Şimdi Ara

BTK’dan DJI Phantom 3'e para cezası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), DJI’ın ülkemizdeki distribütörü şirketine idari para cezası kesti. Söz konusu ceza, DJI Phantom 3 modelinin Türkiye'deki telsiz yönetmeliklerine uygun olmadığı gerekçesiyle kesildi.

    DJI marka ürünlerin üreticisi olan Ervin Coşkun Refleks İthalat ve İhracat Spor Malzemesi Toptan Tic. isimli şirkete 11 bin 13 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

    Cezanın sebebi 

    Kararın açıklamasında DJI Phantom 3 W323B isimli modelin, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları yönetmeliğinin şu maddesine uymadığı belirtiliyor:

    “Telsiz ekipmanları, enterferansa sebep olmamak için, karasal ve uzaysal telsiz haberleşmesine tahsis edilen frekans spektrumu ve yörüngenin etkin olarak kullanabilmesini temin edecek şekilde üretilmeli ve hizmete sunulmalıdır.”

    Ervin Coşkun Refleks, DJI’ın ülkemizdeki tek yetkili satıcısı ve teknik servisi olan Providyo’yu bünyesinde barındırıyor. Providyo'nun web sitesinde baktığımızda DJI Phantom 3 modellerinin satıştan kalktığını görüyoruz.








  • 3. Dünya ülkesi olduğumuz nasıl da belli kesilen cezaya bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survivalist -- 21 Mayıs 2019; 13:0:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız cihaz iha olduğu için btk nın değil sivil havacılığın iha spektrum yönetmeliğine tabii olması gerekir btk önce 10 liralık hat devire 325 lira kesen soyguncu mobil operatörlere ve 25 mbps interneti 100 küsür liraya satan issleri halletsin sonra konuşalım bu durumu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reklamın iyisi kötüsü olmaz... Nolcak 11 bin tlcik.

  • 2tane dii satar öder cezayı. Bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum artık.

  • Adamlar reklam yapsalardı cebinden daha fazla para çıkardı. :D

  • Şimdi bu Clickbait Başlık DH ye yakıştı mı diyeceğim ama taşlanmaktan korkuyorum.

    Ben de diyorum BTK bir cihaza niye ceza kessin. Habere tıklayalım diye başlık öyle atılmış. Ben de DH den böyle bir şey beklemediğim için sazan gibi atladım.

    Büyük hayal kırıklığı.

  • Kesilen cezanın komikliğine bakınca sanırım btk fitmadan bir adet dji 3 istedi firma yok dedi onlarda 2 dji parası ceza kesmişler gibi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.