Şimdi Ara

AMD’den bir iyi bir kötü haber var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD dün geç saatlerde gönderdiği e-postayla bir iyi bir kötü haber verdi. Bir tarafta ertelenme söz konusuyken diğer tarafta çıkış tarihiyle yüksek performans tutkunlarının heyecanı bir kat daha arttı. 
     
    İyi haberle başlayalım, 3. nesil Ryzen Threadripper yongaları önümüzdeki kasım ayında geliyor. Üstelik firma bu sefer açılışı 24 çekirdekle yapacak. Dolayısıyla 12 çekirdekten fazlasına ihtiyaç duyan kullanıcıların önünde istediklerinden fazla bir seçenek olacak. Buna karşın son dönemdeki sızıntılardan hatırlayacağınız üzere yeni Threadripper modelleri karşımıza hep 32 çekirdek 64 izlekli bir konfigürasyonda çıkmıştı.

    32/64 Threadripper daha sonraya saklanıyor olabilir 

     
    AMD’nin duyurusuna göre ilerleyen dönemde Ryzen Threadripper ailesine yeni üyeler de eklenecek. Görünüşe göre firma tepe modelini 2020’nin ilk çeyreğine saklıyor. Dahası firma yeni nesil özümlerinde strateji değişikliğine gitmişe benziyor.
    Daha önce ortaya çıkan yongasetlerinin 4 kanal ve 8 kanal bellek desteğiyle ayrılmaları kırmızı ekibin Threadripper sınıfını iş istasyonu ve üreticiler için 2 klasmana ayırmak istediğinin ilk işareti olabilir.
     
    Dolayısıyla WRX son ekli modellerin sonradan gelecek 32/64 konfigürasyonundaki işlemciler olduğu söylenebilir. Son olarak modellerin fiyat bilgisinin henüz açıklanmadığını ekleyelim.

    Kötü haber 

     
    Kötü haber, Ryzen 9 3950X’i bekleyenlerin kasım ayına kadar beklemesi gerekiyor. Karara sebep olaraksa 3. Nesil Ryzen işlemcilerine yoğun talepten dolayı yeterli kadar stok miktarına ulaşılması için zamana ihtiyaç olduğu gösterilmiş.
     
    Geçtiğimiz günlerde TSMC’nin 7 nm EUV süreci için siparişlerin hazırlanma süresini 6 aya çıkardığını düşünecek olursak, piyasada üretim bantlarının yetersizliği kaynaklı bir sorun olabilir.
     
     
    Dahası hali hazırda dahi stoklarda bulunmayan Ryzen 9 3900X işlemcilerinin siparişi çok daha önceden yapıldığına göre işlemcilerin bantlardan çıktıktan sonrasındaki hazırlık sürecindeki bir yetersizlik, ilerleyen dönemde TSMC’nin stok sıkıntısıyla da birleşebilir. Dolayısıyla AMD’nin kararı oldukça yerinde görünüyor.







  • Şu 3950x'i onun da ötesinde 4000'lerde yerine gelecek olan 16 çekirdek 32 iş parçacıklı işlemciyi çok merak ediyorum. AMD sayesinde yıllar önce aldığımız kıytırık anakartlara 16/32 işlemci takabileceğiz.
  • AMD için haberler gayet iyi ama müşterisi için biraz kötü sonuçta kimse beklemek istemez. Fabrika AMDye mal yetiştiremiyor bu iyi bir şey.

  • Valla bir yer de haklılar, 3xxx ler yok sattı, stoklarda kalmadı. Kasım'da çok uzak bir süre değil.

  • 4000 serisinde optimizasyon ve %5-10 performans artışı gelir.
    2000 den 3000e geçiş gibi devrim olmaz.
    1000 den 2000e geçiş gibi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EPYC çok tuttuğu için bütün kaliteli çipletler şuan EPYC'e gidiyor. O yüzden ertelenmesi normal.

  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    1000 2000 geçişinde mimari değişmedi optimizasyon oldu bu yüzden 2000 serisine zen2 demediler zen+ dediler.şimdi gelecek olan 4000 serisinde ise zen3 diyorlar.bence IPC de dahil oturmuş 7nm sürecinde elden geçme değil mimari değişiklik olacak ve 3000'e geçişteki gibi bir fark olacak.zen4 zen5 için de şu anda çalışıyorlarmış ama onlar am5 soket olur büyük ihtimal.am5 sokette de am4'te olduğu gibi bir anakart alıp çıkan yeni işlemcileri takabileceksiniz yine büyük ihtimal.amd bu döngüyü bu şekilde devam ettirir her soketinde 3 4 seri işlemci taktırırsa sırtı yere gelmez.
  • Adamlar peynir ekmek gibi işlemci satıyor. Eskiden İntel'den vazgeçmezdim Ryzen işlemciler çıktığından beri AMD daha sıcak geliyor artık.
  • Bildiğim kadarıyla AM4 soket desteği bu yıl sona erdi. Bundan sonra farklı soketli anakart gerekecek sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'den GTX 1660 ve 1660 Tİ ayarında RDNA bir kart gelsin artık..! :(

  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    hayır öyle bir açıklama gelmedi 4000 serisi de zaten bir kaç aya duyurulur.yazın 4000 serisi çıktı aaaa hadi bir de şu am5 soketten alın suprise madafaka yapamazlar.öyle bir şey olsa bu son derler ya da sonraki seri am5 diye şimdiden derlerdi kan alırlar adamdan.
  • Amd alt segmente 8 çekirdek istiyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güney Mestan

    Amd alt segmente 8 çekirdek istiyoruz
    fx verelim sana
  • amd bizi perişan etti yaw, elimdeki 4790k yı kime satıp ryzen 3 alıcam şimdi :D

  • Rakip çok cılız 3900x ile baş edecek işlemcisi yok ki 3950x için neden acele etsin.
  • Şimdi 4000 serisi çıkınca şuanki çarşı da olan am4 soket anakartlara takabilecek miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl çıkarsa dediğiniz gibi olabilir. Zira geçen seneden beri her yerde söyleniyor AM4'e 2020'ye kadar destek verecek diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    2020 yılını da kapsaması lazım.amd ddr5 çıkınca soket değişir gibi bir şey demişti daha ortada ddr5 yok.4000 serisinin am4 soket çıkması beklenen olması gereken, am5 olması ise çok çılgın bir sonuç olur ddr5 sene başında açıklanıp yazın çıkarsa çünkü ilk amd geçer oturmuş oturmamış dinlemez.çıkmasın bence ddr5 bir seri daha çıksın am4'e bizim için daha iyi.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    O yüzden amd haberlerinden çok intel haberleri arıyor gözlerim, mevcut işlemcileri hala süsleyip püsleyip satma derdinde intel. Mevcut fanboyları sindiriyorlar hala; bu forumda bile "amd ucuz sistemler için, parası bol olan intel alır" diyenler mevcut.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.