Şimdi Ara

Nvidia’nın 11 serisi kartlarının çıkış tarihi sızdı | Gecikme sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nvidia’nın Turing kod adlı yeni nesil kartlarının çıkış tarihi hakkında çok şey söylendi bir çok zaman var denildi bir bu sene sonu denildi. Son gelen haberlere göre yeni kartlar için çok beklememiz gerekmeyecek.

    Bir teknoloji YouTube kanalı sahibine Nvidia’nın AIB partnerlerinden birinin gönderdiği mailde yeni modellerin çıkış tarihine yer verildi. Tabi bu tarihler kesinlik kazanmış değil. E-postaya göre Nvidia açılışı 30 Ağustos’ta GTX 1180 ile yapacak ardından Eylül’ün 30’unda GTX 1180+ adında bir kartla devam edilecek.
     
     
    GTX 1080+ konusunda net bir bilgi mevcut değil ancak GTX 1080’in 8 GB ve 16 GB kapasiteli iki versiyonunun beklendiği düşünüldüğünde AIB üreticilerinin modelleri bu şekilde ayırt ettiğini söyleyebiliriz. GTX 1170’i de 30 Eylül’de lanse edecek olan yeşil ekip GTX 1160’ı ekimin sonunda tanıtarak ilk aşamadaki kartların lansmanını tamamlamış olacak.

    Özelleştirilmiş çözümlerin de bu tarihleri takip eden bir kaç hafta içerisinde raflarda görebileceğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca Nvidia’nın tanıtımlarını genelde salı ve perşembe günlerinde gerçekleştirdiğini düşündüğümüzde mailde yer alan tarihlerin oldukça makul durduğunu belirtelim. Ek olarak tarihlerin Gamescom ve PAX West etkinlikleriyle örtüşmesi de sızıntı bilginin doğru olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

    Yeni kartlar neden bu kadar gecikti?

     
    Mailde tarihler kadar önemli bir başka detay ise yeni kartların neden bu kadar geciktiğine dair madde madde yer alan sebepler hiç şüphesiz. GTX 11 serisi kartların kendileri tarafından aslında çok önceden hazırlanmaya başlandığını ancak Pascal GPU’ların elde kaldığı gerekçesiyle Nvidia’nın üreticilere önce GTX 10 serisi kartları satın talimatı verdiğini belirten AIB partneri bunun üzerine 11 serisi kartların hazırlama işlemlerini yarıda bıraktığını belirtiyor.

    Sadece bir üreticiden 300 000 GPU geri döndü

     
    Zira yine AIB partnerlerinden birisi kısa bir süre önce 300 000 GPU’yı Nvidia’ya geri vermişti ki diğer üreticileri de hesaba katarsak elde oldukça büyük bir stok mevcut demektir
     
     
     
     Nvidia CEO’su Jensen Huang’ın yeni neslin gelmesi için daha çok zaman var ifadesi hakkında son gelişime üzerine çeşitli donanım forumlarında Pascal GPU’ların elde kalmaması için bir çaba yorumu yapılmakta.
     
     
     
    Ek olarak bu mail GTX 1050 3 GB hamlesi ile GTX 1060 5 GB gibi ufukta görünmeyen varyasyonların artık yıllanmış bir nesilde neden ortaya çıktığına oldukça güzel bir sebep olarak da değerlendirilebilir.

    Eldeki fazla GPU'lara ne olacak?

     
    Peki piyasada yeni kartların haberi alınmışken bu kadar kart nasıl satılacak? Önümüzdeki aylarda Pascal GPU’lu çözümlerin fiyatlarında kayda değer fiyat düşüşleri gerçekleşebileceği gibi yeni gelecek neslin yapay bir stok sıkıntısı ile yüksek fiyatlardan piyasaya giriş yapması da olası, bunu da gözden çıkarmamak gerek.
     

    Piyasada kart yokken GPU fazlalığı neden?

     
    Şimdi hepimizin aklında Nvidia’nın elinde neden bu kadar fazla bir üretim fazlasının biriktiği sorusu belirmiştir elbet. Çeşitli kaynaklarda bu duruma firmanın madencilik furyasının geçtiğimiz bahar aylarında zirve yapacağını ve piyasanın ancak bu yılın 4. çeyreğinde durulacağını öngörmesi üzerine Pascal GPU’larının üretimine olanağan üstü bir hız kazandırması ancak yine bahar aylarında kripto para piyasasında yaşanan gelişmeler ve buna binaen kart satışlarının çok daha önceden yavaşlamasının sebep olduğu belirtilmekte.
     
     
     
    Tabi AMD için de benzer bir öngörüye binaen talebi karşılayabilmek için fazladan üretim yaptığı görüşü mevcut hatta AMD’nin yeni nesil GPU’larının ne zaman piyasaya sürüleceğine dair son bir kaç aydır sürekli değişen tarihler de bunun bir sebebi olabilir. Tüm bunlar yeni kartların gecikmesinde bir etken ancak ekran kartı pazarındaki rekabet koşullarını da unutmamak gerek. İlerleyen günlerde sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.







