Şimdi Ara

ATAK 2 helikopteri için imzalar atıldı: İşte heyecan uyandıran özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Uzunca bir süredir gündemde olan birinci nesil ATAK helikopterinin daha gelişmiş bir versiyonu olan ATAK 2 için sonunda imzalar atıldı. SSB ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma, helijopterin resmi olarak hedeflenen özelliklerini de gün yüzüne çıkardı. ATAK helikopterinden 2 kat daha fazla kalkış ağırlığına sahip olacağı aktarılan ATAK 2, dünyadaki en üst seviye üç taarruz helikopterlerinden biri olacak.

    1200kg mühimmat taşıma kapasitesi


    Deniz kuvvetleri ve kara kuvvetleri için farklı niteliklere sahip 2 ayrı modelde üretilecek olan ATAK 2’nin ilk uçuşunu 5 yıl sonra yapması hedefleniyor. Kalkış ağırlığı 10 ton olacağı belirtilen helikopterin lançerler hariç asgari 1200kg mühimmat taşıyabileceği belirtilmiş. 12.7mm mühimmata dayanıklı bir zırh ile gövdesi kaplı olacak olan ATAK 2, 4 eksenli otopilot, kaska entegre artırılmış gerçeklik destekli görüntüleme teknolojileri, hedef tespit radarı ve tespit sistemi özellikleri ile donatılıyor.

    Yeni burun topu


    Güçlenen yapıyla birlikte silah sistemlerinde de değişiklikler göze çarpıyor. Özellikle birinci nesil ATAK helikopterinde 22mm olan burun topu, ATAK 2’de 30mm olarak güncellenmiş. 6 kanat istasyonu ile uçacak olan helikopter, 2.75” güdümsüz roket, 2.77” güdümlü roket, Anti Tank Füzesi ve Havadan havaya füze ekipmanları ile görev icra edebilecek.

    Mildar ATAK 2’ye ekleniyor


    Meteksan Savunma ve TAİ işbirliği ile %100 yerli olarak geliştirilen Milimetetrik Dalga Radarı MİLDAR, sonunda ATAK 2 ile havalanacak. Algılanma yüzdesinin çok düşük oluşu ile fark yaratan MİLDAR; görünmezlik konusunda kullanıldığı araçlara önemli katkı sağlıyor. Özellikle elektro optik sistemlerin yetersiz kaldığı durumlarda ATAK 2’nin gözü kulağı olacak olan MİLDAR, geniş bir alanda hızlı ve etkin arama yaparak hedefleri tespit edebilecek.

    Buna ek olarak omuzdan atılan zırh delici füzelere karşı önemli bir tedbir gücü olacak olan Yönetilebilir Kızılötesi Karşı Tedbir Sistemi (DIRCM) ile çok yeni MANPADS teknolojilerinden bile helikopterin korunmasının önü açılacak. Hem MİLDAR hem de DIRCM ATAK 2’yi her koşulda güçlü kılacak yeteneklerden olmuş.


    ATAK helikopteri ile çok fazla bilgi birikimi elde eden Türk Savunma Sanayii şimdi %100 özgün ve çok daha gelişmiş bir taarruz helikopteri ile yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. SSB Başkanı İsmail Demir’in her bir parçası için %100 yerlilik vurgusu da bu konuda son derece önemli. Bu arada proje yerli ortaklıklara da açık bir yapıda ve ülkemizdeki bir çok sanayi koluna iş imkanı da tanıyacak.








