Şimdi Ara

Çip üreticisi Micron da Huawei ile bağlarını kopardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei’ye karşı Amerikan Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı savaşta direnen son firmalardan olan Micron da bağlarını koparmaya zorlandı. Bu durum, Amerikan merkezli Micron’un Huawei’ye göre daha çok canını acıtacak.
    Yayınlanan resmi rapora göre Micron, uluslararası iş ortakları olan bir çip üreticisi olarak Huawei’ye teslimatları durdurdu. Bunun yanında, firma kendi partnerlerine de Huawei’ye direkt ya da dolaylı yoldan içinde Micron çipler barındıran modülleri satmaması için mektuplar gönderdi. Bu modüller arasında SSD’ler, hafıza kartları, flaş depolamalar ve benzeri birimler yer alıyor.
    Bu zorunlu verilen kararın ardından maalesef Micron, Huawei’den daha fazla zarar görecek. 2019’un ilk çeyrek raporuna göre çip üreticisi Micron’un tüm gelirinin %13’ü Huawei’den geliyordu.
     







  • Huawei de biraz şeref ve namus varsa ve bu yapılanların altında kalkabilirse. Bu firmalarla bir daha çalışmamalı.



    Gelen giden vuruyor huawei ye. Unutma bunu huawei. Düşenin dostu olmaz. Gerekirse samsung gibi yapabildiğin kadar bileşeni kendin üret. Samsung gibi olabilirsin bu potansiyel var sende.



    Ne huawei kullanırım nede şimdiye kadar çin markalı telefon aldım. Ben bile sinir oluyorum bu haberleri gördükçe.

  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Lisans ve patent problemleri olduğundan Huawei kendi başına ayakta duramaz. Haberde bahsedilen depolama birimlerinden tut bir sürü donanıma kadar kendi üretmek veya alternatif bulmak zorunda. Buda çok zor gözüküyor.

    Haberde micron için %13 gelir düşüşü olacak deniyor. Gelir düşecek ama piyasadaki en büyük rakiplerinden biri olan huaweiyi saf dışında bırakacaklar. Huawei 1-2 sene telefon üretmese çoğu kişi unutur sonra telefon çıkarsa bile dönüp yüzüne bakmaz. Huawei ya anlaşacak ya da anlaşacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 1 Haziran 2019; 16:54:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei kendi başına ayakta duramaz diyenler Huawei yi tanımıyor demektir. İzleyin ve görün..

  • Bu huawei sempatizanlığı korkunç derecede artıyor. Şöyle yapacak böyle yapacak şunu üretecek bunu yazacak falan filan. İşin doğrusu şu ki ya Amerika ile anlaşacak ya batacak başka hiçbir şansı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    Huawei kendi başına ayakta duramaz diyenler Huawei yi tanımıyor demektir. İzleyin ve görün..
    Hocam anlatır mısın kimmiş bu huawei çok merak ettim şimdi. Microsoft Google Arm Qualcomm ve daha bir çok firmaya diz çöktürecek mi onu söyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S A M C R O

    Bu huawei sempatizanlığı korkunç derecede artıyor. Şöyle yapacak böyle yapacak şunu üretecek bunu yazacak falan filan. İşin doğrusu şu ki ya Amerika ile anlaşacak ya batacak başka hiçbir şansı yok.
    O sempatizanlığı yapanların çoğunluğu, Huawei telefon kullananlar diye düşünüyorum.Gerçi haksız da sayılmazlar...Alınan telefonların fiyatları da duşunulunce!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 1 Haziran 2019; 17:41:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet politikası böyle bir şey. Trump'ın ağzından çıkan iki kelimeye bakar her şey. Özgürlükler ülkesi pufff. Ama olsun iyi film yapıyorlar.

    Şu olanları iyi görün. Abd dediğimiz orta çağdan ayakta kalan zihniyet dünyanın nasıl belası konumunda görün. Tekel her alanda. Tüm dünya biat ediyor bu son sömürge imparatorluğuna. Kimse de başka ülkeye taşımıyor şirketini.

    Demek ki neymiş? Dünya 1'den küçükmüş.

    Demek ki neymiş? Övündüğün "bir mektup ile 100 yıl dansı yasakladık yeeeaa" dönüp başına gelirmiş. S400 için yediğimiz darbe ortada. Daha almadan hemde. Aldıktan sonra Huawei gibi olacağız. Almanya, İngiltere, Fransa, Norveç, İtalya, İsveç, Kanada, Japonya vs vs. Hepsi birer ABD uydusu. Abd ne derse tıpış tıpış yaparlar.

