Şimdi Ara

GeForce Now servisine kötü haber: Activision Blizzard çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Uzun süredir kapalı beta olarak devam ettirdiği bulut tabanlı oyun hizmeti GeForce Now'ı herkesin erişime açan Nvidia daha ilk hafta dolmadan darbe aldı. Activision Blizzard platformdan çekiliyor.



    İlk darbe



    Gelen bilgilere göre Activison Blizzard oyun hizmetinde yer alan tüm oyunlarını kaldırdı. Call of Duty, Overwatch, World of Warcraft gibi yapımlar GeForce Now platformunun önemli silahları arasındauydı.



    Ayrıca Bkz.Mikro kontrolcülerde gelişmiş yapay zeka dönemi başlıyor



    Activison Blizzard neden böyle bir karar aldı bilinmiyor ancak firmanın GeForce Now kuruluş aşamasından bu yana destek veriyor olması işi daha da ilginç hale getiriyor. Bu bakımdan hizmet kullanıma sunulduğunda tüm kütüphanesi tamamen erişime hazır haldeydi.



    Kaynaklar Blizzard'ın kar paylaşımı konusunda Nvidia ile anlaşamamış olabileceğini ifade ediyor. Henüz ilk aşamada olsa da RTX desteği gibi avantajlarla GeForce Now hizmetinin yakın dönemde popüler hale geleceği kesin gibi.



    Diğer bir iddia ise Disney'in kendi hizmeti için ortak platformlardan Marvel dizilerini çekmesine benzer bir şekilde Blizzard'ın da bir hizmet üzerinde çalıştığı yönünde. Önümüzdeki haftalarda anlaşmazlığın sebebi belli olacaktır.



     








  • - Abi GeForce Now çok iyi olmuş deli gibi kullanıcı geliyor ne yapıcaz
    - R yapın beyler çekiliyoruz

  • Haberi olmayanlar için aktif bir Geforce Now başlığımız var:
    https://forum.donanimhaber.com/nvidia-geforce-now-ana-konu--141926150
  • Online oyunlar için stabil performans almak zaten zor iş. Single oyunlar daha başarılı sonuçlar verir bu sistemlerde.

  • Muhtemelen ya Stadia ya da başka bir bulut oyun sisteminden daha iyi bir telif aldılar. Çünkü deneyenler ve bizzat denediğim için biliyorum böyle bir oyun sisteminin tadına bakan biri konsola veya bilgisayara para dökmez ve böyle bir oyun sistemine destek veren oyunlar almayı tercih eder keza ben. Şu an oyun dünyası için devrim niteliğinde bir sistemin içine girmeyen firmanın da sonu karanlıktır. Bu ayrılık Geforce Now için bir kayıp değil Blizzard için bir karanlık olarak görüyorum. Bakalım yakında kokusu çıkar.
    DH editörleri bakalım Geforce Now inceleme videosunu ve konusunu ne zaman açacak, oyun dünyası sarsıldı ama burada tık yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 12 Şubat 2020; 19:35:19 >
  • Hayatta iyi şeyler olmaz.

    Levent Pekcan

  • Türkiye için konuşuyorum, zaten overwatch ve mw oynamak imkansızdı. Hızlı ve online oyunlarda bu sistemin kullanılabilir olması için server'ın sizin şehrinizde olması ve en 50mbps internetiniz olması gerekiyor. Ha sakin ve single oyunlar bu şekliyle dahi oynanabilir.

  • Günlerdir bu sistemdeyim. Fransa'dan 100 mbitlik internet ile bağlanıyorum. Tam da oyun için laptop aradığım zaman rastladım bu sisteme. Tek kelime ile mükemmel. Arada bağlantıdan dolayı çözünürlük düşmesi veya saniyelik ses gitmesi oluyor ama kesinlikle değer binlerce euro vermeye. Ayda 5.5 euro bizim ülkemiz için bile gayet kabu ledilebilir bir para. Ha bu fiyat muhtemelen sonradan yükselecek. Bu yüzden deneme sürümünü kullanıp memnun kalırsanız mutlaka kayıt olun. Üç ay da bedava.

  • Konsollar ile anlaşmaları vardır muhtemelen. Zira bu sistem en çok konsol firmalarını baltalayacak. Ben oturma odasındaki Xiaomi mibox a kurdum. PS4 pro yu da satacağım. Gayet güzel çalışıyor bu sistem çünkü.

  • Blizzard, ahlaksız firma anlayışını yine gösterdi. Umarız batarsın. Oyunu satın almış oyuncusuna bir firma neden ihanet eder?

  • Bu iki firmadan uzak durmak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunculuğun stream'a evrimleşeceğini zannetmiyorum. Bu sistemin yaygınlaşması teknoloji şirketlerinin ekran kartı ve bilimum parçayı satamaması demek. Telefonumdan dahi oynayabileceğim AAA oyun için niye PC toplayayım. İnternet altyapısına girmiyorum bile. Bu olay da VR oyunculuğu gibi patlayacak.
  • Mikro-ödeme aşığı Activi$ion ve "telefonunaz yok maa sizin yhaaaa" Büllükzard.
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Yukarıda arkadaş güzel açıklamış; donanıma ket vuracak bir stream sistemine ne kadar izin verirler, bunu iyi araştırmak lazım.

  • Bu sisteme savaş açan veya içinde bulunmayan her firma ve kuruluş batar. Müzik dünyası da mp3'e savaş açmıştı da ne oldu? Steve Jobs gibi bir pazarlama dehası bile olayın farkına varıp akan nehrin tersine yüzmek yerine önüne baraj inşa edip geçişten kar etti yani ilk MP3 playerı üreterek mp3 e yasal zemin hazırladı ve bunun ekmeğini yedi. Şimdi müzik dünyasında ne kaset ne cd kaldı. Ama müzik öldü mü, sanatçı öldü mü, yapımcı öldü mü? Hayır. Tüketim genele yayıldı ve sanatçının eserini ulaştırması ve üne ve servete sahip olması daha da kolay oldu. Sadece kalitelilere has tabii...

    Oyun dünyası da bu evrime geçmek zorunda ve geçecektir. Konsollar, bilgisayarlar, milyarlık cihazlar filan fistan geçin, günden güne artan maliyet ve teferruatı hiç bir kullanıcı kabul edemeyeceği altından kalkamayacağı raddeye geldi. Bir şey genele yayılıp ucuzlamazsa ölmeye mahkumdur. Oyun dünyası şu an zenginlere hitap eden elit bir kesimin tadını çıkarabildiği lüks bir tüketime dönmüş durumda. Bu normal değil. Alt tarafı oyun, maden mi çıkarıyorsun bu ne pahalı zevk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 14 Şubat 2020; 15:49:12 >




  • zaten adamlar kendi stream servislerini sunacak activision yakın zamanda zaten playstation now google stadia dahası stream servislerinde yok. Zaten stream olayları çok eskiye dayanır onlive vardı bir dönem ama ondan da öncesi var siz düşünün ancak şu dönemlerde gelişim kaydetmeye başlamış sistem
  • Göreceksiniz, 5G ile bu teknoloji şahlanacak. Ağ kontrolcülerine, grafik kartlarına, işlemcilere, ramlere ve anakart kontrol yongalarına en kaliteli streaming için ek özellikler getirecekler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.