  • Boş konuşmuşsun birader. Atak 1 helikopetinin akıbeti ne oldu ? Amerika izin vermedi diye satamadık o helikopterleri. Çunku yerli üretim filan degıldi, amerika'nın ıznı gerekıyordu satılması ıcın. Mılletı kandırmaya bır son verın, dogru dıyorsun turkun turkten baska dusmanı yok. Bızı kandıran yıne bızımkıler.
    Bakıyorum Atak 1 yapılırken dalga geçenler şimdi yine sahnede ama hep haklılar. "seçim varcilar" daha sayfayı keşfetmemis yakında onlar da damlar Türkiye ne yapsa dalga geçenler biraz Yunan kanalları izlesin bakın neler diyorlar. Malum Türkün Türkten başka düşmanı yok cehenem kazanından çıkmaya çalışsa bir Türku kesin bir başka türk aşağıya çeker şekil A görüldüğü üzere
    Geleneksel seçim öncesi Yolcu Uçağımız göklerde, Batman'da petrol bulundu, Bor'dan bilmem ne ürettik haberlerinin bir yenisi. Daha ilk çıkan Atak helikopterinin motorunu üretemedik. Yalandan prototip yapıyorlar. Pakistan'a satılacak Atak vardı ne oldu onlar. Motoru üretemediğimiz için motor sağlayan firma izin vermedi satışına. Helikopter motorunu geçtim daha tank motoru yapamıyan birilerinin yüzde yüz savaş helikopteri yaptığına inanan 20 milyon seçmen var. Helikopter motoru dediğiniz sistem o kadar komplike ki sizin İmam Hatip mezunu kapasiteli yöneticileriniz anlamaz bile. Siz ancak birilerinden parçaları alıp lego gibi birleştirmeyi bilirsiniz. Sonra da sanki tüm parçaları yerli üretimmiş gibi yüzde yüz yerli diye halkı kandırırsınız.
    Kardeş Türkiye nin Savunma sanayi ihracatını partilere seçimlere indirgeyemezsiniz. TS 1400 motoru 2 yıla kalmaz Atak helikopterine konulacak. Bu yazıyı yazdığım için beni Ak partili ilan edeceksen şimdiden söyleyeyim Ak partiye oy vermedim. :) İnanıp inanmaman beni ilgilendirmiyor. Türkiye nin bekası ile ilgili olan böyle bir konu da düşüncemi sorarsam ülkemiz adına sevindirici bir gelişme. 2 yıl sonra motoru da dahil her şeyi bizim olan bir helikopter olacak. İhracatımıza da katkısı olacak. Atak 1 i yapan Türkiye Atak 2 yi de yapacak. Kimsenin kimseyi kandırdığı yok. Diyoruz ya 2 yıl sonra motoru dahil her şeyi olan bir helikopterimiz elimde olacak. Kandırılmamız için elde maketten çizimden animasyondan başka bir şey olmaması lazım. TS 1400 motorunun ateşlenmesini de izleyebilirsiniz. Kesinlikle kandırmaca değil. Olaya partiler gözünden değil de Türkiyemiz gözünden bakmak lazım. İyi günler.
    Yahu sen ne boş adamsın bee. Her boku biliyorsunuz ne güzel
    12 angry men içinde aynısı geçerli bomboşsunuz.
    Helikopter için 2024 yazmışlar gelmiş seçim demişsiniz ayıp be.
    Belediye seçimlerinde millet buna bakıp oy verecek öyle mi?
    -Yehhhuu Atak II geliyormuş hemen gidip Xyz parti adayını başkan yapmalıyım diyecek yani.
    5-6 tane taarruz helikopteri ile terörle mücadele eden ülkeden 30+ helikoptere geçtik biz, belki haberin vardır? O İtalyan diye dalga geçilen helikopter şu anda Brezilya'nın helikopter ihalesinde değerlendiriliyor haberin var mı senin?
    Pakistan sonrası Filipinler ile anlaşmaya varıldı siz hâlâ daha "ama yabancı buu" diye ağlıyorsunuz

    Not: Pakistan işi yatacak gibi olduğunda göbek attınız mı doğru söyle (üretimde herhangi bir sıkıntı yok devam ediyor)
    Satamadık diye birşey yok amerikadan alınan parça için izin gerekiyordu. Halihazırda pakistan 30 adet siparişte bulundu hatta geçenlerde kredi buldukları taktirde bu sayıyı 50'ye çekmek istediklerini belirttiler. Fas bangladeş tayland'da helikopterler ilgileniyor. Malum parti yandaşı filan değilim ama yapılan şeyleri bu kadar basit karalamayın.
    boş konuşuyorsun birader, atak-2 helikopterinde motor dahil herşey yerli olacak ve satımı konusunda da kimseden izin almak gerekmeyecek. hee ama sen beni yandaş sanabilirsin ama değilim ben sadece vatanımı milletimi askerimi seven bir vatanseverim. sizin gibi her olumlu gelişmeyi b*klamak bize yakışmaz, yakışanı yapmak en doğrusu...
  • Seçim yaklaşıyorcular gelmeden diyeyim "seçim yaklaşıyor".
  • 1 nisanda seri üretime başlıyor oylarınızı ona gore verın
  • ???????? :D

  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Güldürdün kardeş :D

  • "Dünyadaki en üst seviye üç taarruz helikopterlerinden biri olacak."

    LoL

    Ağır saldırı helikopterleri.

    AH-1Z Viper
    Ah-64D/E
    Mi-35
    Mi-28
    Ka-50/52
    Denel Rooivalk
    Caic Z10
    AW-249
  • Bakıyorum Atak 1 yapılırken dalga geçenler şimdi yine sahnede ama hep haklılar. "seçim varcilar" daha sayfayı keşfetmemis yakında onlar da damlar Türkiye ne yapsa dalga geçenler biraz Yunan kanalları izlesin bakın neler diyorlar. Malum Türkün Türkten başka düşmanı yok cehenem kazanından çıkmaya çalışsa bir Türku kesin bir başka türk aşağıya çeker şekil A görüldüğü üzere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazsoy -- 22 Şubat 2019; 17:49:29 >
  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Boş konuşmuşsun birader. Atak 1 helikopetinin akıbeti ne oldu ? Amerika izin vermedi diye satamadık o helikopterleri. Çunku yerli üretim filan degıldi, amerika'nın ıznı gerekıyordu satılması ıcın. Mılletı kandırmaya bır son verın, dogru dıyorsun turkun turkten baska dusmanı yok. Bızı kandıran yıne bızımkıler.
  • bunu karalayanlar kime oy veriyor acaba
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    ATAK'ın motoru LHTEC T800 o yüzden satışta abd engeli çıkıyor ama hala 2-3 ülke ile satış konusunda görüşmeler devam ediyor. geri kalan donanımının çoğu yerli. TS 1400 bitince bu sorunda ortadan kalkacak

  • transverse T kullanıcısına yanıt
    copy from tweetter paste to DH

  • Harika haber, o zamana yerli motoruda yetişmiş olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atak 2 ile daha ayrıntılı bilgi. Ayrıca Ayhan beyi takp etmenizi tavsiye ederim.

