Şimdi Ara

2019 yılının en iyi filmleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2019 yılının en iyi filmleri



    Sinemada yine heyecanlı bir yılı geride bıraktık. Yılın ilk yarısında Avengers: Endgame, ikinci yarısında ise Joker tüm dünyada büyük ses getirdi. Peki gişe rekorlarının altüst edildiği 2019'da sizce hangi film yılın en iyisi olmayı hak ediyor?



    Yılın dikkat çeken hemen her yapımını listeye eklemeye çalıştık. Ancak ülkemizde henüz vizyona girmediği için ankette yer almayan Knives Out, Jojo Rabbit, 1917 ve Little Women gibi filmler de var. Gösterime girdiği ülkelerde büyük beğeni toplayan bu filmler Türkiye'de önümüzdeki Ocak ve Şubat aylarında yayınlanacak.



    Avengers: Endgame



    2019 yılının en iyi filmleri



    Disney, Marvel Sinematik Evreni'yle sinema tarihinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı. Avengers: Endgame'i tek başına değerlendirecek olursak elbette filmin tartışılacak yönleri olduğu söylenebilir. Ancak 22 filmlik dev bir seriyi sona erdiren Endgame, her şeye rağmen kesinlikle 2010'lu yılların en büyük sinema olayıydı.



    The Irishman



    2019 yılının en iyi filmleri



    Netflix'in tam 175 milyon dolarlık bütçeyle hazırladığı The Irishman, son ayların belki de en çok konuşulan filmiydi. Ünlü yönetmen Martin Scorsese imzalı filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi sinemanın efsanevi isimleri yer alıyor. Oyunculuk performansları, etkileyici hikayesi ve müthiş sinematografisiyle The Irishman eleştirmenlerden büyük övgüler almayı başardı.



    Marriage Story



    2019 yılının en iyi filmleri



    Netflix'in bu yıla damgasını vuran bir başka filmi de Marriage Story oldu. Adam Driver ve Scarlett Johansson'ın başrollerinde yer aldığı film; müthiş oyunculuk performansları ve evlilik/boşanma sürecine getirdiği farklı bakış açışıyla hem eleştirmenlerin hem de genel izleyicinin büyük beğenisini kazanmayı başardı. Marriage Story'nin Oscar'da da ödülleri toplaması bekleniyor.



    Parasite



    2019 yılının en iyi filmleri



    Güney Koreli ünlü yönetmen Bong Joon-hu'nun yıla damgasını vuran yeni filmi Parasite (Gisaengchung), tüm dünyada sinemaseverlerin büyük beğenisini kazanmayı başardı. Sınıf farkı yaralarını büyük ustalıkla işleyen trajikomik bir film olan Parasite, birçok sinema eleştirmenine göre yılın en iyi filmiydi.



    Ford v. Ferrari



    2019 yılının en iyi filmleri



    Matt Damon ve Christian Bale'ın başrollerinde yer aldığı Ford v. Ferrari, gerçek bir hikayeden esinlenmiş. Filmde ünlü İngiliz yarışçısı Ken Miles (Bale) ve efsanevi otomotiv tasarımcısı Carroll Shelby'nin hikayesini izliyoruz. Ford v. Ferrari, 100 milyon dolarlık bütçeyle hazırlanmış olmasına rağmen hiçbir şekilde CGI içermemesiyle de dikkat çekmişti. Film; müthiş görselliği, heyecanlı yarışları ve etkileyici karakterleriyle sinemaseverlerin büyük beğenisi topladı. Özellikle de Christian Bale'ın oyunculuk performansı yılın kesinlikle en iyilerinden birisiydi.



    Joker



    2019 yılının en iyi filmleri



    Joaquin Phoenix'li Joker solo filmi elbette listemizin favorilerinden birisi. Avengers: Endgame'in ardından yılın en çok konuşulan yapımı olduğu söylenebilir. Özellikle de Phoenix'in müthiş oyunculuk performansı sanıyorum uzun yıllar konuşulmaya devam edecek. Joker, 1 milyar dolar hasılatı geride bırakmış ve büyük bir farkla tarihin en çok hasılat yapan R-Rated (+18) filmi olmayı başarmıştı. 



