Evet arkadaşlar ATi'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı merakla beklenen yeni nesil DirectX 10 destekli grafik işlemcilerin güç tüketim değerleri de artık hemen hemen netleşti diyebiliriz. Vakit kaybetmeden hemen R600 ve kardeşlerinin güç tüketim değerlerine bakalım,
Verdiğim rakamlar söylenti değil sağlam bir kaynaktan gelen bilgiler. R600 serisinin güç tüketim değerleri çok büyük bir ihtimalle yukarıdaki gibi olacak
R600'ün 8800GTX'ten farkı olan 40Watt fazlanın GDDR4 bellekler olduğu anlaşılıyor...RV630XT de bu görülebiliyor...Demek ki atinin mühendislik bakımından nVidiadan aşağı kalır bir yanı yokmuş..Güç değerleri dengeli...
R600'ün 8800GTX'ten farkı olan 40Watt fazlanın GDDR4 bellekler olduğu anlaşılıyor...RV630XT de bu görülebiliyor...Demek ki atinin mühendislik bakımından nVidiadan aşağı kalır bir yanı yokmuş..Güç değerleri dengeli...
GDDR 4 belleklerin daha az güç tüketmesi gerekmiyor mu
Intel E7200@3,167 MHZ w Sunbeam CoreContact / Asus Maximus Formula / 2 x 2 GB Kingston HYPERX DDR2 800 / HIS HD4850 w AC Accelero S1 R2 / 2 x 80 GB Seagate RAID 0 / Cooler Master RC690 / Corsair TX650W / ASUS VK246H / Neyime gerekse Vista 64 bit ?? / ACER TravelMate 4233 - İşlemci Aranıyor Bunun için ;)
"GDDR 4 belleklerin daha az güç tüketmesi gerekmiyor mu "
Bu ancak GDDR3 ve GDDR4 belleklerin aynı frekansta ve timinglerde çalıştırılması durumunda mümkün...Yani ikisinide 1600mhz de çalıştırırsan GDDR4 daha az güç tüketecektir....Yüksek mhz lerde ve düşük timinglerde güç tüketimide artacaktır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 11 Nisan 2007; 21:21:57 >