Şimdi Ara

Samsung yeni Exynos yonga setini 14 Kasım'da duyuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung bir sonraki Exynos yonga setini 14 Kasım'da tanıtacak. Güney Koreli şirket, Samsung Exynos'un resmi Twitter hesabı aracılığı ile bir görsel paylaşarak bu tarihi onayladı. Yeni yonga setinin adı henüz açıklanmadı ancak Galaxy S10'a güç vermesi beklenen Exynos 9820 olacağına inanılıyor. Teaser görselin de yapay zeka özellikleri ile ön plana çıkacağına işaret ettiğini görüyoruz.

     

    Ayrıca Bkz.Çentikli tasarıma sahip LG Q9'un basın görseli ortaya çıktı
    Exynos 9820 hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz ancak daha önce yayınlanan bir rapor yonga setinin yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamaları için çift Nöral İşlem Birimi'ne (NPU) sahip olacağını öne sürmüştü. Ayrıca 7 nm fabrikasyon süreci ile üretileceğine yönelik söylentiler var. Bu da Apple'ın aynı fabrikasyon sürecine sahip A12 Bionic yonga setine rakip olacağı anlamına geliyor. Tabii bir de Huawei’nin 7 nm'lik Kirin 980 yonga seti ile kapışacak.

     


    Yeni Exynos yonga seti için geri sayım başladı


    Teknoloji dünyası önümüzdeki yıl katlanabilir telefonlar, 5G teknolojisi ve yapay zeka alanındaki ilerlemeler ile büyük bir sıçrama yapacak. Dolayısı ile Exynos 9820'nin bu gelişmelere ayak uydurabilecek kapasitede bir yonga seti olmasını bekliyoruz. 14 Kasım'da duyurulacak olan bu gizemli Exynos yonga seti hakkında tüm detayları öğrenebilmemiz için önümüzde sadece 4 gün gibi kısa bir süre var.







  • Anca Kirin 980 ile kapışır. Zaten günümüzün amiral gemisi cihazlarındaki işlemciler gayet hızlı. Kendisinden hız yerine daha iyi batarya ömrü ve fotoğraf çekerken daha iyi yapay zeka vs. gibi şeyler bekliyorum.

  • A12'ye rakip olacağını sanmıyorum, geçebilmesi gerekir ki o seviyeler çok zor. Samsung'un son yıllardaki zayıf gidişatı konusunda fikir veren bir gelişme olacak. Göreceğiz bakalım ne hazırlamışlar. 2019 yılı Samsung için çok kritik bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Kirin 980’e fark atar, A12 Bionic’e yaklaşır. Snapdragon serisi 7 nm işlemciyle kafa kafaya olmasını bekliyorum açıkçası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Ben bu işi bildiğimi düşünüyorum. Kirin'in Turbo açık, yani 302.000 puan almış olan hızına bir miktar fark atar.
    Bionic derken A12 mi yoksa A12X mi? A12 ye yaklaşabilir. Yani benim aklımdan geçen tek çekirdekte Geekbench de
    hadi en fazla olsun olsun 4500 puan alsın. Çoklu çekirdekte de hadi olsun olsun 11.000, bilemedin 12.000.
    Daha fazla olmasını pek ümit etmiyorum. A12X Bionic ise 5.000 e 18.000 alıyor.
  • Snapdragon 8150 tanitilacak ondan Samsung mecbur erkene aldi eskimis olacak suanki Exynos 9810 ise 3 Ocak ta tanitilmisti :)

    https://en.wikichip.org/wiki/samsung/exynos/9810


    Bilindigi uzere Samsung iki farkli islemcili urunlerini sunmaktadir yillardir. Snapdragon 8150 ler artik Samsung degil TSMC seri uretime baslamisti suan sadece resmi ilani bekleniyor. Sektorde bu tur gelismeleri bilinir Samsung cok daha iyi bilir :) O yuzden erkene aldi ... Umarim Galaxy S10 u epey erkenden sunarlar ...

    7 nm ye zamaninda gecemeyen Samsung Snapdragon 8150 lerin dokum uretimini kaybetmisti ... Suan Samsung kendisi gecte olsa 7 nm yi basarmis midir yoksa 7 m ye yakin 8 nm filanlan mi olacak gorecegiz :)




  • Çok ballandıra ballandıra yazmış editör arkadaş ama artık sorun bende mi bilmiyorum artık teknoloji dünyası heyecan vermiyor.

  • inan oda heyecanlanmıyorda adamın işi bu :)

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    A12x telefonlarda kullanılmıyor karşılaştırmak mantıksız olur.olabilir diyorsan A12x i i9_9900k ile karşılaştırmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 10 Kasım 2018; 9:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    A12x telefonlarda kullanılmıyor karşılaştırmak mantıksız olur.olabilir diyorsan A12x i i9_9900k ile karşılaştırmak lazım.
    Onu bilmiyordum. Daha doğrusu normalde GSMARENA dan bakardım ama dikkat etmemişim.
    Bilgi için teşekkürler.
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    980 ciddi gelişme yaşandı ama bencede kirin 980 e fark atar

  • Artık performansı arttırmak yerine aynı performansı daha düşük güç tüketimiyle sunsalar daha faydalı olur. Verimlilik artıyor ama artan verimlilik benchmarklarda 1.olabilmek adına saat hızı arttırmak için kullanılıyor. Kullanıcıya faydası 0 bu durumun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Artık performansı arttırmak yerine aynı performansı daha düşük güç tüketimiyle sunsalar daha faydalı olur. Verimlilik artıyor ama artan verimlilik benchmarklarda 1.olabilmek adına saat hızı arttırmak için kullanılıyor. Kullanıcıya faydası 0 bu durumun.
    Önüme 2 tane telefon koysalar.
    Deseler ki; birisi çok hızlı. Ayrıca pili de 2 gün gidiyor.
    Diğeri ise o kadar hızlı ki anlatamam. Tüm testlerde 1. geliyor. Jet gibi. Ama pili 1 günü zor çıkartıyor.

    Allah belamı versin ki pili 2 gün gideni alırım. Yahu zaten çok hızlı. Daha da hızlı olacağına, daha
    işlevsel olsun. Daha işime yarayacak özellikler sunsun dimi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.