Şimdi Ara

PlayStation 5 Kontrolcüsü Patent Görselleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Sony Interactive Entertainment'ın yeni PlayStation kontrolcüsü patenti Japonya Patent Ofisi üzerinde listelendi ve PlayStation 5'e ait gibi görünüyor.
     
    Görsellere baktığımızda tasarım açısından DualShock 4'e göre çok büyük farklılıklar yok. Genel olarak daha kalın ve daha büyük tetik tuşları, biraz daha küçük yön çubukları ve USB port içeriyor. Ayrıca ışık barı kaldırılmış.
     
    Henüz resmi bir açıklama yok fakat Sony Interactive Entertainment'tan Mark Cerny de geçtiğimiz ay Wired'a yaptığı açıklamada, PlayStation 5 kontrolcüsünün DualShock 4'e benzediğini belirtmişti.
     
    "PlayStation 5 Kontrolcüsü Oyun Dünyasını Değiştirebilir" yazımızdan kontrolcü hakkında ilk bilgileri edinebilirsiniz.
     
    PlayStation 5, 2020'nin sonlarında satışa sunulacak. 
     
     
     
    Patent görsellerinden baz alınan taklit model:








  • Ya arkadaş, insanlar şu PS4 kontrolcüsünü nasıl başarılı buluyorlar cidden anlamıyorum. Elimde hem PS4, hem PC var. PS4 için de 2 adet kontrolcü var ama sırf PC'de kullanmak için daha konforlu ve kullanımı kolay olduğunu düşündüğüm için Xbox One kontrolcüsü de aldım.
    Ancak şuan PS5 için görsele bakarsak alt taraftaki kıvrımlar sonunda yumuşatılmış biraz Xbox-vari olmuş. Ama olması gereken de bu. Sert kıvrımları 20-30 dk sonra elimde ağrı yapıyordu. Xbox kontrolcüde şunu yaşayan var mı acaba?
    Bu Xbox kolları ile aşırı abartılmış ve artık şehir efsanesi haline dönüşmüş söylemlerin hepsi çok abartı ve saçma. Adama açıklıyorum, karşılığında tek bir cevap veremiyor ama en iyi kol Xbox kolu oluyor, nasıl bir mantık, nasıl bir kafa anlamak mümkün değil. Bir defa daha bilmeyenlere anlatalım, burada gereksiz ahkam kesilmesin.

    1.D-pad tasarımı rezalettir, Dualshock tasarımının yanından bile gecemez. Özellikle dövüş oyunlarında bir işe yaramaz.
    2.RB/LB tuşları önceki nesilde de, bu nesilde de şekilsiz ve dayanıksız bir yapıya sahiptir, uzun sayılmayacak kullanımlar sonrasında içeri göçme gibi bir kalitesizligi mevcut.
    3. X/Y/A/B tuşları Dualshock tuşlarına göre cidden çok kalitesiz, her iki kolu kullanınca bunu fark edersiniz.
    4. Analoglar çok keskin hareket ettiğinden, ince ayar vermek bayağı bir zordur, resmen kütük gibidir DS4 un yumuşak analogları karşısında.
    5. Geçen nesil büyük kolun ergonomik olduğunu savunan Xboylar bu nesil daha küçük olan Xbox kolunu övüyor ama bu ufakligina ragmen daha ağır oluşunu aciklayamiyorlar. Ağır kol her şeyden önce ergonominin en temel ilkesine aykırı.
    6. Çapraz analog kesinlikle şehir efsanesine dönüştürülmüş bir söylemdir. Elleri simetrik olan insanın neden bunu istediğinin mantıklı tek açıklaması yoktur. Ki aktif olarak kullanılan tuşlar tetik tuşları olduğundan yine gereksiz bir istektir. Eğer XYAB tuşları yoğun olarak kullanilsaydi, eskiden olduğu gibi el simetrisine uygun olacağından mantıklı olurdu ama o dönem de geçti.
    7. Son olarak pil gibi çağdışı bir teknoloji kullandığından kesinlikle ofsayt duruma düşer.

