Şimdi Ara

TREO650 KISA ANTEN TESTİ VE TREO650 AKSESUAR PAKETLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [font="Verdana"]Arkadaşlar denizcan78 adlı arkadaşın açtığı "treo650 kısa anten" isimli başlıkta treo650 kısa anten ile ilgili görüşleri paylaştık. Bunu ayrı bir başlıkta sunmamın sebebi bu anteni bekleyen arkadaşların kısa süre içinde bilgiye ulaşmasıdır.

    Bence estetik olarak çok güzel oldu, ama performans olarak iyi miydi acaba?




    Geçtiğimiz hafta ebay üzerinden bir kullanıcıdan 1 adet deneme amaçlı kısa treo 650 anten sipariş ettim, dün elime geçer geçmez hemen test ettim.

    Aslını söylemek gerekirse ambalajı beni hayal kırıklığına uğrattı zira basit bir naylon torbada geldi. Ama sanırım satan kişi satın alacağım kaynağın bilinmemesi için orjinal ambalajından çıkarmıştı. Aşağıda iki anten arasındaki ciddi boyut farkını görebilirsiniz.




    Bu antenin değişimi için 1 adet T5 tornavidaya ihtiyaç var, 2-3 YTL ye her elektronikçiden temin edebilirsiniz.
    Anten takmadan önce orjinal anteni ile signal meter 1.0 programını çalıştırdım. Sonuç fotografta da görüldüğü gibi RSSI değeri 22-24 arasında gitti geldi. Genelde 22 de sabit kaldı diyebilirim. Kısa anteni taktıktan sonra aynı işlemi onunla da gerçekleştirdim. Kısa antende şaşırtıcı bir şekilde önce RSSI 16-17 gördüm. Süre içinde bu değer 20 yi aşmadı.



    Bu signal meter adlı prc dosyasını isteyen arkaşlar için rpde upload edebilirim. Kendi antenlerini test edebilirler. Ayrıca size ek bir bilgi: tuş takımı ile #*SIGNAL yani #*744625 yazıp ara ya tıklayın treonuzun RSSI değerini görün.

    Sonuçta görüntü olarak daha derli toplu modern bir görüntüye sahip oldu, aslında ben biraz anten verimliliğinde kaybı da göze almıştım. Bu gün internette RSSI hakkında bir kısa inceleme yaptım, wikipedia dan ve değişik forumlardan aldığım bilgiye göre treshold ile maximum RSSI değeri arasındaki fark ne denli büyük olursa o denli iyi imiş. Yani her ikinde de treshold 6 fakat orjinalde 22, kısada 18 olan RSSI değeri orjinalin bir miktar daha iyi çektiğini gösteriyor. Zaten satıcısından da aldığım bilgiye göre sinyal kaybı %5-10 arasında olabileceğini söylüyordu.

    Yorumlarınızı bekliyorum. Satın aldığım kişi ile görüştüm toplu sipariş gönderebilirim diyor. İlgi gösteren olursa sipariş verebilirim. Fiyat için PM atınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost1968 -- 14 Haziran 2007; 2:02:27 >







  • kaça maloluo??
  • topic i satış ortamına çevirmemek adına pm attım. Ürün fiyat ve sipariş için pm atabilirsiniz. Bir de dünya kadar okuyan var ama bir görüş bildiren olmadı, boşuna mı bu kadar uğraştık ya..

    quote:

    Orjinalden alıntı: imdaaakkk

    kaça maloluo??
  • kısa antendeki yüzde 5 veya 10 luk sinyal kaybı yaşadığımız büyük şehirler ve oradaki gsm operatörleri için sorun yaratmyabilir ancak özellikle tatil yörelerinin bazılarında tek diş çeken telefonlarımız içni bence bi sorun yaratabilir..ince bi detay ancak öyle anlar oluyıoki telefonumuzun çekmesi için taklalar atabiliyoruz
  • İşim nedeni ile çok sık seyahat ediyorum. Yakın zamanda Muğla, Bodrum ve çevresinde kısa bir seyahatim olacak, kasabalarda da deneme imkanım olacak, sonuçları yazarım. Bu gün İzmir Aydın otoyolunda kısa bir mesafede orjinal anten ile dahi ciddi performans kaybı olan bir mevkiide bu anten ile de aynı olayı yaşadım. En azından Turkcell vardı ekranda. yani özetle fark oldukça az gibi görünüyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: patesi

    kısa antendeki yüzde 5 veya 10 luk sinyal kaybı yaşadığımız büyük şehirler ve oradaki gsm operatörleri için sorun yaratmyabilir ancak özellikle tatil yörelerinin bazılarında tek diş çeken telefonlarımız içni bence bi sorun yaratabilir..ince bi detay ancak öyle anlar oluyıoki telefonumuzun çekmesi için taklalar atabiliyoruz




  • Bu hafta şehirlerarasında seyahatimde ve Yatağan, Milas, Söke vb kasaba giriş çıkışlarında test ettim. Aracımda bulunan arkadaşın motorola telefonunun çekmediği yerde çektiğini gördüm.
    Yani algılayacağım boyutta bir performans kaybı göremedim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: dost1968

