Şimdi Ara

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, civardaki bir tesise ısı enerjisi takviyesi yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İsviçre-Fransa sınırında, yerin 100 m altında kurulu dünyanın en büyük makinesi olan Ayrıca Bkz.Microsoft, Başlat menüsünde değişikliğe gidiyor olabilir 

    Kayıp ısı hadisesine açıklama getiren CERN’in enerji koordinatörü Serge Claudet yaptığı açıklamada, “CERN’de kullanılan birçok sistem suyla soğutuluyor. Soğutma hattına pompalanan su ısınmayı müteakip geri pompalanıp, soğutma kuleleri tarafından tekrar soğutulduktan sonra hatta geri veriliyor. Soğutma hattına geri dönen sıcak suyun ısısı ise 30 dereceyi bulabiliyor ki bu da enerji geri kazanımı kapsamında çok ideal bir değer” ifadelerini kullanmış.

    İlk etapta 8.000 insan faydalanabilir 

    Yapılan bu açıklama kapsamında ise CERN ortaya çıkan bu enerjinin bir bölümünü orijinal ismi “zone d'aménagement concerté (ZAC)” olan ve Ferney-Voltaire kentsel dönüşüm bölgesinde kurulacak jeotermal enerji sistemine aktarmayı planlıyor. Bölgede bulunacak bu sistemle sanayi merkezlerinin, havalandırma ekipmanlarının ürettiği ısı ve hatta çatı panelleri vasıtasıyla toplanan güneş enerjisi bile yeraltında bulunan su boruları ağında depolanabilecek. İhtiyaç halinde de depolanan bu enerji evleri ısıtmak amacıyla kullanılabilecek.

    CERN ise bu kapsamda 8 no’lu LHC noktasında toplanan sıcak suyu ZAC jeotermal enerji sistemine aktaracak. CERN'in bu katkısının bölgede yaşayan yaklaşık 8.000 insana faydalı olacağı belirtiliyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse bu sayının artabileceği de ayrıca vurgulanmış.

    Sitemizi takip edenlerin hatırlayacağı üzere geçtiğimiz günlerde; İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü çalışanları, metro istasyonları ve tünellerinde ortaya çıkan ısıyı yakalayıp yüzeye aktarmaya yarayan bir yöntem keşfetmişti. Bu ve benzeri gelişmeler sayesinde enerji bağımlılığımızın kısmen de olsa azaltılabileceğini görmek ise oldukça sevindirici.

     








  • mükemmel çevreciliğe hep ilerlemeye çalışıyorlar helal olsun adamlara.

  • Şaka mı bu? Küresel ısınmayı yapan adamlar bunlar. Dünyanın ekosistemini parçalayan, bağışıklık sistemini çökerten adamlar bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi s!çt!k !!!

    uzayda zaman ve mekan kaymasına hazırlıklı olun !

    ertesi gün güneş batıdan doğacak !

    ( bare güneyle kuzey de yer değiştirse 40 yıldır kuzeyi gören ben güneye bakan bir evim var derim bu saaten sonra ! )

    şaka maka ! benim burada makara geçtiğimi sanıyorsanız
    TRT tastikli haber
    http://www.trthaber.com/haber/dunya/avrupada-elektronik-saatler-6-dakika-geri-kaldi-354250.html

    ve şu garip hadisi bir inceleyin isterseniz !
    https://forum.memurlar.net/konu/2312151/

    CERN deneyi zaman kaymasına sebep oluyor !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 26 Temmuz 2019; 9:12:34 >




  • şu an musluğu açtığımda bile hava sıcaklığında su zaten akıyor 30 derece !

  • Büyük hadron çarpıştırıcıyla alakalı bir haber okurken aklıma istemsiz bu geliyor her seferinde

    Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, civardaki bir tesise ısı enerjisi takviyesi yapacak
  • Soğutma sistemi için dehşet bir enerji kullan Sonra vay efendim çevreci :) Geçiniz bunları.

  • bunlar değil çoğunluk abd çin ve hindistan. avrupa dünya üzerindeki en çevreci ve enerjisini verimli kullanan topluluk. azıcık okuyun araştırın.

  • adamlar her anlamda verimlilik ve kaynağı israf etmeden en doğru şekilde kullanım üzerinde kafa yoruyor. bir de bizim hükümetin gösterişli abartı ve ısraf dolu yaşayışlarına bakın. eğitmisz toplumdan bahsetmiyorum bile. gerçekten bıktı bu iğrenç zihniyetten artık.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    İnsanoğlu kendini hata yaparak geliştirir, önemli olan ayni hatayı bir daha yapmamak

    Bak abd ye paris iklim anlaşmasına yanaşmadılar çevreciliği geliştirmek için bütçe yardımı etmeyi de kabul etmediler 3 bin litre altı motoru hakaret olarak görüyorlar onun yerine savunma bütcesini daha çok arttırıp daha çok silah üretiyorlar araplara daha çok yanaşıyorlar sana samimi geliyor mu ? ben seni bir şeye ikna etmeye çalışmıyorum sonuç olarak neyi görmek istiyorsan onu görür ona inanırsın.
  • trişkadan hikayeler. bu cümleyi sevdim ben ya. üretmiyoruz diye suçlanıyoruz. üretmeyen çevreye zaten zarar veremez. ama şöyle bir durum var. ilk üreten çevreye en çok zarar verendir. sonra bakar ki la bu çevreye fena zarar veriyor der ve üretim tekniğini geliştirir yeniler felan. eski tekniği de ikinci bilemedin beşinci dünya ülkesine satar. sonra der ki ya bu yeni teknik de çevreye zarar veriyor. en iyisimi biz bu işi de komple dışarı verelim bizim için daha temiz iş olur. sonra bakar ki ozon deliniyor, mevsim değişiklikleri, afetler felan.. aynı koyunun bacağından asılması ve kokması mevzusu. bu arada şu karikatürde iki protonu birbiriyle çarpıştırdılar yerine iki patronu birbiriyle çarpıştırdılar şeklinde yazsaymışlar daha anlamlı olurmuş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.