Şimdi Ara

YouTube televizyon ara yüzü kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün YouTube platformuna ister farklı cihazlara hitap eden uygulamalar ile ister web sürümüne giriş yaparak erişebiliyoruz. Pek çok cihaz üreticisi set üstü televizyon kutusu, sinema PC, medya oynatıcı, medya oynatıcılı uydu veya akıllı televizyon gibi ürünlerde uygulama entegre etmek yerine özel ara yüzü olan web sürümüne erişmeyi tercih ediyor. Google buna bir son vermek niyetinde.


    Lisans gerektirebilir


    YouTube web uygulamasına normalde ana makine adresini yazarak giriyoruz ancak /tv uzantısını yazarsanız işte yukarıda bahsettiğimiz televizyonlar için özel ara yüz geliyor. Biraz daha kolay gezinti için tasarlanan bu ara yüzde uzaktan kumanda ile kontrol sağlayabiliyordunuz.


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S ve Galaxy Note markaları birleşebilir

    Bununla birlikte ara yüze giriş yaptığınızda bir uyarı ile karşılaşıyorsunuz. Uyarıda ara yüzün yakın zamanda erişime kapanacağı ve sadece belirli cihazlardan erişilebileceği ifade ediliyor. Tam bir neden veya tarih verilmemiş. Bunun anlamı elinizde destekli olmayan bir sinema PC veya medya oynatıcı varsa artık bu ara yüze erişemeyeceksiniz.


    Tahminler Google’ın internet bağlantılı cihaz üreticilerini bir lisansa bağlamak istemesi üzerine yoğunlaşıyor. Sadece ilgili Google lisansı alabilen cihazlar bu YouTube ara yüzüne erişebilecek. Piyasada sayısız Çin malı medya oynatıcı olduğu düşünüldüğünde erişim kısıtlı kalacaktır. Diğer bir tahmin ise Google’ın bu ara yüze daha fazla kaynak ayırmak istememesi.


     







  • YouTube'dan pek beklemeyeceğim bir hareketti ama gelir modellerini reklamdan premium satışına doğru kaydırdıkları için biraz da mantıklı geliyor. Bu arayüzü kullanan cihazlar üzerinden premium satın aldıracak güçte olmuyorlar, yalnız eski Philips Smart TV'de kassa da az buçuk kullanıyorduk o da gidecek, bir Netflix kaldı orada... Netflix'in bu olayını seviyorum arayüz baya eski ama hala her şeye erişim var

  • Firmaları uygulama yazmaya yönlendirecek. Uygulamanın çalışması için gereken API'ler için de lisans ücreti alacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Eylül 2019; 9:34:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android TV lerde sorun yok.

  • Ps4'teki uygulama da bu arayüzü kullanıyordu ordan sorun olmaz tabi de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4'teki uygulama da bu arayüzü kullanıyordu ordan sorun olmaz tabi de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abonelik sistemine iyice geçiş yaptığı için abone kazanabileceği sistemleri yani uygulamaları ön plana çıkarması normal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eşeğin kulağına su kaçırmaya başladı youtube.

    Düzgün bir firma şu video işine girmeyi düşünüyorsa bence tam sırası.

  • Herkes youtuba alternatif çıkar,görür gününü diyor.Yav arkadaş zaten bir sürü alternatif var şu anda ama hiçbiri tutmadı işte.Hiçbirinde bu kadar geniş spektrum yok çünkü

  • Bazı sınalgılara güncelleme de gelmiyor. Bunlar API falan değiştirdikçe bu aletlerle video seyredilemiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.