    Us



    2019 yılının en iyi filmleri



    Jordan Peele'ın yeni filmi Us, bu yılın belki de en çok konuşulan korku filmiydi. Özellikle de türün hayranlarının büyük beğenisini kazanan Us, sadece 20 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanmış olmasına rağmen gişede toplam 255 milyon dolarlık hasılat yaptı ve yılın en başarılı filmlerinden birisi oldu.



    Alita: Battle Angel



    2019 yılının en iyi filmleri



    James Cameron'un yapımcılığında hazırlanan Alita: Battle Angel, yılın en sevilen bilim kurgu/aksiyon filmlerinden birisiydi. Etkileyici görselliğiyle dikkat çeken filmin oyuncu kadrosunda Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly ve Mahershala Ali gibi ünlü isimler yer alıyor. 170 milyon dolarlık büyük bir bütçeyle hazırlanan Alita, gişede maalesef bekleneni verememişti. Filmin yapımcı ekibi ise yine de bir devam filmi çekmek için şu anda Disney ile anlaşmaya çalışıyor.



    John Wick: Chapter 3



    2019 yılının en iyi filmleri



    Keanu Reeves'i elbette birçoğumuz öncelikle Matrix filmleriyle tanıdık ancak ünlü aktörün bugünkü 'ikon' haline gelmesi sanıyorum John Wick serisi sayesinde oldu. Her yeni filmiyle bir öncekinin üzerine koymayı başarabilen nadir serilerden olan John Wick, son yılların en çok konuşulan aksiyon yapımlarından. Serinin yeni filmi John Wick: Chapter 4 de Mayıs 2021'de sinemaseverlerle buluşacak.



    Once Upon a Time in Hollywood



    2019 yılının en iyi filmleri



    Quentin Tarantino imzalı Once Upon a Time in Hollywood yaz aylarının en çok konuşulan filmlerinden birisiydi. Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt gibi iki ünlü aktörün başrollerinde yer aldığı film, bizleri 1969'un Los Angeles'ı ve Hollywood'una götürdü. Dönemin ruhunu müthiş bir şekilde yansıtmayı başaran Once Upon a Time in Hollywood, özellikle de eleştirmenlerden büyük övgüler aldı.



    Star Wars: The Rise of Skywalker



    2019 yılının en iyi filmleri



    Disney'in yeni Star Wars üçlemesi, The Rise of Skywalker ile sona erdi. Film için yapılan eleştirilere baktığımızda genel anlamıyla olumsuz ifadelerle karşılaştığımız söylenebilir. Ancak The Rise of Skywalker yine de yılın en çok konuşulan filmlerindendi. Gişede de 1 milyar dolar hasılatı geride bırakması bekleniyor.



    The Lighthouse



    2019 yılının en iyi filmleri



    The Lighthouse ülkemizde maalesef vizyona girmedi. Ancak film dijital olarak yayınlanmış durumda bu nedenle biz de listeye ekledik. Siyah-beyaz bir psikolojik korku filmi olan The Lighthouse, belki de yılın en ilginç filmiydi. 19. yüzyılda geçen filmde dönemin detayları ustalıkla işlenmiş. The Lighthouse, seyircilere sıradışı bir deneyim yaşatıyor. Başrollerdeki Robert Pattinson ve Willem Dafoe'nun performansları da gerçekten de büyük övgüyü hak ediyor.



    Portrait of a Lady on Fire



    2019 yılının en iyi filmleri



    Ünlü Fransız sinemacı Céline Sciamma tarafından yazılıp yönetilen Portrait of a Lady on Fire (Portrait de la jeune fille en feu), sinema eleştirmenlerinin bu yılki favorilerinden birisi. Film şu anda ülkemizde de gösterimde bulunuyor.



    Pain and Glory



    2019 yılının en iyi filmleri



    Pedro Almodóvar imzalı Pain and Glory (Dolor y Gloria), Antonio Banderas ve Penelope Cruz’u başrollerde buluşturuyor. Uluslararası yapımlar arasında bu yılın en beğenilen filmlerinden olan Pain and Glory, 72. Cannes Film Festivali'nde de adından çokça söz ettirmeyi başarmıştı.






