Şimdi Ara

Pasaporta kaydedilen telefon sayısında büyük düşüş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de resmi yollarla satışı yapılan telefon satışlarındaki düşüş nedeniyle, yurt dışından getirilen telefonların önüne geçmek için pasaporta IMEI kayıt ücreti 618 TL’den 1500 TL’ye çıkartıldı.

    IMEI kayıt ücreti, geçtiğimiz sene 170 TL’den 500 TL’ye, yıl başında da 618 TL’ye çıkmıştı. Son olarak 10 gün önce yürürlüğe giren karar ile yüzde 150 oranında zam uygulandı ve 1500 TL oldu. Bir vatandaş, üç yılda yalnızca bir kez pasaport kayıt hakkına sahip. Pasaporta kaydedilen bir telefon, yalnızca pasaport sahibinin SIM kartı ile kullanılabiliyor.

    Türkiye’de 2018 yılında yaklaşık 10 milyon cep telefonu satıldı. Yıl başından sonra telefon satışlarında epey düşüş yaşandı. Peki pasaporta kaydedilen telefon sayısı ne kadar?

    Habertürk’ün elde ettiği verilere göre 2014 yılında yurt dışından yolcu beraberinde 606 bin 388 adet cep telefonu getirildi. 2015 yılında 722 bin 388, 2016 yılında 769 bin 892, 2017 yılında 841 bin 738 ve 2018 yılında 877 bin 608 adet telefon getirildi. 2014 yılına göre, 2018 sonunda yüzde 50’ye yakın bir artış yaşandı. Zamların etkisiyle birlikte 2019’un ilk yarısında 200-250 bin civarında telefon kaydedildi. Yeni yürürlüğe giren zam ile birlikte çok daha büyük bir düşüş gerçekleşecek.

     
    Pasaport kayıt ücretindeki zamla birlikte yurt dışından orta segment telefon almanın hiç bir avantajı kalmadı. Yalnızca yeni iPhone modellerinde küçük bir miktar avantaj elde ediliyor. Yurt dışından telefon getirmenin avantajının kalmaması nedeniyle vatandaş, telefon kaydetmekten vazgeçecek.  Bu duruma en çok Türkiye'de telefon satışı gerçekleştiren distribütörler ve ithalatçılar sevinecek. Vatandaş, telefon almak için daha yüksek meblağ ödemek zorunda kalacak.







  • Ya gerçekten pasaport kaydı azalması ile cari açığın falan kapanacağına inanıyor musun ? Pasaport kaydı yaptırmayan adam da gidecek yine operatörden alacak internetten alacak. Mağazada satılan telefonlar ithalat değil mi dışarıdan getirmeyi kesince cari açık azalacak ? Bu kadar alınan vergi ve pasaport harçları nereye gidiyor biliyor musun hiç ? Telefon alırken bir telefon da devlet alıyor vatandaş araba alırken 2 tane de devlete alıyor vatandaş ama hiç dünya çapınca gururlanabileceğimiz bir telefon üreticimiz ya da araba ücreticimiz yok. Bu kadar vergi alınıyor harcanan yer saraylar özel uçakları falan gibi ülkenin geleceğine hiçbir faydası olmayan gereksiz harcamalar yapılıyor. Devlet adamı ünvanlı şahıslar her gün belki de milyonlarca liralık yolsuzluklar ve israflar yaparken asgari ücretli işçinin cebinden aldığı vergiyle nasıl cari açığı kapatacaksın ?
    Mesele bu işte; sürdürebilir vergi politikamız yok.

    Yurt dışından telefon getirmek, evde rakı üretmek, sırf düşük hacimli diye garip motorlu arabalar almak bu politikaların sonucu. Elektrikli arabama uygulanan mtv nin nasıl belirlendiğini görünce mantık aramayı bıraktım.

