Şimdi Ara

YouTube telif hakkı kontrolünü kolaylaştırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir yandan içeriklerdeki kaliteyi arttırmak için çareler arayan YouTube bir yandan da içerik üreticilerinin özgün yapımlarını korumak için tedbirler alıyor. Yeni düzenleme ile telif hakkı kontrolü kolaylaşıyor.



    Otomatik kesecek



    YouTube Studio paneline yapılan bir güncelleme kullanıcıların artık telif hakkı barındıran kısmı hızlıca kaldırmasını sağlayacak. Videolar menüsündeki Kısıtlamalar adındaki yeni sekme hangi videoların telif hakkından etkilendiğini gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Epic Games mağazasında bugün Faster Than Light var



    Detaylara girildiğinde videonun sıkıntılı kısmı, talebi kimin yaptığı ve telif hakkına kimin sahip olduğu görülebiliyor. Bu kısımda kullanıcı arka plan müziğinin yerine telifsiz bir mzük koyabiliyor veya videonun o kısmını tamamen çıkarabiliyor. Sonrasında da otomatik olarak telif hakkı talebi kalkıyor.



    YouTube platformundaki telif hakkı sistemi zaman zaman eleştirilere neden oluyor. Alakasız videoların telif hakkı nedeniyle kaldırılması veya telif hakkı talebini yapan kişinin haklı olup olmadığının tam tespit edilememesi bunlar arasında. Halen daha içerik üreticilerinin bu anlamda hakları tam olarak korunamıyor.








  • Burda atladığınız bir detay var.Mesela 10dklık bir videonuz var.10dk boyunca çalan müziklere telif geldi.Buraya sadece 1 ses dosyası eklemenize izin veriyor ya 10dklık müzik bulacaksınız youtubenin kendi müziklerinden yada 5dklım müzik koyarsanız geriye kalan 5dk sessiz kalıyor videoda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.