Şimdi Ara

Huawei kendi uygulama ekosistemi için 1 milyar dolar ayırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Huawei Mate 30 amiral gemi serisi Huawei için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Google ile ilişkileri kopan Huawei yeni telefonunda açık kaynak olarak dağıtılan Android 10 çekirdeği üzerine EMUI 10 ara yüzünü kullandı ancak Google uygulamaları haliyle yer almıyordu.


    Önemli hamle


    Akıllı telefon pazarında üst seviye fiyatlandırma ile yer alan Mate serisi için Google mağazası ve uygulamalarının olmaması global ölçekte sıkıntı oluşturacak. Çin pazarında zaten Google uygulamalarına erişim yok.


    Huawei bu durumu aşabilmek adına Huawei AppGallery adındaki uygulama mağazasını devreye soktu. Tarayıcı tabanlıo AppGallery mağazasına giderek uygulama indirebiliyorsunuz. Google Play haricinde uygulama kurmayı tam anlamıyla bilemeyen kullanıcılar için bir nevi kolaylık sağlıyor.


    Ayrıca Bkz.En hızlı Huawei: Porsche Design Mate 30 RS

    İşin kötü tarafı ise AppGallery üzerinde sadece 45000 uygulama mevcut. Google Play mağazasının 2.7 milyon civarındaki uygulama sayısı karşısında bu rakam oldukça düşük. Huawei’nin hızlı bir şekilde rakamı yükseltmesi gerekiyor.


    Firma yaptığı açıklamada yakın zamanda yoğun bir uygulama geliştirme programı başlatacaklarını duyurdu. Bu program için 1 milyar dolarlık bir bütçe ayrıldı ve programa katılan geliştiricilere dağıtılacak. Ayrıca mağazada yapılan satışların yüzde 85’i de geliştiricilere bırakılacak.


    Uygulama geliştiriciler için oldukça cazip bir teklif gibi görünse de mağazanın oluşturacağı etkileşim çok daha önemli. Bir dönem Windows Phone platformunun yaşadığı gibi mağazaya ilginin düşük olması geliştiricileri de uzaklaştırıyor.


     







  • Dolar olarak ayirmasi guzel ;) ....

  • Windows Phone ile karşılaştırmak doğru olmaz. çünkü geliştiricilerin yapması gereken tek şey mevcut Android uygulamalarını mağazaya koymaları gerekiyor. yani geliştirme maliyeti sıfır. Tabi ki uygulamalar google hizmetleri gibi engelli hizmetleri kullanmıyorlarsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 20 Eylül 2019; 11:3:42 >
  • Huawei açısından perşembenin geleceği çarşambadan belliydi daha somut önlemler alması gerekirdi. ama alamadı veya almadı. Şirket olarak tepe modeller çıkartacaksın bu kadar mate 30 yada mate x gibi ama uygulama yok. öyle appgallery ile olmaz bu işler Olayın üzücü tarafı ise adamlar Türkiye pazarına gerçekten önem veren bir şirketti

  • Asıl soru şu Google uygulamaları bu mağazada olacak mı yani Youtube,Gmail,Haritalar vs. Eğer olmayacaksa hiçbir anlamı yok kimse apk peşinde koşmaz bu saatten sonra...

  • Google drive ı aktif şekilde kullanmaya başlamıştım ve mate 9 kullanan biri olarak mate30 a terfi ederim diye düşünüyordum. Sanırım mi mix 4 bekleyeceğim :(

  • Mate 30 serisinde Netflix ve benzeri uygulamalar HD olarak izleme sunabilecek mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google api'leri kullanan uygulamalar için alternatif sundular harita vs gibi. Yapmaları gereken tek şey onları değiştirmek başka bir şey değil.

    Burada sanki marka ölmüş gibi konuşanlarsa ayrı komik. Google'dan elini eteğini çekmesi ileri vadede markayı ileri taşıyacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanların durumu analiz etme biçimine tav oluyorum
    quote:

    İşin kötü tarafı ise AppGallery üzerinde sadece 45000 uygulama mevcut. Google Play mağazasının 2.7 milyon civarındaki uygulama sayısı karşısında bu rakam oldukça düşük
    .


    neymiş efendim onda 2,7 mlyon onda huwaie de 45.000 ulan adam akıllı 5000 uygulama olsa yeter de artar bile 2,7 milyon yazılımı kim ne yapsın duruyor orda işte

  • experienced kullanıcısına yanıt
    Allah başka dert vermesin.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Telefon için google uygulamaları olmazsa olmaz bir şey değil.

  • Dostum cidden kimisi için bu tarz ufak şeyler bile sıkıntı, iş gereği herkes farklı notlar alıyor ve foto çekiyor. Paylaşmamızın en temiz yolu bulut sistem kullanmak, 2 kişide iphone var bende huawei diğer arkadaşta samsung, hadi ben alternatif bir sisteme geçsem bile diğer arkadaşlar ne olacak. :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google uygulamalarının kaldırılması pek problem değil ama Google son hamleleri ile çok fazla noktayı Google Play servislerine taşıdı. Arkaplanda konum hizmetleri, aktivite takibi vb. (birçok uygulamanın faydalandığı) hizmetler Play Servislerinde yer alıyor. Huawei bunların alternatiflerini sunmak zorunda, üstelik bunu tek başına yaparsa Samsung'un S-Pen'de yaşadığı gibi uygulama sıkıntısı yaşar, diğer üreticiler ile bir araya gelip (özellikle Çinli birçok üretici var) ortak platform oluşturmaları gerekiyor.

  • Kendinizi çok merkeze koyuyorsunuz. Huawei sadece kendi ülkesinde ve Hindistan'da pazar bulsa kendine zaten olay olur. Batılıların ve Batılımtrakların kullanmasına gerek yok.
  • Huawei ne olursa olsun haklı, Sırf çinli diye gözdağı verme amaçlı hareket etti Google. Umarım başarırlar, ama hiç de zannetmiyorum.

  • Kendi marketini popüleştirmek için iyi para, sonuçta platform değişikliği yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam gaz devam huvayi inş komple kendi yazılımına geçer

  • Çeşitlilik güzeldir, piyasada 2 araba markası olması daha iyi yoksa 10 larca olması mı ? dünyanın yarısından fazlası uzak doğu da olduğuna göre bunu kullanacaklardır

  • Arkadaşlar uygulamalar şirket olsun firma olsun kendilerinin geliştirdikleri yazılımlar o kadarda büyütülecek bişey değil. Zamanla sayı artacaktır zaten. Hatırlıyorum ios işletim sistemi android den bayağı bir fazlaydı işte o zamanlar aradaki fark kapanırmı diye farkın kapanması imkansız diyenler vardı şimdi ne oldu androidin ios tan çok daha fazla uygulaması var her şey zamanla daha güzel olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar adam konuşuyorsunuz mağazaya girip bakan oldu mu :)
    Whatsapp var mxplayer var hepsiburada var :))



    Huawei kendi uygulama ekosistemi için 1 milyar dolar ayırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 20 Eylül 2019; 22:3:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.