Şimdi Ara

Xbox One, Microsoft'a Gün Geçtikçe Daha Az Kazandırıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
    2013 yılında piyasaya sürülen Microsoft'un içinde bulunduğumuz nesil için ürettiği konsolun satışları çok da iyi gitmiyor. Microsoft'un finansal raporlarını açıklaması üzerine fark ediyoruz ki Xbox One'ın Microsoft'a sağladığı gelir gün geçtikçe azalıyor. Konsol satışlarının Microsoft için diğer gelir kaynaklarına göre daha küçük bir gelir kaynağı olduğunu biliyoruz.
     
    Microsoft'un yayınladığı finansal raporlar 2020 mali yılının ilk çeyreği için geçerli yani 1 Temmuz - 30 Eylül. Şirketin sonuçları genel olarak çok iyi. Gelirler 11.1 milyar dolar, yani önceki yılın aynı zaman dilimine göre % 4 daha fazla.
     
    Ancak Microsoft'un her bölümü aynı başarıyı yakalayamadı. Oyun bölümü geçen yıla göre %7 değer kaybetti. Bunun başlıca nedeni ise konsola ve aksesuarlara duyulan ilginin azalması. Konsol ve aksesuar satışlarından elde edilen gelirler %34'lük bir düşüş gösterdi. Bunun yanı sıra oyunlar ve servis hizmetlerinin elde ettiği gelir ise %1'lik bir artış gösterdi.
     
    Bu sonuçlar büyük ihtimalle geçici sonuçlar çünkü önümüzdeki yılın sonunda Xbox Scarlett çıkacak. Xbox Scarlett ile konsol satışları büyük ihtimalle geri toparlanacaktır.
     








  • Alican rakamlar yanlış...

    Uncharted 4 16 milyon
    God of War 12 milyon
    Spiderman 10 milyon

    Bu satış rakamları için toplam konsol satış rakamları ile orantilamak hatadır, çünkü macera/aksiyon seven oyuncuların toplam oyuncu kitlesi içindeki oranı yüzde 20-25. Bu açıdan bakınca muazzam satış rakamları dır bunlar. Ve evet konsol satışlarındaki en önemli öge özel oyunlar ve onların kalitesidir. Nintendo ve Sony nin satış başarısı, Xbox in daha güçlü cihaza sahip olmasına rağmen ne kadar kötü durumda olduğu ortada.

    Bu işin sana göresi, bana göresi olmaz, rakamlar konuşur...
    Ortak ekosistemle kafayı bozup Xbox’ın exc. oyunlarını W10’a yayınlarsan satışlarda da çuvallarsın. Bu dediğim yanlış anlaşılmasın ben W10’a oyun çıkmasın, Microsoft ilgilenmesin demiyorum Xbox’ın konsol sattıracak oyunları çıkmasın diyorum. Tek sorun bu değil, Sony ile rekabet edecek hiçbir hamle de bulunmaması da Xbox’ı iyice dibe batırdı. Umarım bu nesil iyice derslerini almışlardır da gelecek nesil adam akıllı bir rekabet görürüz.
    Paylaşım falan hikaye, 16 milyon satan kaç tane Xbox özel oyunu var, hiç. Mesele de bu, kendi fani oldukları bir konsolun başaramadığı bir şeyden dolayı rakip konsolu küçümsüyorlar. Kabul edilmese de bu satış rakamları büyük başarıdır.

    2013 teki sunum 2013 te kaldı ama kullandıkları ve aşırı şekilde abarttıkları konsolun başarısızlığının asıl sebebinin hala o kötü sunum olduğunu sanıyorlar. Bu kadar basit olsaydı adamlar bunca stüdyoyu almazlardi, MS bile bizim gibi düşünürken, fanatiklerinin böyle düşünmesi en hafif deyim ile gariptir.

    Son olarak şu örneği verelim, bunların mantığına göre geçen nesilde de Sony çok kötü bir sunumla başlamış ama özel oyunları ile nesli Xbox in önünde bitirmişti. Yani geçmişe bakınca yine karşımıza özel oyunlar çıkıyor. Yahu bu da mı yanlış kardeşim?
  • Microsoft neslin basindaki hatalarindan ders cikaracagini dusunuyorum..scarlett microsofta xbox360 donemindeki prestijini ve basarisini kazandiracaktir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama Gamepass 5 yetale...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican88

    Microsoft neslin basindaki hatalarindan ders cikaracagini dusunuyorum..scarlett microsofta xbox360 donemindeki prestijini ve basarisini kazandiracaktir..
    Xbox 360 döneminin sonları da ağır rezaletti yalnız Bayağı bir geriye dönmeli Microsoft, çok fazla geriye dönersen Xbox dönemi, o da vasat. Uçağı piste zor indiricez anlaşılan.
  • Taş devrine kadar dönsen nafile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsofttan bir cacık olmaz

