Şimdi Ara

Shadow of the Tomb Raider, Ray tracing ve DLSS güncellemesi aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nvidia’nın Shadow of the Tomb Raider ile birlikte hazırladığı RTX demosu bundan tam altı ay önce gösterildi. O zamandan bu yana oyun severler Shadow of the Tomb Raider için Ray tracing ve DLSS güncellemesini bekliyorlardı. Bu bekleyiş an itibariyle son buldu.

    RTX ON


    Yeni Shadow of the Tomb Raider güncellemesini yükleyebilmeniz için güncel sürüm Windows 10 işletim sistemine ve GeForce 419.35 veya üstü sürücülere ihtiyacınız var. Paylaşılan geliştirici notları ise şu şekilde: “Bu yamanın herkes için bir gelişme sunmasını beklesek de, sorun yaşarsanız ve eski sürüme dönmek isterseniz Steam üzerinden Beta kısmındaki Build 279’a dönebilirsiniz.”  Tabii ki güncel RTX 20 serisi ekran kartlarından birine sahip olmanız gerektiğini de hatırlatalım.


    Bu terimleri ilk defa duyanlar için Ray tracing ile ışık kaynağının cinsi, ışınların çarpacağı yüzeyin cinsi, çarpma açısı ve objeler arası uzaklık gibi bir çok etkeni hesaba katarak gerçek hayattaki gördüğümüz yansımaların taklit edildiğini, DLSS ile ise performansı etkilemeden kenar yumuşatma yapmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz.


    Ayrıca Bkz.Pek çok yeni oyun EPIC Store platformuna özel olarak duyuruldu

    GTX serisi ekran kartı kullanıcılarına da önemli bir müjde verildi. Nvidia’nın dün yaptığı açıklamaya göre RTX yetenekleri GeForce GTX serisi ekran kartlarıyla birlikte sunulabilecek. Yani Shadow of the Tomb Raider içerisindeki bazı RTX/DLSS özelliklerinden GTX 10/16 ekran kartı sahipleri yararlanabilirler.








  • İki gölge çıkacak su üzerinde yansıma olacak diye bi ton para bu kartlara verilmez. Kaldı ki bunlar zaten mevcut oyun motorları ile de yapılabiliyor. Daha geçen gün crytek AMD ve Nvidia için RTX çekirdekleri olmadan normal kartlarla da bu işlerin yapıldığını gösteren DEMO yayınladı. Nvidia bu fiyat politikası ve kafayla giderse GSYNC gibi elinde patlayacak RTX olayı. Çünkü RTX serisi kartlar devrimsel bir değişiklik içermiyor.

    İlgili Video:https://www.youtube.com/watch?v=1nqhkDm2_Tw
  • Ps versiyonunada gelsin vu güzellikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX oyunları süründüren ve hiç değmeyecek bir teknoloji.

  • dımmışali kullanıcısına yanıt
    o iş yaş. DLSS zaten Nvidia özelliği, ha uygulamada hayrını gören var mı bilmiyorum. RT ise Microsoft tarafında DXR olarak mevcut ama AMD pek istekli görünmüyor RT olayına. Ha ilk demolarda gösterdikleri gibi kallavi bi görsellik yaratmıyor, hatta hangisinde açık desen kullanırken fark etmem, tek farkı kartı kasması :)

  • Çöp (Physx) oğlu çöp(Ray tracing).

  • Görsellerde RTX açık kapalı farklarında arkadaki yeşil ışık altında olanların ikisinde de gölge var hem de aynı açıda ebatta tonda vs. RTX kapalıyken gölge yok sabun gibi duruyorlar muhabbetlerine girmeyin, işi sulandırmayın RTX ten öncede oyunlarda ışık vardı o zaman da gerekli yerlere gölgeler hazırlanıyordu şekil 1A RTX kapalı görseli yeşil ışıklı kısım. RTX pompalayacaksanız ormanda ağaçlar arasından sızan doğal ışık efekti verin, o görüntüyü akıcı bir şekilde hazırlayabilen sistemleri kamyon yüküyle para vererek alma kısmı bize kalsın.
  • Rtx güzel bir detay ama bir detay işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rtx offdaki görüntü aynı zamanda graphics de off anlaşılan
    Karakterlerin gölgeleri yok Allah aşkına

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki gölge çıkacak su üzerinde yansıma olacak diye bi ton para bu kartlara verilmez. Kaldı ki bunlar zaten mevcut oyun motorları ile de yapılabiliyor. Daha geçen gün crytek AMD ve Nvidia için RTX çekirdekleri olmadan normal kartlarla da bu işlerin yapıldığını gösteren DEMO yayınladı. Nvidia bu fiyat politikası ve kafayla giderse GSYNC gibi elinde patlayacak RTX olayı. Çünkü RTX serisi kartlar devrimsel bir değişiklik içermiyor.