    Kısaca atomu nasıl parcalariz diye arastiracagimiza mevcut sistemi de geriye götürüyoruz ve bunlarla uğraşıyoruz.
    Ulkemiz cok guzel telefonlar uretiyor, herkes son teknoloji (!) Vestel Venus kullansin. ismi bile yabanci olan General Mobile kullansin. Bu kiytirik telefonlar bile esdegeri ozelliklerde olan ithal rakiplerine gore daha pahali.
    Milletvekillerimiz son model Mercedeslere binerken cari acik olmuyor, sarayin elektrik, su, yakit giderleri cari acik olmuyor, malum kisinin bir cantaya 50.000 dolar verilmesi cari acik olmuyor, ama vatandasin bilgisayar yerine kullandigi, mobil dunyanin olmazsa olmaz yapitasi cep telefonu kullanmak cari acik olusturuyor ve vatandas bir telefon alirken bir telefon da devlete aliyor, sizin de gozunuze geliyor halkin iyi bir cep telefonu satin almasi, kendi parasiyla calisip didinerek, taksitle almasina ragmen, dusuk maas almasina ragmen gozunuze geliyor. Allah'tan korkun diyecam ama Allah'tan korkan birinin boyle seyleri savunacagini da hic sanmiyorum.
    Bu konularda bilgisiz olduguna inaniyorum. 2000'li yillar AKP'nin iktidara geldigi yillardi. AKP 2002 yilinda iktidara geldi. Faiz hicbir zaman %7500'lerde olmadi. 2001 yilinda gecelik faiz bir anlik (kriz aninda) %7500 olmus, kriz anini baz almak dogru olmaz.
    2001 yilinda bir ekonomik kriz yasandi. Bu kriz yasanirken iktidarda Bulent Ecevit (DSP, MHP, ANAP koalisyonu) vardi. Krizden sonra Kemal Dervis tarafindan gene 2001 yilinda aciklanan program 2006 yilina kadar uygulandi. Yani krizi AKP cozmedi, Kemal Dervis'in acikladigi ve uygulanan program cozdu. Bulent Ecevit de krizin yonetimi konusunda cok basariliydi, eger erken secime gidilmeseydi cok daha guzel bir ekonomiye sahip olunacakti fakat Devlet Bahceli erken secim yapilmasini sagladi.
    90'li yillarda dun gibi hatirliyorum, faizler %70-%120 araligindaydi. Enflasyon da bu araliktaydi. Keske simdi de oyle olsa. Hic olmasa halkimiz kendini kandirmiyordu. Enflasyon yillik en az %80'lerde su anda ama aciklanan degerler %20'lerde. Enflasyon oldu, maaslar artmadi, faizler artmadi. Bundan kim zararli cikti?? Tabi ki halkimiz. Zenginler, ceplerini dolduranlar degil, HALKIMIZ zararli cikti sadece. Insanlar artik yok pahasina calisiyor, parasini faize koyup elindeki 3-5 kurusu enflasyona karsi koruyamiyor, maaslar zaten eriyor surekli, artik maaslara eskiden olan %8 zam bile yapilmiyor ama enflasyon en az %80'lerde.
    Sana birsey soracam. Sen enflasyonun hicbir zaman %4 olduguna inaniyor musun?? Sanirim sen ekmek fiyatlarina bakarak konusuyorsun sadece ama ekmek fiyatlari baskilandigi icin bu sekilde, sen diger fiyatlara bak once.
    Istemezuk diye birsey mi kaldi?? Gemi batiyor ama bizimle ayni gemide oldugunun farkinda degilsin, saniyorsun ki o gemi batarsa geminin tepesindeki helikopter seni de alip baska gemiye goturecek. Eldeki kaynaklar son damlasini tukettigi zaman paranin yenilen birsey olmadigini anlayacaksin. Keske biraz okusan, keske biraz analiz yeteneklerini gelistirsen. Gercekten seni gordugum zaman sana degil ulkemizdeki senin gibilerin haline aciyor ve uzuluyorum. Evet, olacaklar sizlerin mustakinizdir ama acaba cehalet sizin seciminiz mi yoksa sartlardan dolayi mi, onu bilemiyorum. Eger sartlardan dolayi cehaletteyseniz bence bunlari haketmiyorsunuz, keske biraz gercekleri gorebilseniz.
    Cep telefonunun ülkeye maliyeti 2018 yılı için 1.960 milyar tl.
    Peki Meclisin 2018 bütçesi ne kadar dersiniz : 1.880 milyar tl.
    Peki 1 Vekilin yıllık bütçeye maliyeri : 400 milyon tl.
    --Peki 600 vekilin toplam : 2.4 milyar tl.

    Valla önce bizden kemer sıkmasını isteyen vekiller, neden kendilerine bakmıyorlar. Kemer sıkacaksak hep beraber olacak bu iş! Benim hazmediğim bir konu da bu.
  • Ülkede ki Cari açık bu telefonlardan oluyor 1'ci sırada enerji 2'ci bu telefonlar.

    Bu sene bile 250 bin telefon kaydı yapılmış devletin bir an önce 2500 TL çıkarması lazım bu dışarıdan getirme işini sıfırlamadan bize rahat yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 29 Temmuz 2019; 15:13:18 >
  • devlet artık nereden ve nasıl para kazanacasğını şaşırdı.halen üretim yok ama şaka gibi vergiler ve vergi miktarlkarı var ve olmayada devam edecek.yakında bu kafa wc lere b.k metre taktırı ve ondan da para alır.

  • Öyle bir nefret ettirdiler ki sırf devlete vergi vermemek için nokia 3310 alıp yıllarca kullanasım var, nefes alamıyoruz artık...

  • nereye kadar bu vergiler?

  • o kadar beddua dan biri bile tutmuyor ya o çok ilginç.

  • imei atıyorum ben no problema :D

  • Bunda emeği olan kim varsa Allah belasını versin.