    Tek olumlu yani tetik tuşlarındaki titreşim motorlarıdir ki, çok az oyun bunu kullandı, bu nesil DS5 ile bu özelliğin nasıl kullanıldığının dersini Sony verecektir. Ha bu arada yeni nesilde Sony nin kullanacağı haptick motorlar ile mevcut titreşim motorlarıni birbirine karıştırmayın. Yarış oyunlarında bu sistem ile aracınızın akslarini dahi hissedebileceksiniz.

    Öyle Xbox kolu daha iyidir demekle olmuyor bu işler, böyle tek tek üstün tarafı varsa yazın öyle gelin, yoksa boş yapmayın...
    ya seçenek sunabilirlerdi örneğin başka bir şirketin ps4 için yaptığı bir kol vardı yön tuşları ile analog yeri değişiyordu o sistem ile gelseydi sony için devrimsel olabilirdi ama eskisiyle aynı gibi görünüyor sadece sanırım daha hassaslaşması ve pil seviyesinin yüksek olması olabilir onun haricinde herşey aynı neyse ne diyelim bari pil yüksek seviyede olsun 8 saatte oynadığında pil bitiyor şarja tak sıkıcı bir durum keşke şöyle bir sistemde gelebilse direk konsolun üstüne koyarak şarj etmek hızlıca aynı telefonlarda kablosuz şarj olduğu gibi
  • YETER ARTIK KAÇ NESİL OLDU ŞU ANALOGLARIN DIŞA DEĞİL İÇE BOMBELİ OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLAYIN.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uuuf.. İnanılmaz devrimseeel :) Yav şaka maka tek istediğim bataryasının zırt diye bitmemesi. Gerisi ikinci plan benim için.
  • Çıkan haberler: Sektörü kökünden değiştirecek
    Çıkan ürün: La bu 4'ün aynısı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

    YETER ARTIK KAÇ NESİL OLDU ŞU ANALOGLARIN DIŞA DEĞİL İÇE BOMBELİ OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLAYIN.
    Bombe konusunda haklısın ama bu görsellerde onu gösteren bir detay yok. Nasıl olacağı pek belli değil.

    Kontrolcü, x box one kontrolcüsüne doğru evrilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 18 Kasım 2019; 18:12:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Çıkan haberler: Sektörü kökünden değiştirecek
    Çıkan ürün: La bu 4'ün aynısı.

    Ps fani olmama ragmen benden daha cok giriyorsun ps haberlerine. O kadar baglisin ps konularina. Bir turlu ayrilamiyon yada yok sayamiyon. Bu aşk degil de nedir?




  • Başarısı kanıtlamış bir kontrol cihazının tabiki fazla değişmesi beklenmez. Adamlar üstüne koyarak kontrol cihazları piyasasında rakipsiz duruma geliyor. Rakiplerinin yüzünde tokat gibi patlayacak bir tasarım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım PS4 kolları PS5'e oluyordur..Yoksa çok büyük tantana çıkar..Çünkü Yeni Xbox destekliyor..
  • Kalıp olarak iyice xbox koluna benzemiş sonunda kabul ettiler o tasarımın ele çok güzel oturduğunu
  • Keşke o analogu xbox gibi sol üste yapsalar.Herhangi bir DS ya da DS tipli kontrolcüde elim haşat oluyor yemin ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam istediğim gibi Kol daha büyümüş, Hoparlör yerinde duruyor..Işık barı artık arkada olmasada önde duruyor..Bataryada dayanıklıysa tamamdır...Zaten Klasik kontrol tipinin değişmesini falan bekleyen varmıydı bilmiyorum, PS ile özleşmiş olan budur..Eksi olarak iki şey sayarım.. Joystic tuşları tırtıklı olabilirdi..Ve şu Dokunmatik alanın üst tarafından biraz kısıp, Options ve Share tuşlarını daha büyük yapabilirlerdi, Bazen basmakta güçlük çekebiliyoruz..
  • tipinden çok xbox one ile elite arasındaki gibi bir değişim beni daha çok tatmin eder açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -OdATA-

    Bombe konusunda haklısın ama bu görsellerde onu gösteren bir detay yok. Nasıl olacağı pek belli değil.