    Kaynak:







  • Vur joker Vur

  • Joker ve Endgame arasında geçer anket. John Wick üçüncü olur. Son üç sıradaki filmlere DH'de oy verecek pek kişi yok
  • Hepsi izlenmesi gereken filmler güzel bir liste olmuş bu sefer

  • bu listeden başka güzel film önerisi olan varsa alabilirim.tür ,ülke farketmez
  • Once Upon a Time in Hollywood'a oy veren diğer arkadaş bul beni :)

  • filmlerde oyuncular ve oyunculuk senaryodan bile daha önemli gibi benim için sanırım joker de joaquin phoenix aşırı iyi oynamış genel senaryosu da iyi ama ben oyumu son sahnesi dışında beklentinin altında kalan once upon a time in hollywood a veriyorum, ifla olmaz bir tarantino aşığıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joker derim baska bir sey demem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyumu Parasite ye verdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye göre sadece bu filmler seçilmiş? Oy vermedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Endgame ve Joker'e oy verenler çok. Ülkemiz sinema kültür seviyesi ne kadar gelişmiş buradan azda olsa anlayabiliriz. Ayrıca neredeyse hiç bir eleştirmen yılın en iyi filmi bence bu filmdi şu filmdi demez. Haber içeriğinde bunu gördüm. Eğer kaynak verirseniz bakalım kimmiş o eleştirmenler :) Bu listedeki ve son yıllardaki en iyi filmler ise ; The Lighthouse, Parasite, Marriage Story ve The Irishman'dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manhunt Three -- 29 Aralık 2019; 1:39:17 >
  • Anket komedi ??

  • Entellik yapıp boş yorum atacak kesinlikle olacaktır. Popüler olan endgame, joker, john wick filmlerini eleştirecekler kesin. Son 3 filmi izlemedim diğerlerini izledim. Marriage story izlediğim en boş filmdi.

  • Manhunt Three kullanıcısına yanıt
    Hiçbir eleştirmen nasıl "en iyi film şuydu" demez? Hemen herkesin/eleştirmenin bir 'bir numarası' var. İnternette biraz araştırma yapmanız yeterli bunu görmek için.

  • yorum
  • Manhunt Three kullanıcısına yanıt
    Forumun yaş seviyesine göre sonuçlar da normal.

    İrishman gibi filmler salt film değil sanat bildiğin.
    Avangers ise zaman öldürmelik, çerezlik, ulan zaman geçsin dediğin filmlerden. Kıyaslamak bile komik ama günümüzde sonuçlar ortada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listede Joker varsa o alır böyle hayali bir evrende gerçekleri, trajediyi, çarpık düzenin insanları ne hallete getirdiğini insanın kafasına vura vura anlatıyor. The Lighthouse'u büyük merakla bekliyordum çıkışını yaptı daha izleyemedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manhunt Three

    Endgame ve Joker'e oy verenler çok. Ülkemiz sinema kültür seviyesi ne kadar gelişmiş buradan azda olsa anlayabiliriz. Ayrıca neredeyse hiç bir eleştirmen yılın en iyi filmi bence bu filmdi şu filmdi demez. Haber içeriğinde bunu gördüm. Eğer kaynak verirseniz bakalım kimmiş o eleştirmenler :) Bu listedeki ve son yıllardaki en iyi filmler ise ; The Lighthouse, Parasite, Marriage Story ve The Irishman'dir.
    Joker'i Endgame'le aynı kefeye koyuyorsun bir insanın trajedisini aslında hayali bir evrende anlattığı için ve biz de beğendiğimiz için kültür seviyemniz düşük oluyor ama Marriage Story gibi çift boşanmasını anlatan filmi izleyip beğenince kültürümüz mü yükseliyor?
  • lighthouse ve irishman dışında film göremedim nedense..

    joker ve avengers i abartan kitle genellikle ergen veya sanatsal kültürü gelişmemiş kişiler oluyor, bunlarla münakaşaya girmemenizi öneririm.
  • Endgame coluk cocuk gibi. Birisi ucar. Birisi ziplar. Cok cocuksu. Daha gercekci filmler lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.