Şimdi Ara

DirectX 12 Ultimate destekleyen ekran kartları ve konsol tarafı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yazılım devi Microsoft duyurduğu yeni API’yla daha fazla kullanıcıya ışın izleme ve gelişmiş grafik özelliklerin sunulacağını müjdeledi. Donanım üreticilerinden açıklamalar da gecikmedi.



    Nvidia



    Öncelikle Nvidia ile başlayalım. Hali hazırda kendi geliştirdiği yöntemle ışın izleme deneyimi sunan yeşil takım hali hazırda DX12U desteği sunan tek üretici konumunda. Dahası GTX 1600 modellerine de yazılımsal olarak destek sunan Nvidia’nın yeni API’den nasıl yararlanacağı ise merak konusu. Zira Microsoft’un iddiasına göre DX12U CPU-GPU iletişiminde gidilen değişiklikler ve API bazındaki optimizasyonlar sayesinde donanımı çok daha verimli kullanacak.





    AMD



    AMD kanadında ise henüz DX12U’yu kullanabileceğiniz ekran kartı yok. Kırmızı ekibin açıklamasına göre RDNA2 mimarisinden itibaren kartlara yeni programlama arayüzüne donanımsal destek eklenecek. Üzücüdür, RX 5000 serisi kullanıcıları yeni özelliğe erişemeyecekler.





    Intel



    Intel’e gelelim. İşlemci pazarının ardından yıllardır beklenen hamlesini yapmaya hazırlanan yarı iletken üreticisi önümüzdeki dönemde satışa sunacağı Xe serisi ekran kartlarında DirectX 12 Ultimate’e yer vermesi bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.



    Konsol cephesi



    Son olarak konsollarda DX12U desteği şu anlık Xbox Series X’e has tutulacağa benziyor. Her ne kadar PlayStation 5 ve Xbox Series X’in her ikisi de işlemci ve GPU tarafında aynı mimariler üzerinde yükselseler de Microsoft’un yazılımsal avantaja sahip olmak isteği buna neden olmuş olabilir.



    Yine de Vulkan API’si üzerinden PlayStation platformu da kullanıcılara ışın izleme deneyimi sunabilir. Ek olarak Microsoft son zamanlarda konsolların bilgisayarlarla çekişmeli kıyaslamalara tabi tutulmasına cevap olarak şu anda yalnızca RTX 2000 serisi kartlarda bulunan özelliğe yer vermesi Xbox platformunu öne çıkarmak istemiş olabileceği düşünülüyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft DirectX 12 Ultimate’ı duyurdu: Işın izleme yaygınlaşıyor



    Eğer gerçekten de donanımsal kaynakları verimli kullanan bir API ise DX12U konsollarda aynı donanım üzerinde uzun süre mutlu edecek sonuçlar ortaya koyabilir. Sonuçları zaman gösterecek.









    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    DirectX 12 Ultimate destekleyen ekran kartları ve konsol tarafı
    DirectX 12 Ultimate destekleyen ekran kartları ve konsol tarafı
    DirectX 12 Ultimate destekleyen ekran kartları ve konsol tarafı
    DirectX 12 Ultimate destekleyen ekran kartları ve konsol tarafı



     








  • Yeni 1650 Super Gaming X aldım. kullanacak mı acaba?

  • Haber o kadar açık olmasına rağmen ilginç sorular gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtx kartlar destekliyor

  • bu rtx işi bitek banamı saçma geliyor

  • Rtx 2060 super vardı bi an acaba mı dedim ama destekliyormus iyi oldu oyun da oynamıyorum ama neyse :)

    DirectX 12 Ultimate destekleyen ekran kartları ve konsol tarafı

    Bu özellik nedir bilmiyorum ama açtıgın halde fps yükselmesi olması cok iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 20 Mart 2020; 21:9:57 >
  • ps'de directx varmı ki desteklesin?

  • Bu ray tracing demo da ışık yansıması, ışığa göre gölge v.s. gibi birşey göremedim, sanki aynadan başka bişey görünmüyor, ayna yansımasınamı ray tracing deniliyordu ?
  • RX 5000 serisi desteklemiyor he?