  • Ekran kartı fiyatlarının yükselmesinde stok vs bahane gördüğünüz gibi tamamen üreticilerin şerefsizliği ve daha fazla para kazanma hırsı. Bari elde kalan kartları daha önde dolandırdığı GTX970 gibi kart sahiplerine dağıtsa :)
    Ayrıca alım gücü yüksek olan ülkelerde insanlar min kart olarak 1070 gibi kartlara yöneliyor. Bu yüzden 1050 gibi giriş seviyesi kartlar çöp niyetine kalıyor. Ama canım ülkemde 1050 bile lüx sayılır oldu.
  • Madenciler alır diye ellerinizi ovuştura ovuştura bütün dünya nüfusuna yetecek kadar gpu üretirseniz işte böyle patlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski nesil kartlar ellerinde kalmasın diye sağlam bir indirim yaparlar.Gelsinde sağlam bir 4k deneyimi yaşayalım.
  • Konsol ve mobil bu işi yavaşlattı. Değilse daha hızlı bir sürüm olacak fiyatlar daha düşük olacaktı ama daha çabuk donanım değişeceği için sürümden kazanacaklardı. Eskiden 2 seneyi zor çıkaran donanımlar şimdi çok daha uzun gidiyor. Bir bakıma iyi bir bakıma kötü!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Madenciler alır diye ellerinizi ovuştura ovuştura bütün dünya nüfusuna yetecek kadar gpu üretirseniz işte böyle patlarsınız.
    Aynen öyle ellerinde patladı,bu saatten sonra çok

    çok ucuz olmadıkça eski seri almak parayı çöpe atmak demek,fiyatlar sağlam çakılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 24 Temmuz 2018; 21:22:23 >
  • İndirim bekleyenler hiç ümitlenmesin gelen seri yüksek fiyattan gelecek bu yüzden eski seri yanında ucuz kalacak

  • dolar bu seviyedeyken dahada artacakken indirim falan beklemeyin kartlar ucuz gelmiyecek eski kartlarda ucuzlamıyacak elinde iyi kartı olanlar değerini bilsin devam etsin yola
  • Dolar yüzünden sistem toplayamıyoruz, her yıl daha kotuye gıdıyoruz hay böyle adaletin ben.

  • Elde baya stok kaldığı belli , Nvidia şimdi kartların yanında hediye Kingston SSD veriyor



    http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-gives-away-kinston-ssd-with-the-purchase-of-a-1050-or-1060.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 3₺ civarlarındaylen gtx 1080 ler 3500₺ 4000₺ civarıydı nvidiadan yeni serileri ucuza beklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Dolar 3₺ civarlarındaylen gtx 1080 ler 3500₺ 4000₺ civarıydı nvidiadan yeni serileri ucuza beklemeyin.
    Yalnışın var dolar eylülde 3.40 falandı.Ben ozaman vatandan 1080 almıştım 2200 tl di.Şuan zaten 1080 ler dediğin fiyatta,yeni seride aşağı yukarı aynı

    olur.Ayrıca şuan türkiyedeki fiyatlarda baya şişirilmiş fiyat.Ayrıca 4000 tl olsa daha 1080ti ye %25-30 fark atan kart olur,4000 tl ye şuan ikinci el

    kullanılmış 1080ti alacağına,gider sıfır çok daha hızlı yeni nesil 1180(2080) alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 25 Temmuz 2018; 0:2:10 >
  • Euro 2.80tl iken 900 serisi ilk çıktığında yurtdışından 2 tane GTX 970 1600tl alıp sli yapmistim , şimdi bir tane GTX 1070 3000tl



    Mo-ra3 radyatör ile full ekwb custom yapmistim 1200tl civarına şimdi bir tane ekwb pompa rezervuar 850tl yaşa RTE başkan ne diyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 25 Temmuz 2018; 1:59:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 960m ile devam

  • Ekran kartı fiyatlarının yükselmesinde stok vs bahane gördüğünüz gibi tamamen üreticilerin şerefsizliği ve daha fazla para kazanma hırsı. Bari elde kalan kartları daha önde dolandırdığı GTX970 gibi kart sahiplerine dağıtsa :)
    Ayrıca alım gücü yüksek olan ülkelerde insanlar min kart olarak 1070 gibi kartlara yöneliyor. Bu yüzden 1050 gibi giriş seviyesi kartlar çöp niyetine kalıyor. Ama canım ülkemde 1050 bile lüx sayılır oldu.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    senin dediğin aradan uzun zaman geçtikden sonraki çıkan indirimler benim dediğim zamanda ortada gtx 1060 bile yokdu.
  • Dis mihraklar hem kart uretiyor hemde dolari yukseltip milletin kart almasini engelliyor. Bunlarda da dolara surulecek akil yok vallahi :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Dolar yüzünden sistem toplayamıyoruz, her yıl daha kotuye gıdıyoruz hay böyle adaletin ben.

    Bir yakınıma en ucuzundan oyun oynatabilecek bir sistem toplayalım dedik.. Rx 550 gibi bir kart 650-700 olmuş.FED piyasadan dolar çekiyor bu fiyatlar maalesef durmaz.Toplayacaksanız bir an önce toplayın sonra bu fiyatlarıda arayacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1050ti bana yetiyor ama 1150ti 1060 performansını geçrse düşünebilirim 2019 yılında.
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Üretmezse de madenci olmayanlar patlar, kartlar kara borsa olur -ki oldu da.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Madenciler ekran kartı işini bırakalı çok oldu fasülyeler 15-20 tane ekran kartı alıp madencilik yaptıklarını sanıyorlar. Zaten bunu profesyonel yapıp 1000 tane alacak adam bunları almıyor gidip ASIC makina alıp yarısı kadar güçle kat kat fazlasını kazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.