Şimdi Ara

:::::ŞiKAYETLER-YENİ HONDA CİVİC::::: (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
72.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enteresavar

    quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    o kanatlar sadece görüntü amaçlı
    aerodynamic bir iyileştirme sağlayan kanatlar da var ama onlar , bunlar değil emin olabilirsin, onlardanda olsa bu aracın süspansiyonuyla tek başına o da bir işe yaramaz eminolabilirsin
    haaa bu arada servis satmak ister , görüntü hoşuna gidiyorsa alırsın ama servis diyosa ki bu yol tutuşu iyileştirir, bence o servisin iyi niyetinden şüphe etmelisin.

    Bir cismi yere ne kadar bastırırsanız o kadar zor kaydırırsınız.

    İşte bu kuraldan yola çıkarak diyebiliriz ki bir arabanın arkası yere ne kadar çok basılırsa, o kadar zor kayar. Arka kanat takılması olayı, özellikle yüksek hızlarda yol tutuşunu arttırmak için yapılan bir uygulamadır. Arabanın yardığı hava, arkaya taktığınız, biraz öne doğru yatırılmış kanata çarparak bir kuvvet uygular ve arabanın arkası yere doğru bastırılır. Bu arka kanatların açısı çok önemlidir. Ne düz olmalıdır, ne de fazla eğik.

    Piyasadaki arka kanatlardan Renault 21'lerde görebileceğiniz çite gibi dümdüz olanları görüntüden başka bir işe yaramazlar fazlasıyla. Ancak bir Subaru Impreza'ya baktığınızda, hem kanadın büyüklüğü hem de biraz öne doğru eğilmiş yapısı, arabanın arkası üzerinde büyük bir kuvvet uygular ve arka tekerleklerin tutuşunu büyük oranda arttırır. Bu da sizin kullanımınıza ister otobanda yüksek hızlarda olsun, ister virajlarda olsun, daha doğrusal, stabil bir sürüş sağlar.

    Arka kanat uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktalar:
    Araca arka kanat takıldığı zaman yüksek hızlarda oluşacak baskıdan ve arabanın arkasının yere daha çok bastırılacağından dolayı, tekerlekler üzerine normalden daha fazla basınç gelecektir. Tekerleklerin bu basınca karşı koyabilmek için normal değerinden biraz daha fazla şişirilmesi gerekmektedir. Kesin bir şey söyleyememekle birlikte ben olsam, kanadın boyutuna ve etkisine göre arka tekerlekleri fabrika verilerinden 1 ya da 2 psi daha fazla şişirirdim.

    Avantajı, dezavantajı
    ******************
    Avantajı az önce de bahsettiğimiz gibi yol tutuşunu iyileştirmesidir. Dezavantajı ise yakıt tüketimini bir miktar arttırmasıdır. Ama bu önemsenecek boyutlarda değildir.

    Ön Tampon-Altı Rüzgarlık Uygulaması
    *******************************
    Normalde bir araba giderken, önündeki havayı yararak ilerler. Yardığı havanın büyük bir bölümü arabanın üstünden diğer miktarı da arabanın altından ve yanlarından geçerler. Yarılan havanın, arabanın altından geçen kısmı, arabaya alttan bir miktar kuvvet uygulayarak aracı az da olsa yerden kaldırır. Bunun karşılığında da aracın üstünden geçen hava arabayı yere bastırır. Ama biz daha iyi bir yol tutuş istiyorsak, arabanın altından geçen hava miktarını azaltabiliriz. Bunun için ön tamponun altına yaklaşık 5cm yüksekliğinde ek bir parça takılabilir. Bu takılan parça arabanın yardığı havanın, aracın altına girmesine bir miktar engel olur, bu sayede de yol tutuş bir miktar iyileşir.
    Özellikle yüksek hızlarda arabayı kontrol etmekte zorlanıyorsanız, arabayı düz bir çizgide tutamıyorsanız, araba sanki hafifmiş ve sağlam bir şekilde gitmiyormuş gibinize geliyorsa, ön kanat uygulaması sizin sorununuza çare olabilir.