    AMD bu sefer güldürmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya herşey tamam da Bir bilgisayar toplayıp bir bilgisayar toplayacak kadar parayı da sadece ekran kartına vereceksek ne işe yarayacak bunlar onu anlamadım?
    Yeni nesil konsollar verecek bunları bize zaten. Hem de sadece bilgisayar veya sadece ekran kartı fiyatına. Oyun için bilgisayarı şu ortamda artık ben de mantıksız buluyorum. İşin kakasını çıkardılar çünkü ekran kartı kısmında. Sadece ekran kartı da yetmiyor, onu besleyecek işlemci, onu besleyecek RAM, onu besleyecek SSD, sonu yokki bu işin? Oyun oynamak için bir konsol, normal diğer işlerimiz için eğer render vs ile uğraşmıyorsan ortalama bir bilgisayar, bitti, gitti. Aynı paraya hatta muhtemelen ikisi birden çok daha ucuza gelecek. Oyun oynarken de yok o kaldıracakmı bu yetecekmi derdin yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Mart 2020; 11:28:8 >
  • C19 yüzünden bazıları asla bu sistemlere sahip olamayacak !!!

  • Yeni Xbox'ın çıkışıyla beraber PC'lere de gelecekmiş. Biraz daha crytek'in rtx çözümü olmuş gibi geldi. Sadece yansımalara abanmışlar gibi duruyor. Bana kalırsa amd'nin rtx konusunda elle tutulur bi özelliği yok. Bunu diyemedikleri için böyle yazılım tabanlı kotarmaya çalışıyorlar gibi geldi.
  • sıktı artık bu grafik mevzuları boş boş işlerle uğraşacaklarına 16çekirdekli işlemcilere kaliteli yapay zeka yapsınlar önce oyunlarda.

  • Teknolojinin ilerlemesi güzel.
    Ama gel gelelim işin Pc ve nvidia tarafına. Herkes yararlanamibiyormu rtx den. yararlanıcaksada şu zamanda bile rtx 2080 ti bile bence yetersiz. ilerki rtx ekran kartlarını beklemek lazım görüşündeyim. Alabilirmiyim evet alabilirim bir rtx kart ama şu an bekleme sürecindeyim. yada orta sınıf bir rtx alıp yeni serinin gelmesini beklemek. düşünüyorum düşünüyorum.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 22 Mart 2020; 20:16:4 >




  • Yani rtx serisi olmayan bir gtx1650s gibi kartlardada ışın izleme gelecek yazılım desteğiyle birlikte bence güzel bir durum ışın izlemeyi deneyimleyebiliriz bu sayede...

  • biraz önce bi video izledim adam 1660ti ile DXR(RTX) açmış gayet iyide ışın izleme açmış ve 0.25 sn izledim adamın birebir kopyası aşşağıda 16 serisi kartların desteklemesini sağlayacak galiba DX12u ancak pek performans beklemeyin sadece low ayarda fps alırsınız rtx kartlar boşa çıkmadı :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyc

    bu rtx işi bitek banamı saçma geliyor
    Çok güzel birşey ama stabil oynamak için verilen paraya değmiyor bence. Standart bir özellik olduğu zaman daha iyi olur.
  • amd fanboyları zıplamış hemen 5000 serisine gelmeyeceğini duyunca ''rtx saçma'' vs diyerekten. Arkadaşlar kimse 10 15 fps daha az vermesine rağmen bi karta 400 500 lira fazladan vermez. Şimdi daha iyi anlamışsınızdır neden nvidia kart tercih ettiğimizi. Amd daha yazılımını stabilize edecek, firmalar soğutmasını düzeltecek deeeee( hala yeni çıkan modellerde termal ped sıkıntısı çıkıyor). olsun üzülmeyin 2070 superden daha iyi 5700xt :D

  • edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    AMD daha siyah ekran hatasını düzeltemedi. DLSS benzeri teknolojisi olmadığı sürece, RT'e destek verse bile geri kalır. NVIDIA bu teknoloji sayesinde kafadan 20-30 fps fazla veriyor.
  • Evet hocam ekşide de okuyorum bazen girip insanların yaşadığı sorunları. her şey donanım gücü değil bu devirde. aha bak adamlar directx 12 ve dlss 2.0 ile 150watt daha fazla güç çeken pci 4.0 destekli kartını solladı işte. geçen bi arkadaş radeon image sharpening i dlss 1.0 a cevap olarak göstermişti ama şuan çıkan dlss2.0 a cevap verse bile ki sanmıyorum bu kadar etkili bir çözüm sunabileceğini, direct x 12 gibi isteseler de cevap veremeyecekleri bi teknoloji duyurdular. ama forumda aylardır gerizekalı muamelesi görüyoruz 5700xt almadığımız için




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.