  • Aklı başında bir tüketici huawei dahil hiç bir markanın piyasadan silinmesini istemez nihayetinde rekabetin faydası bizedir ancak bir de dünya gerçekleri var ki onuda görmezden gelmek ancak hayal dünyasında yaşayan romantiklerin işidir.Huawei onlardan çok daha akıllı bir firma öyle yada böyle orta yolu bulacağına inanıyorum.

  • İyi olmuş çinlileri hiç sevmezdim zaten Benim için Apple 1 numaradır.

  • Hepsi not ediliyor ama birbirlerine de muhtaçlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • applecilar anlasarak bu sayfalara yorum yaziyor apple algi yonetimini baslatti su olaylar olmasaydi daha birsuru apple kullanicisi huaweiye gececekti ve tereddütsüz olayi sempatizanliga cevirdiler huawei ucuz algisi falan filan kalitesizmi degilll peki olay ne forumlara saldiran intelcilerden farklari yok apple intel gbi sirketlerin reklama nekadar para doktukleri ortada bunu yapan adam satin almazmi alir örnekleride var tanidiklarimda sizin anlayacaginiz bu yorumlari yapanda takip edende çini sevmeyende bunlar bu tavirla atilan yorumlarin tümünü es gecebilirsin gercek kullanici deneyimini yada kullanici dusuncesini tamamiyle yansitmiyorlar cogu farumda artti bunlarin sayisi sadece donanimhaberdede değil onlar apple cihaz aldiklari icin memnun olan kesim degil inanin applecilar sosyal medya flan takilir donanimhaberin genel kitlesi f/p cilerdir bunlar cogunlukta flan zannetmeyin elit rolü yapmak cok kolaydir cevrenizdeki insanlar gbi apple abi baskasini tanimam diyenlerin kuyruk acilari coktur onlarda memnun degil ayni özelligi daha pahaliya almaktan hatta kotusunu iyisinden pahaliya almaktan insanimiz gosteris meraklisi ne aldigina degil nekadara aldigina bakiyorlar bu algiya kanarsaniz ne teknoloji gelisir nede aldiginiz urunun parasini hakederler tekelcilik dayatmasidir bu uyanin.





  • bu durum çin için sanayi devriminde bir sonraki yeni nesil sanayi modeline geçebilmesi için altın kadar kıymetli ! çin teknolojik alt yapı olarak istediğini üretebilecek seviyede ve bu aynı vakti zamanında intel AMD mikro mimari tartışmasının 2019 yılı versiyonu gibi ! sonuç olarak AMD ne noktaya geldi ise ; bu dar zaman aralığında çin de o noktaya gelebilir gibi ! bu bu açıdan müthiş bir fırsat !

  • para versen bu kadar reklam veya bu kadar günüllü forum tartışması yaptıramazsınız !

    bu firmayı artık dünya üzerinde tanımayan bi allahın kulu kalmadı ! :)

  • Elin Çinli'si foton eşlenikliği kullanarak yörüngedeki uydu ile haberleşme denemeleri yapıyor(Amerika'dan daha önce) biz burada "Apple çok iyi, Huawei daha iyi, Huawei ABD'yi döver" muhabbetleri ediyoruz. Aha da ülkece vizyonsuzluğumuz, eğitimsizlik seviyemiz.

  • artık huawei’nin kısa zaman içinde tekrar eskisi gibi olmasını beklemek hayal... koskoca şirketin batışını daha doğrusu batırılışını izliyoruz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S A M C R O kullanıcısına yanıt
    çin devleti sübvanse eder gene ayakta tutar huawei yi elinde ki 1.5 trilyon dolarlık abd tahvillerini sürse amerika haşad olur birde güney çin denizinden tekme atar abd müttefiklerine izleyin eğlenceyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    çin devleti sübvanse eder gene ayakta tutar huawei yi elinde ki 1.5 trilyon dolarlık abd tahvillerini sürse amerika haşad olur birde güney çin denizinden tekme atar abd müttefiklerine izleyin eğlenceyi
    Çin tek başına ABD Japonya Güney Kore Avustralya ya tekme mi atacak doğru mu anladım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S A M C R O

    Hocam anlatır mısın kimmiş bu huawei çok merak ettim şimdi. Microsoft Google Arm Qualcomm ve daha bir çok firmaya diz çöktürecek mi onu söyle.

    Alıntıları Göster
    Microsoft ve İntelden sonra Micron'da açıklama yaptı. Kolay lokma değil Huawei




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paetzold -- 27 Haziran 2019; 13:40:45 >




  • Paetzold kullanıcısına yanıt
    Bu da burada Bi dursun...

    https://bbc.in/2IXJLRF

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.