Şimdi Ara

iOS 13, uygulamaların sizi takip ettiği yerleri haritada gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İçinde bulunduğumuz haftanın başında tanıtılan iOS 13 birçok yeni özellik ile sunuldu. Bu özelliklerin hepsi etkinlikte kendine yer bulamadı. Bazıları beta sürümünü yükleyen kullanıcılar sayesinde yavaş yavaş öğreniliyor. Bunlardan biri de haberimize konu olan özellik. Sizi takip eden uygulamalar için önünüze bir pencere açılıyor. Harita üzerinde uygulamanın sizi nerelerde takip ettiği gösteriliyor ve izin vermeye devam etmek isteyip istemediğiniz soruluyor.

    Konumunuzun neden kullanıldığı açıklanıyor


    Gelen bildirim ekranında uygulamanın konumunuzu neden kullandığı da açıklanıyor. Örneğin 9to5Mac’in elindeki ekran görüntüleri sayesinde Tesla ve Apple Store için örnek bildirimler görülebildi. Siz de haberimizin başında bu ekran görüntülerini inceleyebilirsiniz. Örneğin Tesla için “Tesla, konumunuzu aracınıza olan yakınlığınızı göstermek (uygulama açıkken) ve destekleyen araçlarda telefonu anahtar olarak kullanma özelliğini optimize etmek için kullanır (uygulama arka planda iken).” açıklaması mevcut.


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 10 serisi 10 Ağustos'ta tanıtılacak

    Kullanıcılar için konum erişimi konusu önemli meselelerden biri. Hem uygulamanın sizi takip ettiği noktaları görmek hem de neden takip ettiğini net bir şekilde öğrenebilmek biraz daha rahatlatıcı olacaktır. Ayrıca isteğinize göre bu bildirimden sonra uygulamanın konum erişimini kapatma seçeneği bulunması da oldukça yararlı olacaktır.








  • Kişisel verilerin önemini son kullanıcının daha iyi kavraması ve geliştiricilerden bu yönde daha şeffaf olmasını arttıran bu özellik çok güzel olmuş. Şimdi Facebook ve Google düşünsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen arkada bir açık kapı bırakıldı, bağımsız bir geliştirici tarafından fark edilene kadar da orada kalacak. Fark edildiği zaman ise açığı bulan gence şu kadar ödül diyerek üstü kapatılacak..

  • Apple'ın kullanıcıları düşündüğünü düşünenler "The Fappening"'i araştırmanızı isterim.
  • xenix kullanıcısına yanıt
    google ve facebook'un takibini size gerçekten bildireceklerini mi düşünüyorsunuz? kocaman bir tiyatro

  • Konum özelliğini, “uygulamayı kullanırken” olarak seçseniz dahi telefonu uyandırdığınızda konum işareti açık olarak karşınıza çıkabiliyor. Ne yaparsam yapayım sürekli izleniyormuşum gibi geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Game Capture TV kullanıcısına yanıt
    Sistem servisleri kullanıyor ayarlardan kaptabilirsiniz

    Ben kapattım sadece gerekli uygulamalara girdiğimde çıkıyor o işaret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ne var ne yok açık şeffaf bir adamim izleyin dinleyin seyredin serbest. Ne bu zart zurtla uğraşacam. Zamzung kullanıyorum .

  • Gosterse ne olacak bilmesek daha iyi. Gizlilik neresinde bunun verileri silmedikten sonra.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Şu iki faktörlü kimlik doğrulama açmayan eski kullanıcıların şifrelerinin kırıldığı fappening olayı mı? Hani 5 milyon google kullanıcısının kullanıcı adı ve şifresi çalındığında google ın kullanıcılara önerdiği iki faktörlü kimlik doğrulamayı diyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGatakan

    Apple'ın kullanıcıları düşündüğünü düşünenler "The Fappening"'i araştırmanızı isterim.
    isheep'ler gibi at gozlugu takip apple'in her konuda mukemmel oldugunu zanneden zihniyetler icin hicbirsey fark etmez. apple acikca biz sizi izliyoruz, sunu bunu yapiyoruz bile dese bu isheep'ler yine apple'i savunurlar :-)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.