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ortak ekosistemle kafayı bozup Xbox’ın exc. oyunlarını W10’a yayınlarsan satışlarda da çuvallarsın. Bu dediğim yanlış anlaşılmasın ben W10’a oyun çıkmasın, Microsoft ilgilenmesin demiyorum Xbox’ın konsol sattıracak oyunları çıkmasın diyorum. Tek sorun bu değil, Sony ile rekabet edecek hiçbir hamle de bulunmaması da Xbox’ı iyice dibe batırdı. Umarım bu nesil iyice derslerini almışlardır da gelecek nesil adam akıllı bir rekabet görürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox bu neslin başında ne kadar yanlış politika izlese de şimdi rakiplerinden çok daha iyi politika izliyor. Gamepass gibi servisi zaten başlı başına diğer rakiplerinden ayırıyor, şaka gibi de bu servis 5.90 tl özellikle bizim ülke için bulunmaz hint kumaşı gibi. Xbox'ın kaybı nesil başında oldu, şimdiki politikalarını gelecek konsolda yapmaya devam ederse muhtemelen piyasayı domine edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 25 Ekim 2019; 6:53:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox 360 kırılmasaydı o başarıyı yakalayamazdı yalnız.Hele hele kırılmadan önce belki ülkemizde kullanan kullanıcı sayısı bi elin 10 parmağını zor geçerken aynen devam etseydi ülkemizde de bukadar satılmazbilinmezdi.
    Kırılmadığında şuanda ki xbox one ın satış grafiği ve dünya grafiğine bakın yoksa kim napsın pc yede çıkan oyunlara sahip bi konsolu.Özel oyunu yokki.
  • Çabuk mutlak sıfır gelmeden
  • Xbox can çekişiyor. Mike Ybarra gibi büyük kayıplarla daha beter olacağını düşünüyorum. Scarlett oyunları da xbone ve PC'ye ilk günden geliyor yine satışları az olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E87629FD5

    Xbox 360 döneminin sonları da ağır rezaletti yalnız Bayağı bir geriye dönmeli Microsoft, çok fazla geriye dönersen Xbox dönemi, o da vasat. Uçağı piste zor indiricez anlaşılan.

    Alıntıları Göster
    Ben olaya oyle bakmiyorum..zaten xbox markasinin populeritesi X360 doneminde basladi..ondan oncesi yok zaten ilk xbox vs saymiyorum nintendonun bile varlik gosteremedigi donemdi ki gamecube ps2 den daha guclu bir makina olmasina ragmen..

    Xbox360 ise bana gore neslin en iyi konsoluydu..gerek gamepad kalitesi gerekse online altyapisi ile ps3 un fersah fersah onundeydi..ps3 u millete online konsol diye kitlemislerdi (bende dahil olmak uzere) halbuki online ozeliklerin x360 nasil oldugunu gordukten sonra ps3 e online konsol demeye pek dilim varmiyor..heleki cikis faciasini da unutmamak gerek o fiyat ve aciklamalariyla..

    Son donemlerinde x360 falan patlamadi sony marka kalitesini konusturdu sadece..netice ps1-ps2 doneminden gelen milyonlar vardi ona ragmen x360 okadar iyi ciktiki ancak son doneminde az bir farkla gecebildiler..oyuzden scarlettin x360 donemindeki basarisini yakalamasi benim icin kafi..satis anlaminda ps5 i gececegini zaten dusunmuyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lan tabii ki kaybediyor ne zamandır yeni konsol çıkmıyor herkes yeni konsolları bekliyor.
  • Umarım bir an önce eski prestijlerini kazanırlar,rekabet önemli çünkü,Microsoft da giderse ,Sony iyice yayar kendini,zaten adamlar daha 1 nesli kazandı diye "Cross platform olmaz" yok işte bwnim dediğim olacak demeye başladılar bile
  • Abi yargısız infaz yapmayın fanboyluğa gerek yok. Xbox one çıkışında önemli hatalar yapıldı ve bedeli ağır oldu. Sonradan toparlıyorlar ama. Kontrolcünün scarlete uyumlu olacak olması, muhtemel oyunlar da geriye uyumlu olur, gamepass ve ea accsess sistemi ve bünyesine kattığı önemli oyun stüdyoları ile baya baya toparladılar. Yeni nesilde tek yapmaları gereken sağlam oyunlar duyurmak , ps4 gibi sağlam hikayeli özgün oyunlar. Adamlar sürekli eğlencelik online temelli çıtır çerez oyunlar yapıyorlar amerika kitlesine güvenip ancak devir değişti. Oyun anlamında da bünyesine kattığı stüdyolardan sağlam oyunlar gelirse yeni nesilde fark bu kadar açılmaz diye düşünüyorum.
  • Yeni konsolda muhakkak konsola özel oyunları düşünmeliler. Kaliteli özel oyunlar ve Live'ı Live yapan sağlam multiplayer IP'ler ile toparlarlar.

    Game Pass için PC tarafında Outer Worlds gibi multiplatform AAA oyunlar vermeleri yeterli olacaktır. İlla kendi oyunlarını vermek zorunda değiller. Böylece hem konsol hem PC tarafını canlı tutarlar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Gamepass sistemi güzel gerçekten ona birşey diyemem ama microsoft stüdyolardan önemli geliştiriciler aldığı gibi eğer özel oyun yapmak yerine online oyuna yönelirlerse daha çok batmaya devam edicek konsolu konsol yapan şey exclusive oyunlarıdır xbox için çıkan oyunların çoğu pc de var ben bu oyunları pc de oynarım daha iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özel oyun yerine online çıkartmaya devam ederlerse daha çok kaybedecekler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RocK__StaR

    Özel oyun yerine online çıkartmaya devam ederlerse daha çok kaybedecekler
    Katilmiyorum sahsen..ozel oyun tabikide cok onemli bir yer tutuyor ama satislari tavan yaptiran yada konsolu kobsol yapan sadece ozel oyunlari degildir..bugun en basarili satis rakamina ulasan uncharted 4 bile 11 milyon satilmis..ps4 satis rakami nerdeyse 100 milyon..ayni sekilde spiderman,god of war,bloodborne vs satislari da boyle 6-7 milyon..konsolu konsol yapan sadece ozel oyunlari degildir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.