Şimdi Ara

## GeForce 8800Ultra'da 0.8ns GDDR3 Bellek Olacak ? ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## GeForce 8800Ultra'da 0.8ns GDDR3 Bellek Olacak ? ##


    Bilindiği gibi Nvidia ATi'nin R600 hamlesine karşı yeni bir model olarak GeForce 8800Ultra'yı hazırlıyor. Bu model özellikle saat hızları ve geliştirilmiş soğutma ünitesi ile GeForce 8800GTX'den ayrılıyor. Temel özellikleri itibariyle 8800GTX ile benzer olan GeForce 8800 Ultra'nın saat hızları büyük bir ihtimalle 650/2160MHz şeklinde olacak.

    GeForce 8800GTX'in saat hızları bilindiği gibi 575/1800MHz olarak geliyor ve başarılı bir overclock girişimi ve hatta Volt-Mod ile 8800GTX sahiplerinin nur topu gibi bir 8800 Ultra sahibi olabilecekleri de ifade ediliyor. Zaten BFG ve EVGA gibi firmaları hazırladıkları saat hızları 8800 Ultra'ya yakın özel 8800GTX modelleri de yok değil.

    Fakat bu noktada Nvidia'nın en büyük süprizlerinden birisi kullanılan belleklerde olacak. Son gelen bilgilere göre, Nvidia, GeForce 8800 Ultra üzerinde yine bir Samsung üretimi olan 0.8ns'lik GDDR3 bellekleri kullanacak. Zaten Nvidia'nın 8800GTX ile Ultra arasında performans açısından fark yaratacak önemli bir farklılık koyması gerekiyordu. Çünkü 8800GTX'de kullanılan 1ns'lik GDDR3 belleklerin de 2160MHz'e çıkma potansiyelleri ciddi şekilde bulunuyor.

    GeForce 8800 Ultra'da kullanılacak 0.8ns'lik belleklerin ise teoride 2500MHz gibi hayli iddialı seviyeleri görebileceği de belirtiliyor. Arttırılan gpu saat hızı ve 2500MHz'i görme ihtimali olan yeni bellekleri ile 8800 Ultra'nın yeni soğutma ünitesine açıkçası çok iş düşecek gibi. Az sayıda ve yaklaşık 1000$'lık fiyat ile satışa çıkacağı söylenen 8800 Ultra'nın neler yapabildiğini kısa bir süre içerisinde görebileceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 29 Nisan 2007; 14:08:40 >







  • Nvidia karta abandığı kadar abanıyor inşallah fos çıkmaz
  • woaw 0.8ns. ben en az 1.0ns war die biliyordum oda ATI X1900XTX lerde kullanılıyordu.. ama nvidia halen neden gddr4 kullanmamakda diretiyor ?
  • bu karta şuan gerek yok amd-ati daha gtx'e r600le bile cevap veremezken bu evlat acısı gibi olur atiye yav, nvidia çok acımasız
  • İyi güzelde 1000$ da çok fazla yani bir ekran kartı için.Evvelden en üst modeller 399-499 dolardan çıkardı bu 700lere çiktı şimdi de nvidia meydanı boş görünce fahiş fiyattan veriyor ürünü...Tekelci zihniyet başlıyor.Ati umarım en kısa zamanda cevap verirde biraz fiyatlar düşsün. Ultra istediği kadar sınırlı sayıda üretilsin.Bence o karta 1000$ vermek aptallıktan başka birşey değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 29 Nisan 2007; 14:13:24 >
  • bu ne ya 2.5 ghz. işlemcilerden hızlı.
  • 1000$ çok pahalı
  • O fiyat düşeeeeer. Hele bir ATİ gelsin. Fiyat kırar ise o da kıracak.

    Ama 1000$ da hakikaten evlat acısı gibi koyar. Yanlı söyleyeyim eski extrem seri Penitiumlar gibi bunlar da en iyi GPU lar seçilerek yapılacaktır. Yani GPU ların OC kabileyi yüksek olcak gibi. Bir de 0,8ns lik bellekler eklenince yeme de yanında yat.

