Şimdi Ara

2.5 Gbps Ethernet yaygınlaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kablosuz bağlantı tarafında son yıllarda hız ve performans artışı konusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. Bununla birlikte kablolu tarafta ilerlemeler biraz daha yavaş. Uzun yıllardır kullanılan 1Gbps hız standardı 2.5Gbps standardına terfi etmeye başladı.


     


    Yaygınlaşıyor


     


    Aslında daha yüksek hızlar için bir süredir çalışmalar devam ediyor. Aquantia gibi firmalar 10Gbps hızlarına kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte sunucu tarafı ağırlıklı olduğu için son kullanıcı tarafında hareketlilik çok az. Hali hazırda yaygın olarak kullanılan en yüksek hız 1Gbps.


     


    Ayrıca Bkz.QLC NAND üretiminde sıkıntılar var

    Realtek de 2.5 Gbps Base-T Ethernet kontrolcülerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ethernet kontrolcü pazarında Realtek yüksek hacimli ve düşük maliyetli yongalar ürettiği için 2.5 Gbps standardının yayılmasına yardımcı olacak.


     


    Realtek ilk etapta 3 farklı 2.5 Gbps Base-T Ethernet kontrolcü hazırlanmış durumda. RTL8125 yongası PCI-Express 2.0 x1 tabanlı ve anakartlara entegre edilecek. Yonga 5Gbps bant genişliği sunuyor.


     


    RTL8156 yongası USB 3.1 üzerinden bağlantılarda kullanılmak için tasarlandı. RTL8226 yongası ise ağ ekipmanlarında kendisine yer bulacak. Her ikisi de yine 5Gbps bant genişliğine sahip.


     


    Teoride 2.5Gbps (325MB/s) hıza ulaşan yeni kontrolcüler bazı Z390 anakartlarda yerini aldı ve yıl bitmeden bu anakartların piyasaya çıkması bekleniyor. Hatta Z390 Phantom Gaming modeli 2.5Gbps hızına çıkan ilk anakart olma ünvanına sahip. Elbette bu hızlar için Switch gibi diğer ekipmanların da uyumlu olması gerekiyor. Kablo tarafında ise Cat5e standardı şu anda uyumlu durumda.


     







  • Gereksiz hamle, 10 GB bir kaç yıla standart haline gelecek, 2019 yılı içibari ile Wifi'da 'ax' starndartı yangınlaşacak bir çok firma ürünü 2019 yılı başı ile piyasaya sürecek. Bu arada 802.11ax starndart 14 GBit e kadar band genişliği sunabiliyor

  • 2.5Gbps çıktığına bizim ülke adına şu yönden seviniyorum: İnşallah ilerde (çok çok çok ilerde) bu teknolojiye kavuşacağız. Şimdilik bizim ülkede, tarife de altyapı da ters orantılı olup gün geçtikçe dibe battığı için yenisi çıkınca eskisini alırım mantığı da işe yaramıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabiki bağlantı hızlarının gelişmesi güzel bişey ama maalesef bahsedilen hızlar sadece bizim ülkemiz için değil başka ülkelerdeki standart kullanıcılar için bile ulaşılması zor değerler, çok heyecan verici olmuyor o yüzden..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evde şuan internet max 4 Mbps çekiyor. Diyorsunuz ki 2.5 Gbps. Çıldırıcam böyle altyapıdan.

  • MarlonJD kullanıcısına yanıt
    Bölgende uydunet varsa ona gec. care olabilicek tek sey o.
  • Bundan 5 sene önce. sanirim Redstation UK Dedicatedlerde 10 Gbps ethernet karti oldugunu görmüstüm

    2,5 gbpsyi kim takar ki?

  • 1000 lik fiber kullandik da bu kaldi 😂 fiber binaya zor geliyor daha eve gelecek de odaya gelecek 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adamlar daha ethernet hızının ve internet hızının ne işe yaradığını bilmiyor gelip teknoloji sitesinde yorum yapıyor. İntranet diye bişey var güzel kardeşlerim.

  • SSD'yi geçtim mekanik disk hızlarının son kullanıcı kablolu ağ hızını geçeli çok oldu. SSD'ler zaten ~25 kat daha hızlı. Kısa mesafede bu elbet normal ama çok açıldı. Bu noktada çok geri kalındı.

  • etherneti sadece internet bağlantı hızı ile alakalı zannedenler, ufkunuzu genişletin

  • 10GbE kartlar ve buna sahip bazı anakartlar olduğu için 2.5GbE ye gerek yok. Şu anda Asus'un 10GbE kartı $100 civarına satılıyor zaten. Yaygınlaşınca fiyatı da dramatik bir şekilde düşecektir zaten. Bu yüzden Realtek umarım en kısa zamanda 10GbE yongalarını çıkartır.

  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    TTnet dışında hiç bir altyapı yok ilginç olan 200 metre aşağıda fiber, 200 metre yukarıda fiber var bizde böyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarlonJD

    TTnet dışında hiç bir altyapı yok ilginç olan 200 metre aşağıda fiber, 200 metre yukarıda fiber var bizde böyle.
    En kötü durumda seninde VDSL alabiliyor olman gerekmez miydi?
  • Elbette bu hızın internet bağlantı hızıyla alakası yok, işyeri ağları gibi kapalı ağlardaki cihazların aralarındaki veri hızlarını etkileyecek, sunuculara daha hızlı yedekleme yapılacak, yoksa ülkemizde ortalama internet hızı 100 mb bile değil...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeAr

    adamlar daha ethernet hızının ve internet hızının ne işe yaradığını bilmiyor gelip teknoloji sitesinde yorum yapıyor. İntranet diye bişey var güzel kardeşlerim.
    Bir de gereksiz yere 300 Mbps wifi alırlar, Türkiye de çoğu kişi 8 Mbps internet kullanıyor halbuki 802.11b standardında çok ucuz modem işlerini görür
  • son kullanıcının kullanamayacağı değerleri üzerine
    bir ton geyik yorum yazan yazana !

  • cat5e ve cat 6 ile uyumlu olması sevindirdi.swich ve pcix den bağlanacak bir adaptör ile dönüşüm sağlanabilir. nas ve serverlar içinde bir çözüm çıkar umarım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaanDE34

    En kötü durumda seninde VDSL alabiliyor olman gerekmez miydi?

    Alıntıları Göster
    Hocam Karabük diye saçma bir şehir burası 2008 de oluşan bir mahalle var ve arsa bulan ev yapmış Altyapı desen yok. Planlama desen yok TTnetle konuşmaktan aramaktan uğraşmaktan sıkıldım hattıma max 19 Mbps geliyor ne yapsam el atmadılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarlonJD

    Hocam Karabük diye saçma bir şehir burası 2008 de oluşan bir mahalle var ve arsa bulan ev yapmış Altyapı desen yok. Planlama desen yok TTnetle konuşmaktan aramaktan uğraşmaktan sıkıldım hattıma max 19 Mbps geliyor ne yapsam el atmadılar.

    Alıntıları Göster
    Valla sana yapabilecekleri tek birsey var fakat türktelekomda böyle birsey yok

    Almanyada internet aynen türkiyedeki gibi. coax teknolojisini saymazsak ve devlet bunu kurtarmak icin
    Modemlere kendi sagladigi LTE Üzerinden aldigin hiz kadar hiz veriyo Seni anca bu kurtarirdi suanki durumda fakat türkiye olunca imkanlar sinirli.bana kalirsa bi süre daha biseyler gelmez oraya hele hele devlet bu durumdayken yerinde olmak istemezdim. ama tadini cikart. en azindan ne indirdigini kontrol eden yok




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.