Şimdi Ara

Epic Games Özel Oyun Anlaşmaları Yapmaya Devam Edecek, Steam için Duyurulan Oyunlar da Buna Dahil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Metro Exodus'un son dakikada Steam'den Epic Games Store'a geçmesinden sonra Epic Games Store patronu Steve Allison Mart ayında Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda "Böyle bir şeyi bir daha asla yapmak istemiyoruz." demişti fakat görünüşe planlar değişmiş.

    Şirketin CEO'su Tim Sweeney geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

    "Oyun Geliştiricileri Konferansı'ndan bu yana birçok görüşme yaptık. Epic, daha önceki planları veya duyuruları Steam için olsun veya olmasın istekli geliştiriciler ve yayıncılar ile fon ve özel oyun anlaşmaları yapmaya devam edecek."

    Bunun son örnekleri Observation ve Anno 1800 oldu. İki oyun da daha önce PC'de Steam için duyurulmuş ve Steam sayfaları açılmıştı. Şu anda Observation Steam sayfası kapatıldı ve Epic Games Store üzerinde ön siparişte. Anno 1800 ise çıkış yapana kadar Steam'de de ön siparişe açık olacak çıktıktan sonra sadece Epic Games Store üzerinden alınabilecek. 
     
    Steve Allison yine Mart ayında yaptığı açıklamada, sonsuza kadar böyle devam etmeyeceklerini nihayetinde özel oyun anlaşmaları yapmaya bırakacaklarını veya bu sayının çok az olacağını belirtmişti. Tabii bu planlarının değişip değişmediğini de bilmiyoruz.  








  • İnsanların, Steam tekel olmasın diyerek, şirketlere ek para verip oyunlarını kendi tekeline alan Epic şirketini desteklemesi

    60 dolar olan Bloodlines 2 oyunu Steam'de 92 liraya çıkınca Epic de kendi fiyatını düşürmüştü. Sektörde bunlar tekel olursa PSN Türkiye gibi 60 dolarlık oyunlara 400 lira vermeye başlarız.
  • Bu şekilde rekabet edilmez. Rekabet dediğin kullanıcı lehine olur. Burada kullanıcı lehine bir hareket göremiyorum.
  • Epic game store son zamanlarda iyi atak yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla benim için daha iyi oluyor. Epic exclusive çıkaran oyun firmalarını not ediyorum. Oyunlarını hiçbir şekilde almıyorum, param da cebimde kalıyor. Aynı zamanda küçük de olsa bir tepki veriyorum. Hizmet sektöründe tepkiler cüzdanla verilir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yürü be epic kim tutar seni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KortX

    Bu şekilde rekabet edilmez. Rekabet dediğin kullanıcı lehine olur. Burada kullanıcı lehine bir hareket göremiyorum.


    Sana katılıyorum üstüne steamda olmayan bi oyun olunca 300-400 tl arası fiyat veriyolar oyun steama gelince birden fiyatı düşüyo firma gözümde düştü steam candır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Woogyboo

    Valla benim için daha iyi oluyor. Epic exclusive çıkaran oyun firmalarını not ediyorum. Oyunlarını hiçbir şekilde almıyorum, param da cebimde kalıyor. Aynı zamanda küçük de olsa bir tepki veriyorum. Hizmet sektöründe tepkiler cüzdanla verilir.
    Oyunları almıyorum param cebimde kalıyor ne demek yahu. Sen oyunu güzel olduğu içinmi alıyorsun yoksa satışa çıktığı yer olan steame bağımlılığından ötürü mü alıyorsun? Bir oyun güzel olduktan sonra isterse kendi sitesi üzerinden satsın alır oynarsın. Platforma göre oyun alanlar hiçbir zaman keyifle oyun oynayamayacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steve Allison sanırım sıkı bir Half Life hayranı Steam sinirlensin istiyor

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Steam sanki sutten cikmis akkasik.Cs Go ya sandik acma vb akil noksani isler getirip multinoyunlarda mikro odemeyi populer hale getirdiler oyunlarin icine edildi ondan sonra.Belalarini buldular sonunda.Az para tutup onlarda ozel anlasma yapsin.
  • Epicden bedava oyunları bile almıyorum gerisini siz düşünün .
  • Epic'in hizmet kalitesini ve son zamanlarda yaptığı "rüşvet ile timed exclusive" hareketini beğenmiyorum. "6 ay bekle, Steam'e çıkınca al" mantığı dağıtımcılarda işlemiyor, dağıtımcılar da birçok oyuncunun bekleyip Steam'den alacağını biliyor. Bu yüzden exclusive yapmak işlerine geliyor: Hem Epic'ten para alıyorlar, hem de Steam kullanıcılarından. Mesele oyunun güzel olması değil. Mesele Epic'in verdiği hizmet ve attığı adımlar, yoksa bir oyunun dağıtımcısı araya "rüşvet" girmeden Epic veya herhangi bir platforma exclusive çıkarmak isterse saygı duyarım

    Benim gibi düşünen kullanıcılar tepkilerini göstermedikleri sürece bu çark dönmeye devam edecek.
  • Epic'e artık kızmıyorum. Koskoca Steam mücadele edebilecek güçte değil mi? Demekki bu işi ciddiye almıyorlar. O halde biz oyuncuların tepkisi saçma.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • İnsanların, Steam tekel olmasın diyerek, şirketlere ek para verip oyunlarını kendi tekeline alan Epic şirketini desteklemesi

    60 dolar olan Bloodlines 2 oyunu Steam'de 92 liraya çıkınca Epic de kendi fiyatını düşürmüştü. Sektörde bunlar tekel olursa PSN Türkiye gibi 60 dolarlık oyunlara 400 lira vermeye başlarız.
  • steam bunu çoktan hak etti kendini rakipsiz görüyodu öyle olmadığını anlar umarım
  • 20 yıllık tasarım anlayışına sahip uygulamasını bile değiştiremeyen, aptal saptal yok kartlarla yok rozetlerle oyuncuyu yolan Steam'in amma fanı varmış.
  • @Jack Rabbit Slims sanki silah zoruyla yaptırıyorlar. Laf.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ula e pic'i amerikalılar boykot eder anlarım da türk niye boykot etsin. steam türk şirketi mi?
  • Uplay, Steam, Origin derken bunu da kurduk. PC sağlam Allah'tan bişi olmuyor.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.