    Sonuçta özetlersek
    ****************
    Özellikle motor modifiyesi görmüş ve motor gücü arttırılmış araçlarda, ön ve arka rüzgarlık uygulamaları son derece gereklidir. Motor gücü artmasına rağmen, halen hafif olan araç, yüksek hızlarda dengesizlik, kontrol zorluğu çekebilir. Mesela 120bg. olan bir P106GTI'ısiz 150-160 bg yaptıysanız bu araba uçma eğilimi gösterebilir.bunun için ön ve arka kanatlar son derece faydalıdır.

    Araçların Kanatları Spoilerlar
    **************************
    Spoiler denince bir çok kişinin aklına Ankara trafiğinde araçların yüzde 90'ında dekoratif amaçla bulunan sonradan monte edilen plastik parçaları gelir. Peki spoiler gerçekten dekor mu? Yoksa araba üzerinde bir işlevi var mı?

    Araçların ağırlığı hızları yükselttikçe azalır. 30 km hızla giden araç ile 130 km hızla giden bir aracın ağırlıkları çok farklı olur. Araç hızlandıkça hafifler. Hafifledikçe de kontrolü zorlaşır. Bu noktada spoilerlar devreye girer.

    Araçlarda ön ve arka olmak üzere iki tür spoiler bulunabilir. Araç, önünde bulunan havayı yararak ilerler. Eğer aracın arkasında doğru dizayn edilmiş bir spoiler varsa hava spoilera çarparak aracın arkasını yere bastırır.

    Bu da aracın ağırlığını; dolaylı olarak da yüksek süratteki yol tutuş kabiliyetini arttırır. Eğer aracın arkasında bulunan spoiler iyi dizayn edilmemişse aracın yol tutuşunu son derece olumsuz etkiler. Aslında spoilerları uçakların kanatlarına benzetebiliriz. Kanatlar uçakları havaya kaldırır, spoiler ise aracın havalanmasını önler. Uçakların 200 km'den sonra havalandığını ve Porsche Turbo'nun 300 km son sürati olduğunu düşünürseniz bazı arabaların spoilera olan ihtiyacının ne kadar çok olduğunu daha kolay anlarsınız.

    Eğer aracınızda fabrika çıkışı bir spoiler mevcutsa ekstra olarak bir şey yapmanıza gerek yok. Ama sonradan aracın arkasına spoiler taktırdıysanız arka lastiklerinizin havalarına dikkat etmeniz gerekir. Spoiler takıldıktan sonra yüksek hızlarda arabanın arkası yere basılacağından arka lastiklere normalden daha fazla baskı gelecektir. Arka lastikleri fabrika değerinden biraz daha fazla şişirerek bunun önüne geçebilirsiniz.

    Spoilerlar doğru uygulandıkları taktirde araçların yol tutuşlarını güçlendirirler. Fakat yanlış uygulamalar aracın yol tutuşunun bozulmasına, daha fazla benzin tüketimine neden olabilir....... Saygılarımla




    linkleri de verelimde resimlerde görünsün

    http://www.gokertuning.com/spoiler.htm
    http://www.ersinsaglam.net/egzost.htm

    http://www.tuning53.com/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=56

    şimdilik bu kadar yeter heralde , daha fazlasıda var .





  • okyaypay

    linkleri de verelimde resimlerde görünsün

    http://www.gokertuning.com/spoiler.htm
    http://www.ersinsaglam.net/egzost.htm

    http://www.tuning53.com/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=56

    şimdilik bu kadar yeter heralde , daha fazlasıda var .


    aynı yazının 3tane linkini vereceğinize daha önce emre beye söylediğiniz''o kanatla yol tutuşun ne alakası var yahu''kelimenizi açıklarsanız sevinirim.Ayrıca Burada verilen bilgilerin tekrarını vereceğinize ya bu bilgileri birileri vermeden önce link verin yahut buraya kopyalayın yada yazdıklarınıza cevap yazın.Herkes biliyor google da spoyler yazıp aratmayı önemli olan bunu yapıp gerekli bilgiyi foruma ulaştırmak.BU bilgiler ulaştırıldıktan sonrada siz aynı bilgiyi 3tane ayrı link verip bana cevap yazarmış gibi yazarsanız ben bunun altında başka bir niyet ararım''şimdilik bu kadar yeter heralde , daha fazlasıda var ''bu cümlenizi anlamak pekte güç değil okyaypay arkadaşım.Yok ben link verdim sadece diyorsanızda ;bana cevaben niye bu linleri verdiniz sorusunu ben sorarım size.Bana nekadar alıngan bu enteresavarda demeyin;kişilerin yazdıklarınıda,düşündüklerinide çözebilmek mesleğimin bir parçası...herneyse konu tarafımda bitirilmiştir okyaypay nickli arkadaşa saygılarımı sunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 31 Ağustos 2007; 14:23:21 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre000


