Şimdi Ara

TREO 650 HAKKINDA HERŞEY :şiddetle tavsiye: aldım rahat ediyorum (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
1
Favori
18.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler cryptooth. yazdıklarını daha uygulama anlamında incelemedim ama incelediğiim zaman ne kadar başarılı olduğumu ve yapabildiklerimi burdan paylaşacam. şimdiden tekrar teşekkürler.
  • arkadaşlar ram üzerine kurulu ve sağlıklı çalışan prorgamları sd karta taşımak istiyorum. file explorer var ama eksik dosya tarnsferi olabilir düşüncesi ile karta atamıyorum. yanılmıyorsam treo600 de ram den karta dierk atmak mümkündü burada bunu bulamadım, gönder deyince direk sms, bluetooth vs soruyor. bunu adnan arkadaşımız gibi ram in yetersizliği nedeni ile yapmak istiyorum. rami efektif kullanmak ile ile ilgili bilgi veren olursa sevinirim. ram i flusk eden ve gereksiz dosyaları temizleyen bir program öneriniz var mı.
    herkese slm.

bu arada elimde fazladan usa dan getirttiğim, plastik holster, araç şarjı, silikon case, retractable şarj/syncr kablosu vs var, ilgilenenlere duyurulur
  • Programları karttan çalıştırabilmek için en sağlıklı yöntem PowerRun tarzı bir program kullanmaktır.

Ancak sürekli çalışması gereken (zil tonu programları gibi) programları RAM üzerinde bulundurmanız gerekir.

Ayrıca çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoları da direk karta çekmeyi unutmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: dost1968

arkadaşlar ram üzerine kurulu ve sağlıklı çalışan prorgamları sd karta taşımak istiyorum. file explorer var ama eksik dosya tarnsferi olabilir düşüncesi ile karta atamıyorum. yanılmıyorsam treo600 de ram den karta dierk atmak mümkündü burada bunu bulamadım, gönder deyince direk sms, bluetooth vs soruyor. bunu adnan arkadaşımız gibi ram in yetersizliği nedeni ile yapmak istiyorum. rami efektif kullanmak ile ile ilgili bilgi veren olursa sevinirim. ram i flusk eden ve gereksiz dosyaları temizleyen bir program öneriniz var mı.
    herkese slm.

bu arada elimde fazladan usa dan getirttiğim, plastik holster, araç şarjı, silikon case, retractable şarj/syncr kablosu vs var, ilgilenenlere duyurulur

• quote:

Orjinalden alıntı: cryptooth

Programları karttan çalıştırabilmek için en sağlıklı yöntem PowerRun tarzı bir program kullanmaktır.

Ancak sürekli çalışması gereken (zil tonu programları gibi) programları RAM üzerinde bulundurmanız gerekir.

Ayrıca çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoları da direk karta çekmeyi unutmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: dost1968

arkadaşlar ram üzerine kurulu ve sağlıklı çalışan prorgamları sd karta taşımak istiyorum. file explorer var ama eksik dosya tarnsferi olabilir düşüncesi ile karta atamıyorum. yanılmıyorsam treo600 de ram den karta dierk atmak mümkündü burada bunu bulamadım, gönder deyince direk sms, bluetooth vs soruyor. bunu adnan arkadaşımız gibi ram in yetersizliği nedeni ile yapmak istiyorum. rami efektif kullanmak ile ile ilgili bilgi veren olursa sevinirim. ram i flusk eden ve gereksiz dosyaları temizleyen bir program öneriniz var mı.
    herkese slm.

Bilgi için teşekkürler, powerrun a geçtim. ramde bir miktar yer açıldı.

• aadnan, cryptooth, özellikle GSM yokken BT açık olması olmamasının ne anlamı var demişsiniz: Çoook anlamı var. Öcelikle şu sıralar bir kaç tek tük telefonda bu özellik varsa bile yaygın değil. 1 sene önce hiç yoktu treoda hep vardı. Şu anda telefonların ezici çoğunluğu simkart takılmadan açılmaz bile. Rezalet bir özellik.

Gelelim niye güzel bir yön:

-Uçaktasın GSM kapatılmak zorunda ve siz Audio Gateway ile BT nizden müzik dinlemek film seyretmek veya callrecten eski kayıt edilmiş telefon konuşmalarını kimseyi rahatsız etmeden dinlemek istiyorsunuz. İşte telefonu açmadan Bt yi açın ve bunları yapın. Veya uçakta otobüste veya yazlıkta tatildesin telefonlar kapalı ama başkasında güzel bir resim var onu Bt ile almak ne kadar kaliteli keyifli olay. Veya telefonun kapalı netcafedesin bilgisayara Bt adaptörünü taktın bulduğun ne ise onu telefonuna indiriyorsun. Yani Telefonu açmamamak zorunda olduğum durumlarda BT ile olan işlerimi yürütmek ne kadar güzel. Kafede çapkınlık yapacaksınız Gsm kapalı ama Bt niz açık bulun BT lileri gönderin resmim ring veya not alın cevabı. Veya kurduğunuz ADSL network için BT nizin açık olması yeterlidir. İnternete ADSL niz üzerinden palminizle girersiniz.

Geleyim başka konuya: Niye multitaskin yok ta yok bunu anlamış değilim. Multi tasking olupta hepsini aynı ekranda mı iş görülecek anlamıyorum. Birinden çıkıp diğerine girilecek ama kapanmasın deniliyor. Tamam işte Palm de zaten hiçbirini kapatmıyorki hepsi açık zaten. Yani multitaskingin alası Palmde zaten.

