok kişi sapıtacak.

    Şahsen ben 9-10 aydır sapık sapık dolaşıyorum ortada netfiliks yüzünden.
    Seyrettim daha önce,salakça bir bölümdü. "Büyük, yüce Amerika" ve 3. dünya ülkesi Türkiye.
    Zaten dizinin tamamı böyle salakça. Böyyük Amerika ve diğerleri. Klasik propaganda dizisi

    Hatta FETÖ tarafından yaptırıldığı da apaçık ortada seyreden anlayacak. Nuri Şahin ayrılıkçı bir öğretmen. Futbolu bırakmış tabi.

    Ülkemi aşağılayan herşeyde yasakları desteklerim arkadaş kimse yok haktı, hıkuktu, özgürlüktü muhabbeti yapmasın.
  • Müthiş haber, bir an evdekilerle huop biz cumhuriyet ile yönetilmiyor muydu k ne diktatörlüğü bizim hiç haberimiz yok diyorduk.

    Neyse ki dıj güjlermiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 30 Nisan 2020; 23:39:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bölüm ilk yayınlandığında izledim bildiğiniz ülkeye köpek çektikleri bir bölüm ama üstümüze alınmaya gerek gok çünkü bu dizinin tüm bölümlerinde düşman ülkeler veya dost ülkede olsa 2.sınıf muamele var biz amerikayız istediğimize istediğimizi yaparız kafasında ilerliyor herşey tek garip nokta o bölümün Türkçe düblajının yabancıların yapmış olmasıydı yani Türkçe bilen amerikalılara yaptırmışlar çok garip oldum.

  • Ulke koruyucusu RTUK is basinda , aldigi emirlerden tir tir titremislerdir tabi :D

  • İyice merak ettirdiler şimdi haberleri yok
    İnsanlar sırf bunu içn üye bile olurlar ki üye olduktan sonra diğer dizilere bakarlar ..Diğer dizilere gelince ise zaren onlar malum izleyince sapık oluyoruz, yani daha çok kişi sapıtacak.

    Şahsen ben 9-10 aydır sapık sapık dolaşıyorum ortada netfiliks yüzünden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan "Nuri Şahin"den ne istediniz.

  • Valla adını sanını bilmediğim bir diziydi, bu haber sayesinde daha çok izlenir. Teşekkürler rtük

  • Hayır akıl mantık dışı bir şey daha var , bunlara göre izlenmemesi gereken yerlerde izlenmiş olacak bu bölüm Cok saçma değil mi ? Bizden saklıyorlar ama tüm dünya görmüş olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTÜK başını kuma gömmüş yine tebrikler!

  • Yengeye atlamalı dizi olsa sansürlenmezdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu diziden haberim yoktu. İlk fırsatta izleyeceğim. Teşekkürler RTÜK.
  • Bu fetöye ve pkk ya desteğin arttığı,Türkiye'nin bu örgütlerin sahiplerinin medyalarında 4 koldan karalandığı zamanda çıkmamış mıydı? Haberleri de bolca çıktı o zaman. Yeni mi yayınlanıyormuş Türkiye'de? Erdoğan one minute dediğinde, daha batıca desteklenirken veya en azından tepki yokken, aha dedim şimdi başlayacak saldırılar. Bakalım bu işler nasıl oluyormuş diye oturdum izlemeye başladım. Kısa bir sessizlik ve hazırlık döneminden sonra başladı yavaş yavaş. Abd de otobüslere reklam verme gibi şeyleri bile kullandılar diktatör erdoğan gibisinden, hatta gazetelerle bedava bildiriler bile yayınladılar yanlış değilsem. Düğmeye basılmış gibi dünyanın dört bir yanından aynı şekilde harekete geçildi. Dünyanın bir ucunda hiç alakası olmayan kişiler ağız birliği etmişçesine tüm platformlarda Erdoğan'ın şahsında Türkiye'yi karalamaya başladılar. İlk başta çok komik geldi ama bir süre sonra kimse çıkış nedenlerini hatırlamadı bile. İlk etapta çok etkisi yoktu ama ilmek ilmek örüldü ve fetö olayı ile doruk noktasına ulaştı. Ekonomik ve diğer nedenlerle iş iyice somutlaştı. At izi it izine karıştı. Neyin doğru neyin algı olduğu iyice karıştı. Daha sonra siyasi yönlendirmelerle kutuplar oluşturuldu ve bu dönemde oluşturulan zemin üzerinden siyaset yapılmaya başlandı ve şu anda siyasetteki donelerin %90 ı o zaman tohumu atılmış şeyler. Benim için çok iyi bir deneyim oldu ve toplum mühendisliğini canlı deneyimledim.





  • Olaya bak ya. Bunlar tarihe geçsin :D çünkü tarih bu yasağı kaldıracak ve herkes izleyecek o zaman. Bekleyin.

  • Bir iki bölüm izlemiştim. Başrolün önceki dizisi hep aklıma geldiği için sarmadi bıraktım.

    Tekrar mi başlasam acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizide bahsi geçen Nuri Şahin sanırım fetö elebaşı o şerefsiz oluyor Amerikan demokrasisine hayranım işlerine göre bir demokrasi
    anlayışı var zaten demokrasi denen bu saçmalık zaten bu embesillerin
    uydurduğu dümeni onlarda olan istedikleri yöne evrilen bir anlayış bizim
    saftiriklerde bunu harbi ciddi ciddi yiyorlar.

  • serafon kullanıcısına yanıt
    bilmiyorsun bari sallama, bolumun yayinlanma tarihi 15 Kasim 2017.

  • Trollerin ileri gelenlerinden biri şöyle diyordu bu muhalefet şizofren asla netflix gibi platformlara dokunulmayacak kesinlikle yalan bu sansür haberleri diyordu. Sansürü geçtik komple bölümü kaldırmışlar. Asıl şizolar bir amerikan dizisinden korkup kaldırtanlardır. Neyse totaliter rejim olma yolunda kararlı yürüyüşümüz sürüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence oldukça iyimser karşılamış TRÜK dizinin tamamınında kaldırılmasınıda isteyebilirlerdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hardtracker H kullanıcısına yanıt
    Tarihini bilmiyorum da salladığım birşey yok. Dediğin yıllar yurt içindeki muhalif ya da yabancı kaynaklı medya yetersiz kalınca yurt dışındaki medyanın devreye sokulduğu ve yabancıların fetö desteğinin alenileştiği, zirve yaptığı zamanlar işte. Örtüşüyor. Yanlış mı anlattım? Değilse one minute zamanı demedim. O işin startı ya da alenileştiği nokta. Sonra sırayla olaylar gelişmeye başladı. Bu dizi de yeni değil dedim o zaman bu sahnelerden dolayı haberleştirildi dedim. Çoğu kişinin yeni duyduk demesine karşı bunu dedim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.