    --------------------------------------------------------------------------------

    YENİ CİVİC İÇİN ÖVGÜLERİMİDE SÖYLEYİM 2200KM YOL YAPTIM 15 GÜN İÇİNDE VE UZUN YOLDA ARABADA 6 KİŞİ ARKA BAGAJ FULL DOLU BAVULLARLA SİNEK DAHİ GİRİCEK YER YOKTU BAGAJDA VE İNANIN KALKIŞLARDA OLSUN ARABA SOLLAMALARDA OLSUN HİÇ ÜZMEDİ BENİ 3,4 ARABAYI AYNI ANDA ÇOK RAHATCA SOLLADIM VE ARABADA 6 KİŞİ VARKEN VEDE ZAYIF KİŞİLERDE DEİLLER.. BAGAJ FULL DOLUYKEN . BU DURUMDA DÜZ YOLDA 200KM KADAR ÇIKTIM YANIMDA KUZENİM DEDİ YAVAŞ DİYE DAHADA ÇIKARDI AMA ZORLMADIM ÇÜNKİ 6KİŞİNİN CANINI TAŞIYORUM:))ARABADA EN UFAK SARSMA KAYMA OLMADI YAG GİBİ GİTTİ.ZATEN MERZİFONA GİTTİM BAKMAYAN KALMADI KUZENLER FALAN HASTA OLDULAR ARABAYA KÖY YERİNDE BİLE HERKEZ HAYRANLIKLA BAKIYORDU...Kİ BİRÇOK KALİTELİ ARABA VARKEN EN ÇOK DİKKATLERİNİ CİVİC ÇEKTİ VE BİZZATTA SÖYLEDİLER...YÜZÜME ..YOL TUTUŞUNUN GÜZELLİĞİ ARKA BAGAJ SPOLERE TAKTIRMAM DAN VEDE ELEGANCE JANTI VE CONTANİEL LASTİKLERDEN KAYNAKLANIYOR BAGAJ SPOLERE Nİ HERKEZE ÖNERİRİM..YOL TUTUŞUNU OLUMLU YÖNDE ETKİLİYOR BİZZAT BİRÇOKI YERDEN DUYDUM...




    MERZİFON A GELİPTE YANIMA BİR UĞRAMADIN EMRE ALACAĞIN OLSUN




  • kısacası spoilerın downforce a katkısı olacağı için yol tutuşunda iyileşme görülecektir...
    (downforce: kara tasitlarinda, havanin araci yere bastirma kuvveti.)
  • Orjinalden alıntı: enteresavar


    okyaypay

    linkleri de verelimde resimlerde görünsün

    http://www.gokertuning.com/spoiler.htm
    http://www.ersinsaglam.net/egzost.htm

    http://www.tuning53.com/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=56

    şimdilik bu kadar yeter heralde , daha fazlasıda var .

    aynı yazının 3tane linkini vereceğinize daha önce emre beye söylediğiniz''o kanatla yol tutuşun ne alakası var yahu''kelimenizi açıklarsanız [/quote
    -aynı yazının 3 tane linkini neden verdiğimi anlamadığınıza göre , mesleğiğnizin parçası olan unsun bu sefer çalışmamış belli .

    emre beye söylediğiniz''o kanatla yol tutuşun ne alakası var yahu''kelimenizi açıklarsanız sevinirim.


    - gayet açık aslında o kanatla yol tutuşun bir alakası yok , o kanat görüntü amaçlı.