    Kontrolcü, x box one kontrolcüsüne doğru evrilmiş.

    Alıntıları Göster
    Evet kesin belli değil doğru ama DS4 ve yeni gamepadin patent resimlerinde analog kısmını aynı çizmişler muhtemelen yine dışa bombeli analoglar geleceği için öyle dedim.
    Keşke evrilse, daha fazla evrilip birebir Xbox One gamepadi gibi olsa. Yeni nesilde PS5 alacağım çok büyük ihtimalle, geçen nesil sırf gamepadden dolayı Xbox One'la başlamıştım.

    Bir de şu bataryalı gamepad olmasını övüyorsunuz ama gerçekten ilkel gözükse de pilli gamepadin kullanımı daha iyi. Bir kere en başta batarya zamanla verimliliğini kaybedecek ve gamepadi daha sık şarj etmeniz gerekecek. Eninde sonunda da ölecek. Pilde böyle bir sorun yok. Alıyorsun bir Duracell CEF 14, bir de şarjlı pil 20 saat civarı oynuyorsun pil bitene kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 18 Kasım 2019; 20:34:36 >




  • Devrimsel ddgisim var hakkaten,dunya sarsilacak su degisimden sonra.600 tl olur fiyati da oh misss.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Müesses Nizam

    Başarısı kanıtlamış bir kontrol cihazının tabiki fazla değişmesi beklenmez. Adamlar üstüne koyarak kontrol cihazları piyasasında rakipsiz duruma geliyor. Rakiplerinin yüzünde tokat gibi patlayacak bir tasarım...


    Ya arkadaş, insanlar şu PS4 kontrolcüsünü nasıl başarılı buluyorlar cidden anlamıyorum. Elimde hem PS4, hem PC var. PS4 için de 2 adet kontrolcü var ama sırf PC'de kullanmak için daha konforlu ve kullanımı kolay olduğunu düşündüğüm için Xbox One kontrolcüsü de aldım.
    Ancak şuan PS5 için görsele bakarsak alt taraftaki kıvrımlar sonunda yumuşatılmış biraz Xbox-vari olmuş. Ama olması gereken de bu. Sert kıvrımları 20-30 dk sonra elimde ağrı yapıyordu. Xbox kontrolcüde şunu yaşayan var mı acaba?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Devrimsel ddgisim var hakkaten,dunya sarsilacak su degisimden sonra.600 tl olur fiyati da oh misss.


    600 olsun sana da alırım ben. En az 900 gör bak.
  • doğru çalışan bir şeyi düzeltmeye çalışıp bozmaya ne gerek var ufak dokunuşlarka ergonimisinde biraz değişiklikler yapması bence daha doğru..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ya seçenek sunabilirlerdi örneğin başka bir şirketin ps4 için yaptığı bir kol vardı yön tuşları ile analog yeri değişiyordu o sistem ile gelseydi sony için devrimsel olabilirdi ama eskisiyle aynı gibi görünüyor sadece sanırım daha hassaslaşması ve pil seviyesinin yüksek olması olabilir onun haricinde herşey aynı neyse ne diyelim bari pil yüksek seviyede olsun 8 saatte oynadığında pil bitiyor şarja tak sıkıcı bir durum keşke şöyle bir sistemde gelebilse direk konsolun üstüne koyarak şarj etmek hızlıca aynı telefonlarda kablosuz şarj olduğu gibi

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.