    İlgili Video:https://www.youtube.com/watch?v=1nqhkDm2_Tw

  • Nvidia bizimle eğleniyi ağam.

  • Oyunu bitirdim sonrasında yan görevleride yaptım oyunuda sildim. Bu paraları vermeyin bu kartlara. Amd candır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %40 performans kaybı karşılığında %5 bile sayılmayacak görüntüde iyileşme, kazanılandan çok kaybediliyor ve farkları seven ve nefret edende var. Ben bir mantık göremiyorum bu işte en azından oyunlarda, bir çok kişide eminim performansı seçicektir benim gibi.

  • CryEngine bu işin rtx kartlara ihtiyaç duyulmadan da gayet güzel bir şekilde olabildiğini geçen ki demosunda gösterdi. Nvidia yine çok özel bir şey yapmış gibi sunum yapıp kartlarını çok özel fiyatlara giydirme peşinde ama yemezler. Muhtemelen diğer oyun motorları da zaman içerisinde dahili ışık izleme özelliğini uygun performanslar ile ekleyeceklerdir.

  • Ooo şu detaya bakın: "Yeni Shadow of the Tomb Raider güncellemesini yükleyebilmeniz için güncel sürüm Windows 10 işletim sistemine.. ihtiyacınız var."
    Önüne gelen teşvik almaya başladı galiba windows 10 yüklenmesi için. Aceleye gerek yok windows 7'ye dx12 geldiği gibi diğer işe yarar özellikler de gelebilir.

  • Shadow of the Tomb Raider, Ray tracing ve DLSS güncellemesi aldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay "zamanında xp icinde ayak sürüyorlardi" olayi değil.

    O zamanlar Vista felaketinden sonra insanlar yeni işletim sistemine geçmekte çekiniyorlardi.



    Kaldıki gerekte yoktu. Windows Xp için devasa güncelleştirmeler iceren servis paketi yayınlanmış, bir süre daha idare edecek veda öpücüğünu kondurmustu.



    Windows 10 olayı farklı. birkere felaket tasarım diline sahip.

    Misal "Ayarlar" diye menü koymuşlar ordan oraya zıplıyorsun.



    İşin sonunda kendimi denetim masasi'na yonlendirirken buluyorum.

    Modern uygulamalari masaüstüne atamiyorsun, entegrasyon saglanamadigindan, " iki ayrı isletim sistemi" gibi çalışıyor ve gereksiz yük bildiriyor.



    Bu yükü azaltmak için aero 'dan tutun ikonlara kadar nerdeyse herşeyi kirpmislar.



    En dandik Android telefonlara bile yuzlerce tema ile çılgın attirabilirken, kişiselleştirme konusunda windows 10 sadece duvar kağıdı ve renk degisikligi verebiliyor.



    Sadece buda degil, kaldırdıklari seyler seni olmasa da beni cok etkiliyor

    Mesela klasör icinde komut satırı acma.



    Bunu kaldirmislar yerine power shell denen garabet eklemisler.

    Telefona root yapacagim adb indiriyoruz, aa klasörün içinde komut satiri yok

    Powershell de , adb çalışmıyor.



    Mecburen windows 7 kurmalıyız ki adb çalıştırabileyim ve custom rom kurabileyim telefona.



    İkincisi "dogrulanmis donanim imzasi" mi nedir öyle birşey var

    Fastboot da edl sürücüsüne blokaj koyuyor vs.



    Bak daha surround ses sisteminde yasattigi problemlere deginmiyorum bile



    Telementry kodlarina da ha keza.

    Yani sosyal medya, video, film izleyen icin linux dagitim bile hayli hayli yeterli.



    Windows 10 çağın gerisinde bir isletim sistemidir bana göre.

    Ayrıca windows 7 ye gore cok daha fazla kaynak tuketir



    2020 li yılların basinda yeni bir windows yapısı bizi bekliyor olacağına eminim



    Windows me ile beraber kullandigim en kötü isletim sistemi Windows 10





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.