    İşim nedeni ile çok sık seyahat ediyorum. Yakın zamanda Muğla, Bodrum ve çevresinde kısa bir seyahatim olacak, kasabalarda da deneme imkanım olacak, sonuçları yazarım. Bu gün İzmir Aydın otoyolunda kısa bir mesafede orjinal anten ile dahi ciddi performans kaybı olan bir mevkiide bu anten ile de aynı olayı yaşadım. En azından Turkcell vardı ekranda. yani özetle fark oldukça az gibi görünüyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: patesi

    kısa antendeki yüzde 5 veya 10 luk sinyal kaybı yaşadığımız büyük şehirler ve oradaki gsm operatörleri için sorun yaratmyabilir ancak özellikle tatil yörelerinin bazılarında tek diş çeken telefonlarımız içni bence bi sorun yaratabilir..ince bi detay ancak öyle anlar oluyıoki telefonumuzun çekmesi için taklalar atabiliyoruz






  • dost1968 çalışmaların için çok teşekkür gerçekten paha biçilmez gerçek bilgiler bunlar çünkü almadan bilinemez bize bunu sunuyorsun sağol. Maliyet nedir bunda?
  • Teşekkürler. Bu ürün treoantenna.com da 33$ a satılıyor. Ben biraz daha uygun bir fiyata alıyorum. Şu anda 2 adet yolda ve ben onları gelir gelmez gittigidiyorda satışa koyacağım düşünen arkadaşlar olursa lütfen satış ilanını açmadan benle irtibat kursunlar aksi taktirde satıştan çekemiyorum veya satışın sonuna kadar beklemek zorunda kalıyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    dost1968 çalışmaların için çok teşekkür gerçekten paha biçilmez gerçek bilgiler bunlar çünkü almadan bilinemez bize bunu sunuyorsun sağol. Maliyet nedir bunda?
  • Treocu arkadaşlar topicte bahsettiğim kısa antenler elime ulaştı ayrıca bir çok arkadaşın sorduğu silicon caseler de geldi. İlgilenen arkadaşlar pm atabilir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: dost1968

    Teşekkürler. Bu ürün treoantenna.com da 33$ a satılıyor. Ben biraz daha uygun bir fiyata alıyorum. Şu anda 2 adet yolda ve ben onları gelir gelmez gittigidiyorda satışa koyacağım düşünen arkadaşlar olursa lütfen satış ilanını açmadan benle irtibat kursunlar aksi taktirde satıştan çekemiyorum veya satışın sonuna kadar beklemek zorunda kalıyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    dost1968 çalışmaların için çok teşekkür gerçekten paha biçilmez gerçek bilgiler bunlar çünkü almadan bilinemez bize bunu sunuyorsun sağol. Maliyet nedir bunda?






  • dost1968,http://forum.donanimhaber.com/m_9617641/mpage_4/key_//tm.htm#14013111 Bu topiğimde FM radyo aparatını tanıttım. Bunlardan getirtebilirsen senin için de bir ilk olur bizim için de müthiş çözüm olur. Saygılar.
  • Kısa anten fiyatında ciddi indirim yaptım. Radyo kartını da incelemekteyim. Silikon case, kısa anten talepleri oldu getirdim ama satın alan veya ilgilenen çıkmadı, radyoda da hayal kırıklığı olmasın sonra :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    dost1968,http://forum.donanimhaber.com/m_9617641/mpage_4/key_//tm.htm#14013111 Bu topiğimde FM radyo aparatını tanıttım. Bunlardan getirtebilirsen senin için de bir ilk olur bizim için de müthiş çözüm olur. Saygılar.
  • dost1968 anten için zaten kendi topiğimde tanıtırken dedim ki güzel birşey ama ben hazır olanından memnunum. Ancak burada açıktan bu kadar yıllık emektar üyeliğim adına taahhüt ediyorum ki radyo kartı almak boynumun borcu.

    Ayrıca senden bunu da getirtirsen almayı kesin düşünüyorum:

    Compact Flash SD card adaptör: http://www.amazon.com/Minolta-Compactflash-Adapter-Digital-Cameras/dp/customer-reviews/B00008WD8W
  • Treocu arkadaşlar teste göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkürler.
  • Güzel inceleme teşekkürler kısa anten iyi olur
  • Treocular bir anda ortadan kayboldu, eskiden her gün bir kaç mail alırdık şimdi ses seda yok..
    İlgine teşekkür ederiz.



    quote:

    Orjinalden alıntı: iyiadam

    Güzel inceleme teşekkürler kısa anten iyi olur
  • Arkadaşlar elimdeki treo650 aksesuarlarını bitiriyorum. Elimde:
    Silikon kılıflar
    Senkronizasyon 2in1 kabloları
    Araç şarjı
    2.5 mm kulaklık
    Orj treo650 Bluetooth kulaklık
    Vee sadece 2 adet Treo650 kısa anten var.
    İrtibat kuran arkadaşlara çok uygun fiyatlara verip bitireceğim.
    Kısa anten almadan test sonuçlarını izleyin, kalitesini görün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.