    Herkes biliyor google da spoyler yazıp aratmayı önemli olan bunu yapıp gerekli bilgiyi foruma ulaştırmak.BU bilgiler ulaştırıldıktan sonrada siz aynı bilgiyi 3tane ayrı link verip bana cevap yazarmış gibi yazarsanız ben bunun altında başka bir niyet ararım''şimdilik bu kadar yeter heralde , daha fazlasıda var ''bu cümlenizi anlamak pekte güç değil okyaypay arkadaşım.Yok ben link verdim sadece diyorsanızda ;bana cevaben niye bu linleri verdiniz sorusunu ben sorarım size.Bana nekadar alıngan bu enteresavarda demeyin;kişilerin yazdıklarınıda,düşündüklerinide çözebilmek mesleğimin bir parçası...herneyse konu tarafımda bitirilmiştir okyaypay nickli arkadaşa saygılarımı sunuyorum



    - bilgileri biri vermeden önce vermeye çalışmak gibi bir sidik yarışı yapmaya ihtiyacım yok :) , etik olan alıntının kaynağınıda yazmaktır , niyet aslında bunu hatırlatmaktı , meslek unsuru burada çalışmamış ;)
    - evet alıngansınız
    -saygılar bizden efendim .

    not; vallahi spoyler yazıp aratmadım , bütün yazıyı arattım :) hem resimde vermemişsin orada resimlerde var bahsi geçen kanatlar hangi kanatlar o resimlerde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 31 Ağustos 2007; 17:13:15 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: huso2000

    kısacası spoilerın downforce a katkısı olacağı için yol tutuşunda iyileşme görülecektir...
    (downforce: kara tasitlarinda, havanin araci yere bastirma kuvveti.)


    evet işini yapan kanatlar için doğru , ama hondanın sattığı o kanatlardan değil.
  • Downforce un etkin bir biçimde kullanılabilmesi için uygun açı ve aerodinamiye sahip kanatlar kullanmak gerekir ki bunlarda görüntü itibariyle çok farklı ve kabadır.

    Standart araçlarımız için aksesuar olarak sunulan kanatların yol tutuşa etkisi belli hızların üzerinde ve az miktardadır,tampon altı rüzgarlıklar biraz daha yararlıdır,diğerleri genel olarak görüntü amaçlıdır.
  • ki bizim 125 hp lik kıçıkırık civicler için gerçekten aerodynamik etkisi olan kanat kullanmak ta ne derece gereklidir o da başka bir konu tabii :)
  • sedan type-r daki gibi bir spoilerın herhalde yol tutuşunda etkisi olur...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: huso2000

    sedan type-r daki gibi bir spoilerın herhalde yol tutuşunda etkisi olur...

    e heralde :)

     :::::ŞiKAYETLER-YENİ HONDA CİVİC:::::



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 31 Ağustos 2007; 18:07:37 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    quote:

    Orjinalden alıntı: huso2000

    sedan type-r daki gibi bir spoilerın herhalde yol tutuşunda etkisi olur...

    e heralde :)

     :::::ŞiKAYETLER-YENİ HONDA CİVİC:::::




    hocam şöyle type-r sedan fotoğrafları koymayın buraya mümkünse;gördükçe fena oluyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso2000 -- 31 Ağustos 2007; 18:27:06 >




  • YA DAHA NEYİ UZATIYORSUNUZ ORJİNAL BAGAJ SPOLERE Nİ TAKTIM VE UZUN YOLA ÇIKTIM TOPLAM 20 SAAT UZUN YOL YAPTIM 110KM AŞASINA İNMEDİM YOL TUTUŞU ESKİSİNE GÖRE MÜKEMMEL OLDU YÜKSEK SÜRATLERDE EN UFAK SARSINTI OLMADI BUNU SPOLERE TAKTIRAN BİLİR TAKTIRMAYAN ....BUGÜN SIRF BU KONU İÇİN 30 KİŞİYE DANIŞTIM VEDE ARABAMI GÖRDÜLER HEPSİDE SPOLER RÜZGARI KESER YOL TUTUŞUNU İYİ YÖNDE ETKİLER DEDİLER 2+2=4 BAŞKA SÖZE GEREK YOK...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 8 Kasım 2007; 9:31:03 >
  • DR.ADNAN ABİ MERZİFON DA GÖZLERİM SENİ ARADI AMA DENK GELEMEDİK MERZİFONDA 4.5 TANE CİVİC GÖRDÜM BİRİ SENSİNDİR BELKİ AMA KÖŞK KÜ BİLİRSİN CADDENİN ÜSTÜNDE ORAYA ÇOK TAKILDIK NEYSE ARTIK SIK SIK GELİCEM GÖRÜŞÜRÜZ İNŞ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 8 Kasım 2007; 9:32:29 >
  • pardon biz konuşuyoz ,dinleme sen bizi
    dolu konuşan 30 kişiyi dinle
    dolu dolu konuşan 30 kişi varken neden buralarda vakit öldürüyorsunki boşver sen boş konuşanları :)

    yurdumda herkez otomobil virtiözü zaten , kuş serisinin senelerce best seller olmasından belli değilmi ki :)
    neyse
    tekrar tekrar pardon bilenlerin lafına karıştık sorry .
  • BURDA 50 KİŞİ FAYDALI DİYOR BAZILARI FAYDASI YOK DİYOR BİZ TAKTIRDIK FAYDASINIDA GÖRÜYORUZ

