Şimdi Ara

AMD Zen 3 mimarisi gelecek yıl, Zen 4 mimarisi 2021 yılında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 7nm sürecindeki Zen 2 mimarisini temel alan Ryzen 3 işlemcileri ile piyasayı sallayan ve Intel’e soğuk terler döktüren AMD bu alanda iyi bir ivme yakalamış durumda. Firma ara vermeden yeni mimarilerini piyasaya sürecek.


    Durmak yok


    AMD yaptığı açıklamada Zen 3 mimarisinin gelecek yıl itibariyle piyasaya sürmeyi planladıklarını duyurdu. Zen 3 mimarisini temel alacak Ryzen 4 serisi çok daha gelişmiş ve verimli bir yapı sunacak.


    Ayrıca Bkz.Toshiba sunucular için en hızlı PCIe 4.0 SSD modelini duyurdu

    Zen 3 mimarisi aslında yine 7nm sürecinde geliştiriliyor ancak devre kartı desen baskı sisteminde DUV maskesi yerine daha maliyetli EUV maskesi kullanılıyor. 7nm EUV süreci performans ve verimlilikte önemli katkılar yapıyor. Ayrıca AMD yeni bir komut seti de geliştirmiş durumda.


    Zen 4 ise hali hazırda tasarım aşamasında. AMD yeni mimari için iki alternatif belirlemiş durumda. Ya TSMC’nin 7nm sürecinde daha iyi ve daha büyük yongaları birleştirebilir hale gelmesini ya da 6nm EUV sürecinin olgunlaşmasını bekleyecek. Zira firmanın çoklu yonga tasarımında maliyete önem verdiği ifade ediliyor. Yine de Zen 4 mimarisi 2021 yılına yetişmiş olacak. Çok daha iyi ve performanslı Zen 4 mimarisi ile AMD’nin büyük işler yapabileceği ifade ediliyor.


     







  • Çekirdek başına 4 thread olabileceği söylentileri var.

  • Yav şuna ryzen 4000 de 4. Nesil ryzen de ama ryzen 4 demeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha maliyetli bir yapıya gecmek müşterilerede daha pahalı ürün olarak yansıyacak.. x570 anakartlarda olduğu gibi.. yinede fiyat noktasında hala avantajlı ve güzel işler yapıyorlar. Amd ye sektöre getirdiği yeni soluk için teşekkürler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Çekirdek başına 4 thread olabileceği söylentileri var.
    Zen 3 olmaz o. Ama 4 ile belki olur eğer soket değişir ise.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Yuh, olursa devrim olur tabi intel de bu süreçte bir şeyler yapmazsa. Hadi bakalım inşallah diyelim. Süper bir olay 4 thread.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Zen 3 te zaten soket değişiyor

  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    Zen 4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Mayıs 2020; 16:2:20 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyorsunuz. 2020'ye kadar dediler, 2020 ve sonrası için söz vermediler. Kaynak varsa gösterin lütfen.
  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    Vermeer diye geçen işlemci Ryzen 4000 serisi zen 3 görüldüğü üzere amd verisine göre Am4 soket gelecek.

    AMD Zen 3 mimarisi gelecek yıl, Zen 4 mimarisi 2021 yılında
  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    Phenom ve Phenom2 ler hem am2 hem am3 ve hem ddr2 hem ddr3 destekliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

    O tip birseyler olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 12 Ağustos 2019; 23:19:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    İyi de burada soket değişmeyeceğine dair bir bilgi yok. Mimarinin değişmemesi soketin de değişmeyeceği anlamına gelmiyor. Şu an 3000 serisi eski çipsetlerle stabil çalışmıyor bu nedenle büyük ihtimalle 4000 serisinde eski nesil anakartlar kullanılmayacak yoksa fazla bir performans artışı olmaz.
  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    Resimdeki koskoca am4 ibaresini görmüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Mayıs 2020; 16:2:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    AM4 olması desteklemesi anlamına gelmiyor 2 kez söylüyorum. Çoluk çocukla uğraşmaktan bıktım burada gerçekten. Bir de blok diyor :)

    Intel gibi 7. nesil ile 8. nesil aynı pin sayısına ve mimariye sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 16 Mayıs 2020; 15:33:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felisleo2