  • Geleneksel seçim öncesi Yolcu Uçağımız göklerde, Batman'da petrol bulundu, Bor'dan bilmem ne ürettik haberlerinin bir yenisi. Daha ilk çıkan Atak helikopterinin motorunu üretemedik. Yalandan prototip yapıyorlar. Pakistan'a satılacak Atak vardı ne oldu onlar. Motoru üretemediğimiz için motor sağlayan firma izin vermedi satışına. Helikopter motorunu geçtim daha tank motoru yapamıyan birilerinin yüzde yüz savaş helikopteri yaptığına inanan 20 milyon seçmen var. Helikopter motoru dediğiniz sistem o kadar komplike ki sizin İmam Hatip mezunu kapasiteli yöneticileriniz anlamaz bile. Siz ancak birilerinden parçaları alıp lego gibi birleştirmeyi bilirsiniz. Sonra da sanki tüm parçaları yerli üretimmiş gibi yüzde yüz yerli diye halkı kandırırsınız.
  • Yerli ve milli derken bunun ne oranda olduğu açıklansa ve hiçbir şey havada kalmasa insanlar zaten burda yapıcı eleştiri de yaparlar.

    Atak T129 italyan helikopter sirketi ile beraber tasarlandı, motor ise İngiliz-Amerikan ortaklığı tarafindan geliştirilmiş bir motor. Malum bu yüzden Pakistan'a yapılacak satış Amerika onayına takıldı. Geliştirdiğimiz bazı savunma sanayi silah ve teknolojileri ile bu helikopteri donatmak iyi bir tecrube ve artı değer elbette. Ama çok temel olmazsa olmazlar ithal edilmişken yerli ve milli denmesi doğru değil diye düşünüyorum.

    Tüm bunları düşününce yeni bir dizayn yapmak, bu dizayn üstüne kurulumlar yapmak ve bunu havalandiracak motoru yine söylendiği gibi diğer hersey ile birlikte %100 yerli yapmak kısa sürede pek mümkün görünmüyor. Ustelik ortaya çıkan işin en iyilerden olması gibi bir iddiada var ortada. Bunların hepsi toplanınca eleştiri kaçınılmaz oluyor.

    Umarım hayati öneme sahip savunma sanayimiz kisa sürede yerli ve milli imkanlar ile en iyilere sahip olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Konuyla ne alaka şuan PKK ile mücadele gayet güzel kullanılıyor Atak1'ler tabi yıllarca eski hükümetler motor teknolojisine yatırım yaptığı için satilmamasi büyük rezalet 🤣🤣 düşün şurda 5 yıldır motor geliştirmeye başladık yavaş yavaş geliştirecek siz de burda bakarsın zamanı gelince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Satamadık diye birşey yok amerikadan alınan parça için izin gerekiyordu. Halihazırda pakistan 30 adet siparişte bulundu hatta geçenlerde kredi buldukları taktirde bu sayıyı 50'ye çekmek istediklerini belirttiler. Fas bangladeş tayland'da helikopterler ilgileniyor. Malum parti yandaşı filan değilim ama yapılan şeyleri bu kadar basit karalamayın.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Kardeş Türkiye nin Savunma sanayi ihracatını partilere seçimlere indirgeyemezsiniz. TS 1400 motoru 2 yıla kalmaz Atak helikopterine konulacak. Bu yazıyı yazdığım için beni Ak partili ilan edeceksen şimdiden söyleyeyim Ak partiye oy vermedim. :) İnanıp inanmaman beni ilgilendirmiyor. Türkiye nin bekası ile ilgili olan böyle bir konu da düşüncemi sorarsam ülkemiz adına sevindirici bir gelişme. 2 yıl sonra motoru da dahil her şeyi bizim olan bir helikopter olacak. İhracatımıza da katkısı olacak. Atak 1 i yapan Türkiye Atak 2 yi de yapacak. Kimsenin kimseyi kandırdığı yok. Diyoruz ya 2 yıl sonra motoru dahil her şeyi olan bir helikopterimiz elimde olacak. Kandırılmamız için elde maketten çizimden animasyondan başka bir şey olmaması lazım. TS 1400 motorunun ateşlenmesini de izleyebilirsiniz. Kesinlikle kandırmaca değil. Olaya partiler gözünden değil de Türkiyemiz gözünden bakmak lazım. İyi günler.

  • Cok guzel haberler bunlar, ulkemle gurur duyuyorum,



    Muhalif catlatan bir haber tabii orasi ayri ;)

  • Yetli otomobil için hala fabrika yeri arıyorlarmış. :))))))
    https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/yerli-otomobil-icin-hala-yer-ariyoruz-3642531/

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.