    SEN MERCEDES ALIYORSUN BİNİYORSUN KULLANIYORSUN VE MERCEDES MÜKEMMEL ARABA DİYORSUN BENDE SANA DİYORUMKİ MERSEDES BEŞ PARA ETMEZ BANAMI İNANIRSIN YOKSA SEN YAŞAYIP GÖRÜYORSUN KENDİNEMİ İNANIRSIN...DURUM BUNDAN İBARET...

    ZATEN AŞIRI OLARAK SPOLER YOL TUTUŞUNU ETKİLEDİ DEMEDİKKİ SADECE AZ DA OLSA FAYDASI OLDU SPOLERİN ESKİSİNE GÖRE DEDİK.. SPOLER TAKTIRDIM YOL TUTUŞU OLAGAN ÜSTÜ DİYEN OLMADI ZATİİİ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 8 Kasım 2007; 9:33:16 >
  • İşe yarayan spoiler olması için jant parası kadar spoiler'e verilmesi gerekiyor. Yoksa herkes yol tutuştan kazanmak için sanayiye gider yaptırır.
    Tabi genel konuştum, Emre'ninkini bilmediğim için bir şey diyemem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre000

    DR.ADNAN ABİ MERZİFON DA GÖZLERİM SENİ ARADI AMA DENK GELEMEDİK MERZİFONDA 4.5 TANE CİVİC GÖRDÜM BİRİ SENSİNDİR BELKİ AMA KÖŞK KÜ BİLİRSİN CADDENİN ÜSTÜNDE ORAYA ÇOK TAKILDIK VEDE O İŞLEK CADDESİNDE 10 DEFA PİYASA YAPTIK GÖRSEN KESİN TANIRDIN BENİ NEYSE ARTIK SIK SIK GELİCEM GÖRÜŞÜRÜZ İNŞ....

    HER ZAMAN BEKLERİMMM, BENİ UZMANLAR POLİKLİNİĞİNDE BULABİLİRSİN
    .MERZİFONDA 20 YE YAKIN CİVİC SEDAN VAR.İLK BEN AÇTIM PİYASAYI BURDA
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DR.ADNAN


    quote:

    Orjinalden alıntı: emre000

    DR.ADNAN ABİ MERZİFON DA GÖZLERİM SENİ ARADI AMA DENK GELEMEDİK MERZİFONDA 4.5 TANE CİVİC GÖRDÜM BİRİ SENSİNDİR BELKİ AMA KÖŞK KÜ BİLİRSİN CADDENİN ÜSTÜNDE ORAYA ÇOK TAKILDIK VEDE O İŞLEK CADDESİNDE 10 DEFA PİYASA YAPTIK GÖRSEN KESİN TANIRDIN BENİ NEYSE ARTIK SIK SIK GELİCEM GÖRÜŞÜRÜZ İNŞ....

    HER ZAMAN BEKLERİMMM, BENİ UZMANLAR POLİKLİNİĞİNDE BULABİLİRSİN
    .MERZİFONDA 20 YE YAKIN CİVİC SEDAN VAR.İLK BEN AÇTIM PİYASAYI BURDA

    OK.ABİ SAOLASIN EWT BAYA CİVİC GÖRDÜM HATTA G.HACIKÖYDEDE 2 TANE GÖRDÜM MERZİFONA HONDA BAYİİSİ AÇILMIŞ ODA Bİ AVANTAJ OLMUŞ TABİ..BENİM KİNİN SON HALİNE BAKABİLİRSİN EWET CİVİC RESİMLERİNDE SON SAYFADA EN ALTTA VAR. GÖRÜŞMEK ÜZERE SAYGILAR..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Remx Çağrı


    quote:

    Orjinalden alıntı: prosentez

    Ocak 2007 çıkışlı benim aracım.

    Genel olarak aracımdan çok memnunum.

