Şimdi Ara

İşte Windows 10'un yeni Başlat menüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft, önümüzdeki dönemlerde Windows 10 işletim sisteminde hayata geçirilecek değişiklikleri gösteren bir video paylaştı. Yayınlanan görüntüler yeni Başlat menüsü ve diğer kullanıcı arayüzü öğelerine yakından bakmamızı sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni Windows 10 güncellemesi işlemci yükünü azaltacak



    Yeni Başlat menüsünün öncekinden daha şık ve sade göründüğünü söyleyebiliriz. Hava Durumu, Posta ve Fotoğraflar gibi canlı karolar hala varlığını sürdürüyor. Ayrıca yenilenen uygulama simgelerinin de menüdeki yerini aldığını görüyoruz.





    Yeni Başlat menüsü ne zaman kullanıma sunulacak?



    Windows 10'daki Başlat menüsü hem Akıcı Tasarım (Fluent Design) hem de yuvarlatılmış köşelerle artık daha modern bir görünüm sunacak. Yenilenen bu masaüstü deneyiminin ne zaman kullanıma sunulacağı ise hala bilinmiyor.





    Microsoft bu konuda hiçbir şey açıklamadı ancak söz konusu arayüz değişikliklerinin yıl sonuna doğru işletim sisteminin önizleme sürümüne aktarılması bekleniyor. Son kullanıcılara yansıması için muhtemelen 2021'in ilk güncellemesine kadar beklememiz gerekecek.











  • Bence artık win 10 komple değişmeli win 11 falan gelmeli ya da çok köklü değişimler yapmalı. İnsan sıkılıyor abi. Ben apple'a inanılmaz ön yargılı bir insandım 3 gün önce ipad 7. nesil aldım inan 10bin tllik evdeki masaüstü gaming sistemi kullanmıyorum artık. O kadar işlevsel o kadar güzel. Taktım klavye mouse bilgisayar oldu. Adamlar her şeyi ama her şeyi düşünmüş en basit şekilde sunuyorlar kullanıcıya. Windows sürekli bir şeyler değişiyoruz yeni bir şey koyuyoruz diyor da hiçbirimiz kullanmıyoruz bunları.
    Valla Donanim Haber'in tasarim gurulari yine cok begenmemis ama bana kalirsa guzel bir gelistirme olmus. Begenmeyen arkadaslarimiz 2 yil sonra bence donup bakarlarsa guzellestigini farkedeceklerdir.

    Microsoft gectigimiz 10 yildir devamli tasarim konusunda cok seyler vaadetti fakat sonuc basarisiz oldu. Ama bu son Fluent Design atagiyla kesinlikle dogru yolda basarili bir sekilde ilerliyor. Blurda yaptigi guncelleme olsun, beyaz tema olsun, ikon guncellemesi olsun kullanim tecrubemi iyilestirdigini soyleyebilirim kendi adima.

    Bu son baslat menusu tasarimi da uygulama listesinin okunabilirligini artirmis bana kalirsa. Simdiki tasariminda kafamin karistigi cok oluyor.

    Yalniz insalllah omrumuz bitmeden bu surecin bitisini de gorebiliriz tabi o da ayri mesele. Bu iterasyonlar gercekten yavas oluyor.
    Bence mevcut hali dahi gayet çalışan ve derli toplu bir sistem. Özellikle dokunmatik ekran kullananlar için daha da kullanışlı ve bunu masaüstü, laptop sistemlerde hayata geçiren tek işletim sistemi Windows.

    Adamlar mevcut olanı daha yenilikçi görsellerve ikonlarla bazı ek özellikler getirerek güncellemiş ve daha yenilikçi bir arayüz tasarlamışlar. Zaten ne tür bir radikal değişiklik bekliyorsunuz. sağdan soldan yanar döner alevli ikonlar mı yükselsin? Sırf kelam etmiş olmak için sürü psikolojisiyle yazan kitleyi gerçekten anlayamıyorum.
  • İşte Windows 10'un yeni Başlat menüsü

  • Bizim evdeki 100 lük ampülün aynısı.
  • bir bok değişmiyorlar bir de utanmadan alın yeni tasarım falan diyorlar. Ayıp ya gerçekten. Microsoft gittikçe gözümden düşüyor.

  • Skywaterr S kullanıcısına yanıt
    ayni gerizekali tasarimi makyajlayip tekrar vermisler.
    arkadas niye kullanici tepkilerini gozardi ediyor bu adamlar anlamadim.
    millet o igrenc menunun icinde aradigi seyi bulamiyor.
    hala classic shell kullaniyorum.

  • Created by Windows design team demis ya. Ha o team i komple kovmalari lazim. Bitmedi su kutucuk meraklari.

  • Al birini vur ötekini

  • hardtracker H kullanıcısına yanıt
    Bence artık win 10 komple değişmeli win 11 falan gelmeli ya da çok köklü değişimler yapmalı. İnsan sıkılıyor abi. Ben apple'a inanılmaz ön yargılı bir insandım 3 gün önce ipad 7. nesil aldım inan 10bin tllik evdeki masaüstü gaming sistemi kullanmıyorum artık. O kadar işlevsel o kadar güzel. Taktım klavye mouse bilgisayar oldu. Adamlar her şeyi ama her şeyi düşünmüş en basit şekilde sunuyorlar kullanıcıya. Windows sürekli bir şeyler değişiyoruz yeni bir şey koyuyoruz diyor da hiçbirimiz kullanmıyoruz bunları.
  • Aynen ipad mini 1. nesil aldım 30.000 liralık oyun pcmi satıp çok memnunum instagrama giriyorum çok basit adamlar yapmış

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud

    Aynen ipad mini 1. nesil aldım 30.000 liralık oyun pcmi satıp çok memnunum instagrama giriyorum çok basit adamlar yapmış
    Dalga geçmene gerek yok. :)
  • performans istiyoruz tasarım değill

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak tefek kozmetik değişiklikleri devrimsel güncelleme gibi haber vermeyi bırakın artık ya. Yapısal işlevsel bir cacık yok. Saçma sapan hareketler.

  • En azından kullanıcıya istediği gibi özelleştirme imkanı versinler. Biraz daha ileri gidip linux gibi özelleştirme imkanı sunsunlar sistemin geneli için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 7 Nisan 2020; 22:42:21 >
  • Yine windows kötüleme konusu, millet bayılıyor bindiği atı ...

  • 8 senedir tasarıma alışamayan varsa bence kendini sorgulamalı.

    Buna pek yeni denemez, elden geçmiş sadece. Ama çıkınca göreceğiz, ayrıca Microsoft bu yarı yolda vazgeçebilir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 7 Nisan 2020; 23:21:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek fark göremedim
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    tabiri caizse işi yokuşa sürdükleri bir çok şey var. menuleri gizlemeye çok meraklılar. bir çok şey yazılabilir. mesela sana şunu soralım hiç denedin mi? internete kapalı bir ağda, 32 bit ve 64 bit windows 10 çalıştıran bilgisayardan en az bir tanesi tam güncel durumdayken, diğer bilgisayarda windows update'i çalıştırıp güncelleştirmeleri yapmayı denedin mi? ya da güncel olmayan bilgisayarların güncellendiğini gördün mü? (Windows Update Teslim İyileştirme ve gizlilik/yerel ağımdaki bilgisayardan indirmelere izin ver seçeneğine istinaden)
  • 20H1 için çok heyecanlandım hemen çıksa da temiz kurulum yapsam 1809 LTSC'den geçeceğim. 20H1 şimdiye kadarki en iyi ve en büyük güncelleme olacak.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.