    Bir de NVidia sanırım bellek zamanlamarı yüzünden DDR4 e geçimiyor (ekstra masrafı saymıyorum) keza DDR3 lere bakın nasıl gecikme değerleri var. Sanırım DDR4 te tam gelişememiş olsa gerek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    O fiyat düşeeeeer. Hele bir ATİ gelsin. Fiyat kırar ise o da kıracak.

    Ama 1000$ da hakikaten evlat acısı gibi koyar. Yanlı söyleyeyim eski extrem seri Penitiumlar gibi bunlar da en iyi GPU lar seçilerek yapılacaktır. Yani GPU ların OC kabileyi yüksek olcak gibi. Bir de 0,8ns lik bellekler eklenince yeme de yanında yat.

    Bir de NVidia sanırım bellek zamanlamarı yüzünden DDR4 e geçimiyor (ekstra masrafı saymıyorum) keza DDR3 lere bakın nasıl gecikme değerleri var. Sanırım DDR4 te tam gelişememiş olsa gerek.

    Bencede düşer.
  • hanıııım hanııııım!!1000 dolara c2d sistem toplanıo nvidia haberin varmı senin
  • Ya benim anlamadigim nokta sudur; neden Nvidia Ultra yi cikariyorki Gtx zaten xtx i gecmiyormuydu cok garip ya da firsat gecmisken iyice ezigimmi diyor.Eger öyleyse birsey diyemeyiz
  • Bence eşşeği sağlam kazığa bağlıyor.

    Ama şu var, performans olarak ATİ önde şu an. Keza CF ile iki 2900XTX i bir düşünün hele. SLI ise tüm uygulamalarda destek yok. Tabi tek kart için düşünürsek NVidia.


    Ya hakikaten aklıma geldi; bu crysis gibi oyunlarda SLI desteği var mı? Eğer var ise gene NVidia önde
  • Fx hocam bu ddr 3 çılgınlığı nereye kadar gider bi bilgin varmı. Mesela 3000 falan görürmüyüz nvdia'dan.??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Erdemliol

    Fx hocam bu ddr 3 çılgınlığı nereye kadar gider bi bilgin varmı. Mesela 3000 falan görürmüyüz nvdia'dan.??


    Bence sürecek gibi Nvidia inat yapti ddr 3 e
  • boş bi kart seneye 9x serisi gelince verilen 1k $ boşa gitmiş olucak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MacLoaD

    Ya benim anlamadigim nokta sudur; neden Nvidia Ultra yi cikariyorki Gtx zaten xtx i gecmiyormuydu cok garip ya da firsat gecmisken iyice ezigimmi diyor.Eger öyleyse birsey diyemeyiz


    evet haklısın eziyor gibi atiyi. ammaa... fiyatına dikkat ettiysen, nvidia asıl kullanıcıları ezmeye niyetli. 1000$lık fiyata bişeyler demek lazım. bu nasıl fiyat böyle




  • nvidia suyunu çıkarttı ama ati öne geçebilir xtx le zaten adam satacağı kadar sattı bu maksat satmak deyil imajı kurtarmak bu fiyata satılmayacağını bilir nvidia zaten sınırlı sayıda üretilecek bizim tek şansımız ati kartı çıkarınca nvidianın fiyat düşürmesi bu durumda bizde nvidia alırız
  • Yanliz bu ürün prestij amacli aslinda gerek yok bu ürüne zaten alan alir diyor o yüzden de 1000 $ ki biz alamayiz.Yurtdisindakilerin cogu alabilir durumda.AMD bence Ati yi almasaydi resmen kendine benzetti ve güzelim ATI bu hallere düstü cok yazik

    Intel bir taraftan Nvidia bir taraftan fena saldiriyorlar ve bu iki firma sürekli ürün cikariyor

    AMA... AMD sadece sözle karsilik verebiliyor.
  • İlk grafik hızlandırıcıların üzerine bellek modülü takıyorduk. çok zaman değil 10 sene önce. Yakında tekrardan ekran kartının üzerinde yeni gpu ve ram takabilmek mümkün hale getirilir. Nedenmi getirilir. Bizim cebimizdeki paraları iyice almak için.
  • 1000 dolarlık fiyatı kınıyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.