    Ancak RDS EPS ve VSA'nın olmayışı ve en önemlisi böyle bir araçta yol bilgisayarının bulunmayışı kabul edilebilir gibi değil. Sırf bu nedenle bile zaman zaman aracı değiştirmeyi düşünmüyor değilim.

    Sorunlara gelince bu forumdaki tüm arkadaşların ortak sorunlarına ben de katılıyorum.

    Benim başıma önceki gün gelen bir olay ise midemi bulandırdı açıkçası. Saatin ve Radyonun bulunduğu panel bir anda göçtü. Hiç bir görüntü olmadığı gibi, radyoda çalışmadı. Ertesi gün servise götürürken aynen gittiği gibi bir anda geldi ve çalışmaya başladı. Servistekilerde böyle bir şikayetle ilk kez kerşılaştıklarını söylediler ve anlam veremediler.

    Ayrıca cam ve kapı kenarındaki lastik kılıfları şimdiden çok yıprandı.Garanti kapsamında olduğunu düşündüğüm için servise götürdüm. Servistekiler bunun kullanıcı hatası olduğunu iddia etmeye kalktılar (araba yıkaması esnasında olduğunu iddia ediyorlar) Ben biraz şarlayınca resim çektiler ve merkeze yolladılar. Şimdi merkezden gelecek yanıtı bekliyorum. Ama gelecek olumsuz bir raporda anti kampanya bile başlatmaya hazırım. Çünkü tavır yanlış.

    Benzer sorunları yaşayan oldu mu ?

    Usta civic diye başka araca biniyo olma 1.Vsa Opsiyonel Bir Olay Sen Seçersin2.Benim Aracımda Rds Var ve ayıptır söylemesi trt efem falan yazıyo3.Eps olmayışını nerden kapıldın ?4.Yol bilgisayarı var ama gelişmiş deil.Bu yorumlarından tek kabulleneceğim rds oda bazı civiclerde yok biliyorum ama sırf bu yuzden araç almayan adama biraz soru işareti ile bakarım galiba araca söyle dıştan bakıp yorum yazıyosun bu araca eps yok diyen adama anca bunu derim.Böğle yarım yamalak bilgisiz seyler için lüften topiği doldurma millet sana kanıp aboo eps yok bu araçda diceklerLütfen bilgi sonra yorum..........



    Ben aracımın çıkış tarihini yazmıştım. Ve benim aldığım tarihte VSA opsiyonel olarak da olsa seçilemiyordu. Ve kesinlikle RDS yoktu. Bunu özellikle araştırdım. Fiyat farkı önerdim. Beklemeyi önerdim ama takamayız dediler. EPS ESP kavgası yaşanmış benim bahsettiğim EPS.. Ancak standart olarak var olduğu iddia edilmiş ama araştırınca göreceksiniz ki sadece kağıt üzerinde var. Cicic lerde olan başka bir teknoloji ve bu yüzden insanlar zaman zaman şikayetçi olabiliyor. Ve yol bilgisayarımız maalesef yok bizimki sadece basit bir bilgi ekranı. Hatchbacklerde olan yol bilgisayarı.

    Ve gelelim asıl konuya ben yaşadığım bir sıkıntıyı anlattım ve aynı sıkıntıyı yaşayan olup olmadığını sordum. Ama sanırım bu arada kaynadı giti. Yukarıda anlattığım şekilde konsolu çöken oldumu ?




  • arkadaşım neyseki bende rds ve vsa var çok şükür.ama bak o servis işi cidden adamı sinir eder ne zaman nerde nasıl olduğuna bakmazlar herşeyi sırf para koparabilmek için kullanıcı hatası olduğunu iddia ederler.bu en çok bizim ülkemizde olur malumunuzher derdi para çözer felsefesiyle hareket ediyorlar ama sen biraz işini bilirsen bağırıp çağırıp nerde sizin müdürünüz deyip birde dilekçe yazcam bilmem ne yapcam dersen adamlar uğraşmak istemez ve direk işe koyulurlar etkili bir yöntemdir uygulamanı tavsiye ederim.Anca öyle anlıyorlar o zaman işlerine geliyor çünkü.Biraz tuttuğunu koparan cinsten olcaksın peşini bırakmayacaksın anlayacağın.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.Civic'ini iyi günlerde kullanırsın umarım....




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.