Şimdi Ara

Selçuk Bayraktar: Türkiye, Dünyanın ilk 3 uzay gücünden biri olabilirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selçuk Bayraktar: Türkiye, Dünyanın ilk 3 uzay gücünden biri olabilirdi 

    Beyoğlu Belediyesi’nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen “Beyoğlu Milli Teknoloji Buluşmaları” etkinliğine katılan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar; Türkiye’nin havacılık tarihi ile yerli ve milli teknoloji üretiminin önemi hakkında konuştu.
     

    Nuri Demirağ ile Vecihi Hürkuş'un çalışmalarının 1950’lerde yok edildiğini ve bunlar olmasa bugün çok farklı bir noktada olacağımızı belirten Bayraktar, "Nuri Demirağ dünyada havacılık daha yeni doğarken atılımlar yapıyor. Vecihi Hürkuş'tan o dönem dünyada hiç kimseden istenmeyen sertifikalar istiyorlar. Türkiye, eğer bu çalışmalar günümüze kadar uzatılacak olsaydı dünyadaki ilk 3 uzay gücünden biri olabilecekken, maalesef bu alanda geri kalmış oluyor." dedi.

    Selçuk Bayraktar: Türkiye, Dünyanın ilk 3 uzay gücünden biri olabilirdi 
     Türkiye'nin ilk yerli uçağını üreten iş insanı: Nuri Demirağ (Solda) Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş (Sağda)

    Teknolojide kırılma noktaları olduğunu söyleyen Bayraktar, “İnsanoğlu sesin birkaç katında uçan uçaklar yapmayı ve uzaya çıkmayı başardı. Bütün bunlar 1900'lerin başında çıkan havacılık dalgasıyla mümkün oldu. Bu dalgayı kaçırdıysanız hep geride kalacaksınız diyemeyiz. Teknolojide kırılma anları kaçırılsa bile, yeni trendler, paradigma ve bakış açıları geliyor. Bu durum geçmişteki yatırımları ve birikimi atıl durumda bırakabiliyor…” ifadelerini kullandı.

    Savunma sanayiinde millileşme konusunda ciddi atılımlar yapıldı 

    Bayraktar’ın Türkiye'nin savunma sanayiinde millileşme hamlelerinden önce savunma ihtiyaçlarının yüzde 85'ini yurt dışından karşıladığını söylediği konuşmasında, "Kendi sınıfında 12 metre genişliğinde dünyanın en iyi insansız hava aracını yaptık. Zeytindalı Harekâtı’nda silahlı insansız hava araçları kullanıldı. Daha öncesinde insansız hava araçları kullanılıyordu. Roketsan'ın bu araçlara uygun akıllı mühimmatı yapmasıyla beraber bu teknolojiye geçmiş olduk. Özellikle zorlu meteorolojik şartların olduğu Afrin operasyonunda aktif şekilde görev aldı" sözlerini sarf etmiş.  








  • Dediği çok doğru ama keşke içimizdeki düşmanlara harcadığımız enerjiyi teknolojiye, bilime harcayabilseydik.
  • Hala Atatürk ve Atatürkçülere laf sokma peşindeler.

  • Salliyor OLABILIR ...

  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Neden ki Atatürkçüler mi Nuri Demirağ ile Vecihi Hürkuş'un çalışmalarının yok etti. Kendini Atatürkçü sanan yobazların işi bu. Gerçek Atatürkçülerin değil

  • kayınbabana da anlatıyorsun insallah, yuz milyarlarca dolar paranin insaat betonuna değilde teknoloji argesine harcanması gerektigini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 20 Mayıs 2019; 15:44:9 >
  • Tabi canım 50-100 senede her şey olabilirdi. Olmamış, olamamış ama ne yapabilirsin. Misal büyükdedemde çok çalışsa doğru kişilerle ortak olsa sabancı koç filan olabilirdi demek gibi bişey.

  • Troller treyler... parçalayın birbirinizi...

  • Gençlerin Nuri Demirağı tanıması lazım.

  • Paso propaganda pompalayan bu adam gibi asıl düşmanlar oldukca bi halt olmaz. Sürekli düşman peydahlayan, göz boyayan insanlar bunlar. Gerçekten bilim ve teknoloji üreten beyinler yurt dışına gitti, eldeki çok azı da 1-2 yıl içinde tamamen gidecek. Siz de böyle popülistleri alkışlamaya devam edin.

  • Arkadaşlar kimin söylediğine değil ne söylediğine bakın. Adamın dediği gibi zamanında uçak yapmamızı engelliyenlerde mi yoksa bunu söyleyenler mi suçlu.


  • Dünya'da ucuz dolar bulunurken Hindistan yazılıma yatırım yaparken siz naptınız ?

    Bütün paramızı betona o iğrenç mimariye sahip apartmanlara ve rezidanslara veren kesim sizlersiniz bırakın uzayı telefon,araba ve yazılım görece daha basit sektörlerde bile yokuz uzay diyorlar..

    Tarih kısmına hiç girmiyorum çünkü birçok paradigma var 1950'de Demokrat parti iktidara geliyor.

  • Ülkeye heykel dikmekten başka bişey yapmayanlar için çok zor şeyler bunlar.

  • bu engellemeleri yapan zihniyette belli zaten. görünen köy kılavuz istemiyor. dışarıdan aldıkları emirle bi sürü zorluk çıkarıp üretimine engel olmak yerine devlet olarak destek verseydi o zihniyet. bügün küfür ve yumruk yemek yerine ayakta alkışlanabilirdi. yazık

  • lafa bak. bu sözlerle bizatihi kendin bölücülük ve düşmanlık yapıyorsun.

  • yalanmı, adam doğruyu söylemiş. bu ülkede güzel atılımlar yapıldı hepsine bir şekilde ket vuruldu. haberdeki örneklere ek devrim arabası, bandırma roket takımını araştırın. bu ülkenin yönetimi, gazetecisi, idarecisi dalga geçerek engel oldu bu işlere
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.