    İyi de burada soket değişmeyeceğine dair bir bilgi yok. Mimarinin değişmemesi soketin de değişmeyeceği anlamına gelmiyor. Şu an 3000 serisi eski çipsetlerle stabil çalışmıyor bu nedenle büyük ihtimalle 4000 serisinde eski nesil anakartlar kullanılmayacak yoksa fazla bir performans artışı olmaz.
    "3000 serisi eski çipsetlerle stabil çalışmıyor ", "yoksa fazla bir performans artışı olmaz", "ryzen 4000 de soket değişecek" vs vs her yerde garip ifadelerle AMD'ye saldırıyorsunuz. Özel bir nefretiniz mi var firmaya? Adeta kendinizi firmadan nefret etmeye adamışsınız gibi. Okuduğum her sayfada bu tür negatif ve çoğu zaman yanlış mesajlarınız var. Ben de çok eleştiriyorum AMD'yi yeni nesillerde fiyatları çok yüksek tuttukları için ve diğer konularda ama en azından am4 açıkça yeni nesilde de çalışacak iken 3000 serisi eski çipsetlerle de mükemmel uyumla çalışırken tam tersiyle itham etmiyorum


    Adam koskoca tablo atmış firma kaynaklı yeni nesilin am4 olacağını gösteren hala olmaz diyor, kendince neden sallıyor Hem marka fanboylarından hem de bir firmadan nefret edenlerden bıkkınlık geldi




  • AMD nin eski staretjisinden de biliyoruzki öyle ota püsüre soket değiştirmek gibi bir zorunluluk yok.Değiştirmeyebilir de.
    Ama değiştirse de ulan neden değiştirdin denmez kaçıncı seri oldu bu.
  • Alex5 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu belirteyim benim hiçbir firmaya özel bir nefretim ya da özel bir sevgim yok. Elbette ki memnum kaldığım/kalmadığım ürünler var ama hayran değilim, nefret etmiyorum.

    Siz neden AMD'nin avukatı gibi bir eleştiri geldiğinde savunmaya geçiyorsunuz? Bunu kendinize sorun bence.

    Ben burada istediğim gibi eleştirebilirim, insanlar bu ürünlere para veriyor.
    Ayrıca söylediklerimi bana saldırmak yerine araştırsanız doğru olduğunu görürsünüz. Ryzen 3000 serisi ve B450 anakart kullanlar işlemcinin yük altında 100 dereceyi geçtiğini ve boşta 60 derecelere kadar çıktığını söylüyor. AMD'de durumu biliyor ve BOIS güncellemeleri ile çözülecek dedi, undervolt yapmayın diye kullanıcıları uyardı.
    Sorunu AMD kabul etti ama siz bir türlü kabul etmiyorsunuz.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cbls9g/the_final_word_on_idle_voltages_for_3rd_gen_ryzen/?ref=share&ref_source=embed&utm_content=title&utm_medium=post_embed&utm_name=94f256b77aba403c8d080a3be9e0e52f&utm_source=embedly&utm_term=cbls9g


    Onun haricinde mavi ekran hataları alanlar, oyunlarda crash yaşayanlar var.

    Lütfen rica ediyorum bakın çok yumuşak konuşuyorum, itiraz etmek, birine saldırmak yerine önce dediği acaba gerçek mi diye araştırın. Tüm dünya forumlarında bu konular konuşulurken sizin hiçbir şeyden haberiniz yok.

    Sürekli burada link atıyorum okuyan yok.

    Yine okuyan olmayacak ama Türkiye'deki en kapsamlı konu bu.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/ryzen-5-3600-isinma-sorunu-var-mi.733479/

    Ayrıca ben 4. nesil aynı sokette kesin çalışmaz demedim, resmi bir açıklama ve kesin bir bilgi yok dedim. AMD'nin söylediği 2020'ye kadar soket değişmeyecek ama sonrasını henüz bilen yok. Bir tek bu arkadaş mı biliyor? O tablo bir şey ifade etse insanlar hala bu konuyu tartışıyor olmazdı.
    Sonuç olarak %50 ihtimal var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 13 Ağustos 2019; 22:4:46 >




  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    ekosistem oluşturdu adamlar ryzen dedin mi 350 anakarta 3900x takıyor adam müşteri kitlesi baya genişledi 350 450 570 derken.önemli bir olay değil gibi geliyor millete ama 2017'de aldığın anakarta 2019'da çıkan işlemcileri takabiliyorsun ve seneye de çıkacak işlemcileri takabileceksin bunun benzeri var yine amd ama bu kadarı yok.ryzen bir camia biri ikisi üçü yok ve bunu daha götürmek isteyeceklerdir.soketi ah şuram kaşındı değiştirelim bari yapmayacaklardır son damlasına kadar götürürler anca ddr5 zaruri hale getirir intel de geçerse o zaman bu soket biter ama şimdi bile efsane soket olmuştur.şimdi ve ileride am4 soket işlemci ve anakart aramak çocuk oyuncağı olacaktır bence 775 pin'i bile geçer.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.