Şimdi Ara

Uçuş lisansı gerektirmeyen kişisel hava aracı: BlackFly

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Uçan araba çalışmaları ve insan taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen drone'lar önümüzdeki yıllarda hava trafiğinin bir hayli yoğun olacağını işaret ediyor. Hava araçları geliştiren bir dizi şirkete Kanadalı Opener şirketi de eklendi. Şirket BlackFly isimli Dikey Kalkış ve İniş(VTOL) yeteneğine sahip tek kişilik hava aracını tanıttı. Tamamen elektrikle çalışan aracı kullanmak için kısa bir eğitim gerekse de kullanıcılar pilotların sahip olduğu türden bir uçuş lisansına ihtiyaç duymayacak.


     

    30 dakikada şarj 

    Kanat genişliği ve uzunluğu 4 metre olan BlackFly her birinde dört adet pervanenin yer aldığı iki kanada sahip. Sadece 141 kg ağırlığında olan ultra hafif hava aracı, 30 dakikadan daha kısa bir sürede şarj edilebiliyor. Saatte 100 kilometre hızla hareket edebilen BlackFly'ın uçuş menzili ise 40 kilometre ile sınırlı. Otomatik eve dönüş sistemine sahip olan araç basit bir konsol ile kontrol ediliyor. Ayrıca kötü senaryolar için araçta paraşüt seçeneği de mevcut.


     

    Kısa menzili ve hızlı şarj yeteneğiyle BlackFly daha çok şehir içi taşımacılığında kullanılacak türden bir hava aracı. BBC'ye göre BlackFly satışa sunulduğunda fiyatı, spor otomobil fiyatlarına yakın olacak ancak ilerleyen dönemlerde seri üretimin hız kazanmasıyla fiyat daha düşük seviyelere gerileyebilecek. Şirketin vizyonu da aracı herkes için ulaşılabilir kılmak.


     

    Tabi bu noktada Opener; Toyota ve Boeing gibi köklü şirketler de dahil olmak üzere çok fazla rakibe sahip ancak 2011 yılından beri BlackFly üzerinde çalışan şirket bugüne kadar 1000'in üzerinde test uçuşu yaptı. Bu uçuşlar ile ciddi manada tecrübe kazanan şirket BlackFly'ı 23-29 Temmuz tarihlerinde ABD'nin Wisconsin eyaletinde gerçekleşecek olan havacılık fuarında sergileyecek.










  • Elin gavurları hava aracı yapar, bizimkiler diz hizasında etek giyen kazakistanlı kız öğrenciyi şikayet edip otobüsü karakola çektiren yaşlı amcaya gık diyemez alttan alır, hadisenin yaşanmasına izin verir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel gelisme ... Kanada devleti secim malzemesi filan yapmiyor ...

  • Gavur gavur dediklermiz olmayaydı ne yapacaktık hacılar :D

  • muratai kullanıcısına yanıt
    Hmmm. Siz şimdi yabancı ülkelerde böyle insanların olmadığını mı ileri sürüyorsunuz? Orada da ırkçılık denen bir gericilik var.
  • "Uçuş lisansı gerektirmeyen kişisel hava aracı: BlakcFly"
    "Kanadalı Opener şirketi kişisel hava aracı BlackFly'ı tanıttı."

    İsminin ne olduğunu öğrenince haber ver pampa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SigSauer6

    Hmmm. Siz şimdi yabancı ülkelerde böyle insanların olmadığını mı ileri sürüyorsunuz? Orada da ırkçılık denen bir gericilik var.
    Bütün batı ülkelerinde / medeniyetlerinde ırkçılık anayasal bir suçtur.

    Buna rağmen bazı geri kafalılar ırkçılık yapıyor mu? Yapıyor evet. Dünyada nasıl suç varsa, cinayetler devam ediyorsa, ırkçılıkta devam ediyor tamamını kesemezsiniz.



    Bahsettiğim olayın bir benzerini o batı ülkelerinde 1000 yıl geçsede göremezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havada uçaaaaan araba yaptık biiiiiiz, havadaa.. Siz ne yaptınızz?

    Diyor mudur acaba bu aracı üreten ülkenin lideri?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onlarda bizdeki gibi yediği kaba pisleyen gezi ruhlu vandal bir topluluk yoktur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yasli amcadan mi bekliyorsun drone yapmasini 😂 O sacmalayacak ama.sen drone yapacaksin girev paylasimini dogru yapmak lazim ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gökhan Gönüller G kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun. Onlarda ki topluluk bizdeki topluluktan çok daha akıllıdır zaten. Bizdeki topluluğa otur desen oturuyor, kalk desen kalkıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyyyyyyy Kanada!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanada'da seçimlere daha 2 seneden fazla var. Adamlar erkenden başlamış seçim çalışmalarına. Mail atayımda birde çınar altı kahve açsınlar.

    Adamlar çalışıyor bea



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazid84 -- 15 Temmuz 2018; 16:14:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gölü üzerindeki manevra beni benden aldı..

  • Buraya getirirsek uçuş yasağı konur. Bisiklet bile ehliyetle. Gerçi yolda yürümeyi bile bilmeyen davarlara bundan verirsen felaket olur.

  • Otomobillerin yerini alacak uçan araçları da gördük sonunda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • batarya teknolojisi biraz gelisse dunya cok farkli bir yer olacakda... iste. insanlik olarak elektrigi nanometre boyunda kanallarda milyarlaca farkli yoldan yurutup tum hareketini kontrol edebiliyoruz ama akisina bu kadar hakim oldugumuz bir gucu hala buyuk olcekde depolamanin yolunu bulmadik. ilginc gercekten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratai

    Elin gavurları hava aracı yapar, bizimkiler diz hizasında etek giyen kazakistanlı kız öğrenciyi şikayet edip otobüsü karakola çektiren yaşlı amcaya gık diyemez alttan alır, hadisenin yaşanmasına izin verir...
    sen veya bir başkası hava aracı yaptı da o dayı mı engel oldu veya o dayıdan hava aracı yapmasını mı bekliyorduk?



    yanlış anlaşılma olmasın dayı ile alakam yok ne düşünce olarak ne kanbağı olarak. onu savunmuyorum. ama ortaya ürün koyma ve boş işlerle uğraşma alanında o dayı hepimiziz haberiniz olsun. birşeyler değişsin istiyorsak kendimizden başlayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar jetgil biz fred çakmaktaş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.