Şimdi Ara

Üçüncü nesil MacBook klavye arızası firma tarafından doğrulandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • MacBook serisinin üçüncü neslinde klavyeye toz kaçmaması için yeni bir kaplama çözümüne giden Apple bunda pek başarılı olamamışa benziyor. Bazı kullanıcılar klavye tuşlarında problem yaşamaya başlamıştı. Firma da bunu doğruladı.


     


    Resmi olarak doğrulandı


     


    Bilindiği üzere üçüncü nesil MacBook modelinin klavyesi Kelebek adı verilen yeni bir koruma sistemi ile geliyordu. Bu sistemde silikon zarlar tuşlara entegre ediliyor ve bu sayede çok ince ve sağlam bir yapı elde ediliyordu. Ayrıca iç tarafa toz girmesi de engelleniyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Yeni Samsung ses sistemleri ekrandaki sahneyi algılayarak sesi optimize ediyor

    Simple Mac ve iFixit gibi inceleme platformlarında bu sistemin problem çıkaracak bir yapıda olduğu gündeme gelmişti. Çok küçük toz zerrelerinin hareketi engelleyebileceği veya sert bir basışın yayı bozabileceği ifade edilmişti.


     


    Bazı MacBook kullanıcılarından gelen şikayetler de bunu doğrular nitelikte. Bir süredir tuşların basmadığı veya basıldığı zaman bir etkileşim olmadığı konusunda şikayetler geliyordu. Apple da konuyu doğruladı.


     


    Firma yaptığı açıklamada çok küçük bir kullanıcı grubunun sorundan etkilendiğini ve genel kitlenin son derece iyi durumda olduğunu bildirdi. Ayrıca problem yaşayan kullanıcılardan da özür diledi.


     


    Klavye problemi yaşayan kullanıcıların teknik servise başvurmaları isteniyor. Klavye hataları garanti kapsamında olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşanacağı düşünülmüyor.


     







  • Bir yıldır kullanıyorum herhangi bir sorun yok
    genel bir sorun yaşanırsa garanti süresi bitse bile
    garanti kapsamında yapılır

  • Doğru basmıyorlardır.(!)

  • Apple yakışmayan hata

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeter be bu kaçıncı klavye sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son nesil touchbarsız Macbook Pro'da her tuşun farklı hissiyatı/sesi olmasına rağmen Apple servisi hatayı doğrulamayıp, suçu klavyeyi çok tozlandırmışsınız diyerek kullanıcıya atıyor.

  • Bu kalvye arizasi her modelde yasaniyor mu? Ornegin yeni cikan Macbook Air modelinde de ayni hata var mi diye merak ediyorum dogrusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.