Şimdi Ara

Citroen, Dünya Ralli Şampiyonası'ndan ayrıldığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2021 sonunda Dünya Ralli Şampiyonası’ndan (WRC) ayrılacağını duyuran Citroen, bugün yapılan sürpriz bir açıklamayla bu kararını öne çekti. Citroen, önümüzdeki yıl WRC’de mücadele etmeyecek.



    Citroen’in açıklaması, dünya şampiyonu Sebastien Ogier’in takımdan ayrılma kararı almasının ardından geldi. Ogier ve takım arkadaşı Esapekka Lappi’nin anlaşmalarının bitmesine daha bir sene vardı. Fakat zor bir sezon geçiren Ogier’in takımdan ayrılma kararı alması, Citroen’in WRC’den daha erken ayrılmasına neden oldu. Ogier’in ise Toyota ile yoluna devam edeceği söyleniyor.



    Ayrıca Bkz.Tesla'nın rakibinden 1,100 beygirlik elektrikli otomobil konsepti: Karma SC2



    Markanın yaptığı açıklamada, “Sebastien Ogier’in takımdan ayrılmayı seçmesi nedeniyle WRC’den ayrılma kararı aldık” ifadeleri yer aldı. Citroen CEO’su Linda Jackson ise şunları söyledi:



    Bunun olmasını istemezdik fakat Sebastien’in olmadığı bir 2020 sezonu hayal edemedik. Citroen Racing takımına tutkuları ve adanmışlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Citroen’in DNA’sı doğrudan ralliler ile bağlantılı. 102 galibiyet ve 8 üreticiler şampiyonluğu ile WRC tarihinin en başarılı markalarından biri olmaktan gurur duyuyoruz.








  • isabet olmuş

  • Zaten "Herkes aynı motoru kullanacak, arabalar aynı özelliklere sahip olacak" saçmalığından sonra Subaru "yapacağınız işi de, alacağınız kararı da" deyip çekilmişti, o günden sonra WRC hiçbir zaman aynı WRC olmadı

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Dedigin gibi herşey aynı olacaksa nerde kaldı teknik ve donanım üstünlük.
  • F1, WRC gibi motor sporlarını üst kurumları saçma sapan regülasyonlarla hiç ettiler. Artık ne F1 eski tadında, ne WRC. Önceden buralarda geliştirdikleri şeylere bakarak markayı överdik ama bir şey geliştirmelerine izin verilmiyor pek fazla artık.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Bu sporlar teknoloji ilerlesin, gelişim olsun diye var oldular. Bir teknoloji çıkmadan önce F1'de wrc'de görürdük. Bütün araçlar aynı olacaksa neden daha iyisine çalışsınlar? Dünyanın tadı her yönden kaçıyor , bizi mars paklar :)

  • Konudan bağımsız olarak herhangi gir güç ve ağırlık sınırlaması olmayan bi motor spor dalı var mı dünyada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • citroensiz bir wrc düşündürdü
  • Citroen'siz WRC düşündürücü

  • Wrc Siiittröeenn

    Düşünceye sevk etti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar eskiden motor hacmine karisiyodu hadi neyse dediler simdi motor herkesin ayni olcak yok bilmem ne olcak o olcak bu olcak :) herkese ayni araci verirsen markanin bir onemi kalmaz ki kullanici farki olur sadice

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence altında başka birşey var. Opel birleşmesinden sonra bence toparlayamadılar. Mali olarak sıkıntıya girmemek için böyle bir çözüm bulmuş olabilirler. Opel batak firma kim aldıysa elinde patladı malum. Öte yandan içten yanmalı motorların devri kapanıyor wrc de kalmalarının da hiçbir esprisi kalmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 21 Kasım 2019; 22:10:15 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Her şeyin aynı olduğunu nereden çıkardın kaç yıldır WRC takip ediyorum öyle bir şey yok .
    Subaru zaten yeni kurallardan önce çekilmişti fabrika takımı ile yarışmıyordu. Eski Impreza'larla bağımsız bir kaç sürücü yarışıyordu. Son kasa (3. Jenerasyon) Impeza'nın WRC versiyonu hiç yarışmadı. Zaten sonra 1.6 turbo motorlar devrine geçilince Subaru boxer motorunun WRC versiyonunun yapamayacağı için kapı tamamen kapanmış oldu.

  • Boyle olacagi belliydi. Test yilindan bugune kadar sorunlar bitmiyordu. En son ogier bile artik pes edip ayrildi. Adam kariyerinin son yillarini basarisiz bir model ile hic etmek istemedi. Psa nin acilen eski pf şasi yerine emp2 yada cmp şasi bir model ile dönüp (misal yeni 208), sampiyonayi tekrar domine etmesi gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.