  • "Türkiye'de telefon satışı gerçekleştiren distribütörler ve ithalatçılar sevinecek. Vatandaş, telefon almak için daha yüksek meblağ ödemek zorunda kalacak." 😤

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Ülkede ki Cari açık bu telefonlardan oluyor 1'ci sırada enerji 2'ci bu telefonlar.

    Bu sene bile 250 bin telefon kaydı yapılmış devletin bir an önce 2500 TL çıkarması lazım bu dışarıdan getirme işini sıfırlamadan bize rahat yok.
    Ya gerçekten pasaport kaydı azalması ile cari açığın falan kapanacağına inanıyor musun ? Pasaport kaydı yaptırmayan adam da gidecek yine operatörden alacak internetten alacak. Mağazada satılan telefonlar ithalat değil mi dışarıdan getirmeyi kesince cari açık azalacak ? Bu kadar alınan vergi ve pasaport harçları nereye gidiyor biliyor musun hiç ? Telefon alırken bir telefon da devlet alıyor vatandaş araba alırken 2 tane de devlete alıyor vatandaş ama hiç dünya çapınca gururlanabileceğimiz bir telefon üreticimiz ya da araba ücreticimiz yok. Bu kadar vergi alınıyor harcanan yer saraylar özel uçakları falan gibi ülkenin geleceğine hiçbir faydası olmayan gereksiz harcamalar yapılıyor. Devlet adamı ünvanlı şahıslar her gün belki de milyonlarca liralık yolsuzluklar ve israflar yaparken asgari ücretli işçinin cebinden aldığı vergiyle nasıl cari açığı kapatacaksın ?




  • Eski orjinal cihazın imeisini çakın geçin :D

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Ulkemiz cok guzel telefonlar uretiyor, herkes son teknoloji (!) Vestel Venus kullansin. ismi bile yabanci olan General Mobile kullansin. Bu kiytirik telefonlar bile esdegeri ozelliklerde olan ithal rakiplerine gore daha pahali.
    Milletvekillerimiz son model Mercedeslere binerken cari acik olmuyor, sarayin elektrik, su, yakit giderleri cari acik olmuyor, malum kisinin bir cantaya 50.000 dolar verilmesi cari acik olmuyor, ama vatandasin bilgisayar yerine kullandigi, mobil dunyanin olmazsa olmaz yapitasi cep telefonu kullanmak cari acik olusturuyor ve vatandas bir telefon alirken bir telefon da devlete aliyor, sizin de gozunuze geliyor halkin iyi bir cep telefonu satin almasi, kendi parasiyla calisip didinerek, taksitle almasina ragmen, dusuk maas almasina ragmen gozunuze geliyor. Allah'tan korkun diyecam ama Allah'tan korkan birinin boyle seyleri savunacagini da hic sanmiyorum.

  • ceo-tr kullanıcısına yanıt
    12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Boşa bela okuma sana döner.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 29 Temmuz 2019; 15:16:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_mail

    Eski orjinal cihazın imeisini çakın geçin :D
    ona da kısıtlama ve kayıt şartı geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceo-tr

    o kadar beddua dan biri bile tutmuyor ya o çok ilginç.
    kanserin tedavisi , israilin istedigine var , istemedigine yok.

    bagirsak kanseri en pis kanserlerden dir... kucuk hucreli kanserler olusturur. ama iste ne hikmetse ...
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Gun gelecek adaletsizligi savundugun icin o savundugun adaletsizlik karsisinda adalete oyle bir muhtac olacaksin ki! Bundan adim kadar eminim. Buraya yaziyorum, acip okursun bu yazdiklarimi. Adaletsizligi savunanin uzun zamanda karli ciktigini hicbir zaman gormedim, boyle birsey olmamistir hicbir zaman.

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Dikkat et de bu yaptiklarin bir gun sana Allah'in gazabi ve belalarindan birisi olarak donmesin. Bence dini baskalarina karsi bir sopa olarak gorecegine haksizliklarin belasinin seni de bulabilecegini dusunsen daha iyi olur.

  • Allah u teala bazen cezaların en büyüklerini ahirete erteler, kimsenin ahı kimsede kalmaz merak etme, Allahın adaletinden hiç şüphen olmasın, herşeyin karşılığının dünyada verileceğini de düşünmeyin. asıl zor olan yer dünya değil ahirettir.

  • -aldığınız telefonu 3 yıl kullanmaya bakın. en azından iki yıl kullanın garantisi bitene kadar.
    -yurt dışında telefonum kaybolsa ya da çalınsa, mecbur kaldığım için oradan 200 dolara güzel bir telefon alsam Türkiye'ye döndüğümde 1500 TL kayıt ücreti vericem, kurunun yanında yaş da yanacak yani.
  • csh kullanıcısına yanıt
    Neye göre böyle bir çıkarım yaptın ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.