Bunu şöyle düşünün bir geniş masa var yüklediğiniz programlar kitaplarınız olsun. Palmde bütün kitaplar o masadadır. Hangi kitaba bakarsanız bakın bütün kitapların sayfası siz değiştirene kadar bıraktığınız son halinde durur. Ama diğerlerinde bakmanız gereken kitaplar tek tek raftan çağrılır çünkü kitabın konulduğu yer ufak bir sehpa gibi yerdir. İki üç kitap açık kaldı mı artık sorun başlar bazı kitapları kapatıp yer açmanız gerekir ki başka kitap açıp çalışasınız. Oysa Palmde hafızanız kadar yani masanızın üzerine açabildiğinizk adar kitabı taşıyıp açın. Yani işte size multimultitasking daha ne olsun. Üstelik flash bellekle tüm dosyalarınızın durumu siz kayıt etmeseniz bile anında kayıt altına alınır. Sevgilerle.

• nakka; olurmu ama hiç olmazsa belli bir seviyeye kadar multitasking olmalıydı. mesela nettesin, orda bırakıp biraz oyuna takılıp tekrar kaldığın sayfadan devam edebiliyormusun, bırak onu tekrar webe bile başta nasıl girdiysen aynı yolu takib edip öyle giriyorsun. birde kolaycılık olacak ama sürekli bazı programlar tavsiye ediliyor, ama nerden bulacağımız yazılmıyor, linklerini yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Internet gezgini
    Internet browser programı (WEB), birden fazla sayfayı aynı anda açma özelliğine sahip değildir. Cache yönetimi bilgisayardaki gibi çok başarılı olmayabilir. Bellek miktarını Options > Preferences > Advanced sekemsinden değiştirebilirsiniz.
    Aynı anda birden fazla sayfayı açan (tabbed browsing) bir program için (beta)http://www.wapuniverse.com/ linkine bakabilirsiniz.

Paylaşmaktan kimse yorulmaz. :) Bu yüzden her şeyi sorabilirsiniz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
    cryptoth; burdaki "Bellek miktarını Options > Preferences > Advanced sekemsinden değiştirebilirsiniz. " cümlesini anlayamadım. benim menü türkçe, oyüzden anlamadım. birde bu cümleden kastını anlamadım

• sekmesinden demek istemiş oraya girersen 32 mb ye kadar cıkartabilirsin belleğini
  • quote:

sekmesinden demek istemiş oraya girersen 32 mb ye kadar cıkartabilirsin belleğini
    yav orayı anladım canım sekme ile sekemi kaarıştırmadım zaten pes yani.
    quote:

ben nerden yükseltileceğini tam anlamadım
  • cryptoth; 32 mb a nerden yükselteceğiz açarmısın lütfen
  • Arkadaşlar 32 MB'a falan çıkma olayını nerden çıkardınız anlamadım :)

Yukarıda klavyem sürçmüş, sekme yazacağıma sekem yazmışım.
  • iki gün önce aldığım palm treo ma şu an kavuşabildim henüz inceleyemedim...incelerken bi yandan da bu topicleri okumayı planlıyorum

şimdiden bilgilerini bizimle paylaşan tüm treoculara teşekkür ederim...
  • ara bellek demek istemiştim internet de flash ları izleyebilmek için yoksa bazılarını açmıyor arttırmak lazım diye söylemek istemiştim. ben java hakkında sandım pardon:)
  • arkadaşlar ilk sorumu soruyorum

sim kartımı palm e taktıktan sonra telefon rehberimde invalid character set adında tanımlayamadığı isimler buldu..onların içine de giremiyorum edit etmek için...naapabilirim
  • sim kartınızı eski telefonunuza takın.

türkçe harfleri değiştirin.

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

sim kartınızı eski telefonunuza takın.

türkçe harfleri değiştirin.

hayırlı günler.

teşekkürler
  • mrb arkadaşlar. ben de palm treo 650 kullanıcısıyım ama bir şikayetim var.telefon cebimdeyken, biri beni aradığında cevaplama butonu dokunmatik ekranda da belirdiğinden ,küçük bir temasla(iradem dışında) telefon kendiliğinden açılıyor veya meşgule atıyor. Böyle durumlarda dokunmatik ekranı kaldırma ya da bu tarz bir önlem var mı acaba????
  • quote:

Orjinalden alıntı: dimitris

mrb arkadaşlar. ben de palm treo 650 kullanıcısıyım ama bir şikayetim var.telefon cebimdeyken, biri beni aradığında cevaplama butonu dokunmatik ekranda da belirdiğinden ,küçük bir temasla(iradem dışında) telefon kendiliğinden açılıyor veya meşgule atıyor. Böyle durumlarda dokunmatik ekranı kaldırma ya da bu tarz bir önlem var mı acaba????

Menu - Pref. - Keyguard - Disable touchscreen when: incoming calls recieved ve on a call seçeneklerini seçersen sorunun çözülür sanırım...
  • yardımın için teşekkürler dostum:)iyi çalışmalar
  • rica ederim hocam. ben teşekkür ederim..
    quote:

Orjinalden alıntı: dimitris

yardımın için teşekkürler dostum:)iyi çalışmalar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.