Şimdi Ara

Sadece yenilenebilir enerji kullanmak isteyenlere özel tarife

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz gün katıldığı Dünya Enerji Görünümü etkinliğinde önemli bir duyuruda bulundu. Türkiye’ye yenilenebilir enerji tarifesi geliyor.



    Bakan Fatih Dönmez, “Elektriğini tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından kullanmak isteyen tüketicilerimiz için yeni bir tarife modeli çalışmasını başlattık. Bu tarifeyle vatandaşlarımız istedikleri takdirde sadece yenilenebilir enerji tüketebilecek." dedi.



    Ayrıca Bkz.IEEFA: Türkiye enerji bağımsızlığına çok yakın, ancak ek teşvike ihtiyaç var



    Bu tarife sayesinde bireysel ve kurumsal müşteriler, tükettiği elektrik enerjisinin tamamının yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesini tercih edebilecek. Bu sayede doğanın korunmasına katkıda bulunacak. Ayrıca yerli yenilenebilir enerji üretim tesislerine de katkıda bulunmuş olacak.



    Yenilenebilir enerjiye özel tarifenin mevzuatı 5346 sayılı ve 6094 sayılı kanunlar ile yürürlüğe koymuştu. Bakanın açıklamalarının ardından Bakanlık ve elektrik üretim şirketlerinin çalışmaları hızlandırılacak. Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretim maliyetleri yüksek olduğu için yeni tarife pahalı olacaktır ancak maliyetler her geçen yıl düşüyor. İlerleyen yıllarda makul ücretlere inecektir.








  • Dünya dolara göre dönüyor. Bunu bakanda biliyordur herhalde. Bakan bugün var yarın yok yalan söylese ne olacak? 3 bakan önce bakanın adı neydi hatırlayan var mı? Her türlü güneş paneli vs. dolarla dolar ise yükseliyor. Burada 80 milyonluk bir cehennem kurmuşsunuz kafanıza göre gidiyorsunuz....

  • bu konudaki son sömürüler, yakında üretim işini haneler yapmaya başladığında termodinamik kombilerinde sayesinde ne elektirik ne de doğalgaz aboneliği kalacak.
  • bu tarife zaten daha ucuz olacağından değil doğaya katkı sağlayacağından dolayı var. yani ayda 100 bin TL üstü kazananlar bir zahmet geçsin sektör de ilerlesin. aynı yumurta için gezen tavuk yumurtasına fazla para vermek gibi. parası olan versin destek olsun.
  • yanliz yenilebilir enerji duzenli akisa sahip degildir. hava kapali oldugunda, ruzgaz esmediginde sadece yenilenebilir elektrik satin alanlarin durumu ne olacak. nasil sartlar uygulanacak. buda onemli.

  • Müşteri nereden bilecek o elektriğin farklı olduğunu? Apartmana bir tesisattan ortak hatla elektrik geliyor alt dairedeki normal elektrik kullanıyorsa sana da farklısı gelmeyecek. Ortak hattan elektrik alıp birbirlerine seninki kirli benimki temiz mi diyecekler?
  • Yine kayıp kaöak bedeli eklenecekmi birim fiyatı içerisinde.

  • Apartmanlarda zor iş. 10-30 daire olan apartmanlarda ne çatı yeter ne bahçe m2 si. Müstakil evi olan için tamam ama apartmanda zor iş bütün hanelere.

  • Sazan.avi

  • Bunun yerine güneş panellerindeki gümrük vergisi ve KDV kalksın isteyen vatandaş çatısına güneş paneli koysun elektriğini üretsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Yenilenebilir enerjinin ne olduğuyla ilgili kavram karmaşası yaşadığınız ortada. Yenilenebilir enerjinin % 70'i HES'tir. Türkiye değil dünya için genel bir gerçeklik bu. Su gece gündüz, yaz kış demez elektriği üretecek gücü verir. Güneş ya da rüzgar ancak yan desteklerdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.