Şimdi Ara

Oyun Konsollarını Fahiş Fiyata Satan İşletmelere Cezalar Kesildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ülkemizde oyun konsollarının resmi satış noktalarında tükenmesiyle birlikte bazı küçük işletmeler bu durumu fırsat görerek konsollara fahiş fiyat uyguladı ve 5000 - 1000 aralığında fiyatlar görmeye başladık.

Resmi perakendecilerden biri olan OverGame'in sahibi Can Aral'ın yaptığı açıklamaya göre, bu işletmelere devlet tarafından cezalar kesilmiş.

"Ülkemizde serbest piyasa rejimi uygulanmakta fakat bu gördüğümüz rakamlar insaf rejiminin çok üstünde."

"Maske ve sağlık ürünlerinde fahiş fiyat uygulayanlara nasıl ceza kesildiyse bizim sektörümüzde de kesildiğini arkadaşlar bilsin. Çok güzel cezalar geldi, harika harika."

"Biz serbest piyasa ekonomisinde ve rekabet kuralları gereğince malı satın alırken satın aldığımız hiçbir nokta bize tavsiyeden başka bir fiyat baskısı yapamaz. Tavsiye ettiği fiyatlar PlayStation tarafında PlayStation 4 Slim için 2699 TL ve PlayStation 4 Pro için 3699 TL."

Geçtiğimiz günlerde açıklandığı üzere, oyun konsolları dahil olmak üzere çok sayıda ürüne ek vergi getiriliyor. Oyun konsollarında 1.05.2020 tarihinden itibaren 30.09.2020 tarihine kadar yüzde 50 ve 1.10.2020 tarihinden itibaren kalıcı olarak yüzde 20 uygulanacak.

Talha Aynacı ve Can Aral'ın ek vergiyi tartıştığı videoyu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

• hangi oyunda mesela derken pcde hile olmayan oyun var mı, hiç duymadım. şuan en çok oynananlardan örnek.

• Yiyin birbirinizi..

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Seni döveni aşağı mahallede bi güzel benzettik gibi bir açıklama bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc ye geçin sürekli bedava oyun var.
  • Devletin yaptığı fahiş zam değil mi yüzde elli ile birlikte bir yılda yüzde yüzüç vergi zammı yapılmış konsollara.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erkansins

pc ye geçin sürekli bedava oyun var.

Bu bir çözüm değil.Sadece devlete şunu demiş olursunuz: "gel bak burada bir talep var, yeni gelir kaynağı, buraya da çök" .
    Devlet mali kaynak olarak bakıyor.Evet dediğiniz gibi ücretsiz oyunlar PCler 100 000 tl olsa bile verilmeye devam edilecek.Bu bir avantajdır.Birileri altyapı masrafı adı altında ücret alıp "bedava" diye veriyor.Kimisi ise 5 kuruş istemeden...

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Kendilerine mi
  • napak inanak mı ?
  • Hahshssh devletimiz fahiş fiyata konsol satarken mağdur olan işletmelerimize destek için getirmiş demek %50 ek vergiyi. Artık gönül rahatlığıyla fahiş fiyata konsol satabilirler. Sosyal devlet budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada hersey pahalı olmaya başlıyor dünya sona eriyor Post apokaliptik bir dünyaya ilk girişleri yapıyoruz yakında last of us'taki gibi bir dünyada olabiliriz herkes hazırlıklı olsun :D

• İyi de durumun bu seviyeye gelmesin de katkısında olanların hiç mi suçu yok.

Kaynaklar yok yere harcanırken, yandaşları zengin etmekten öteye geçmeyen ekonomi modeli yürütülürken, karar vericiler kafası neredeydi.

• iyi güzel de devlet yaptığı zam da aynı oranda fiyata denk geliyor
  • Aferin sincap.
  • Ceza falan kesildiği yok.Adam malum yerinden sallamış.İsteyen gidip malum satış sitelerine bakabilir aynen satışlara devam ediyorlar.
  • Videoyu izlemedim sadece habere bakarak konuşuyorum bununla ilgili resmi makamlardan bir açıklama var mı?
  • Devlet de demiş ki ben bunlara ceza kesem sonra gidem %50 vergi koyam da bu parayı ben yiyem. Şaka gibi ülkeyiz yemin ederim. Bi ülke her anlamda dibi nasıl görür canlı canlı yaşıyoruz, bunlar daha iyi günlerimiz. Biz hak ettik ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: dikiştutmazsabri

pc ye geçin sürekli bedava oyun var.
    hilecilerle online oyun oynanmaz, çok şükür oyunları crossplay kapalı oynuyoruz.
  • alpererez kullanıcısına yanıt
    hangi oyunlarda mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: equasezy1

hangi oyunlarda mesela?
    hangi oyunda mesela derken pcde hile olmayan oyun var mı, hiç duymadım. şuan en çok oynananlardan örnek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.